Meny Stäng

Finland, Korvenmaa

FISKERESOR – FINLAND, KORVENMAA

Fishmaster ordnar fiskeresor till Fishmasters fiskelodge i Korvenmaa nära Åbo i sydvästra Finland.Upplev ett spännande fiskeäventyr tillsammans med en erfaren fiskeguide i vår vackra sydvästra skärgård. Det spelar ingen roll om du är proffs eller nybörjare. Du behöver varken sakkunskap eller egen utrustning. Fishmasters fiskelodge ligger på en lugn plats på Korvenmaa ön cirka 40 km från Åbo, alltså en halv timmes bilresa och en 15 minuters båtresa.

SPINNFISKE, FLUGFISKE

Vi fiskar i Åbo skärgård på fina områden som erbjuder ett varierande och bra fiske efter flera olika fiskarter. Låt vår guide ta med er på ett spännande fiskeäventyr efter havsöring, gädda och abborre i de fiskrika vattnen i Åbolands skärgård. Vår Yamarin 590 sportfiskebåt är utrustad med en 115 hk motor och den tar enkelt upptill 4 fiskande gäster. Båtens höga kanter, tyngd och stora ytor borgar för en trevlig och trygg fisketur. Guiden visar olika fisketekniker under dagens lopp för att gästerna ska lyckas fånga fina fiskar. Den populäraste och effektivaste fiskemetoden är spinnfiske. Vi kan kasta drag, jigga eller pröva på flugfiske ute på havet. Fiskesäsongen är som bäst från mitten av april till mitten av december.

FISKEREDSKAP

Fisket sker med spinn eller flugspön. För spinnfiske rekommenderas ett 7-9 fots spö med kastvikter mellan 15-40g och en haspelrulle med bra broms. För flugfiske efter gädda rekommenderas ett 9 fots klass 8-10 flugspö med en lämplig flugrulle med bra skivbroms. Fluglinorna kan vara helsjunkande. Guiden står till tjänst med fiskeredskap och tar med nödvändiga fisketillstånd. Vi tar med flytoveraller eller räddningsvästar samt komplett fiskeutrustning av toppklass om det så önskas.

DRAG, WOBBLER, FLUGOR

Bra skeddrag för spinnfiske ät till exempel Krokodil, Turku Spoon och Jak. Som wobblers fungerar Rapala, Storm och Nils Master i olika färger bra. En bra gäddfluga i Åbolands skärgård är en stor Marabou Deceiver och det lönar sej att ha den i olika färger som röd/vit, blå/silver, svart/silver och grön/silver.

BOENDE

Fiskegruppen bor i Fishmasters fina fiskelodge på Korvenmaa ön. Stugan är en välutrustad stockstuga med egen sandstrand och brygga. Där finns två bekväma sovrum, välutrustat kök, vardagsrum med öppen spis och separat bastu. Stugan är utrustad med kärl, bestick, kyl, elspis med ugn, kaffekokare, mikro, dusch, elvärme, radio, grill, utemöbler, rinnande vatten och ett utedass. I stugan finns det 4 bekväma sovplatser.

RESARRANGEMANG

Fiskeresor med eller utan Fishmaster reseledare. Fiskeresor till Korvenmaa ordnas under fiskesäsongen på kundens begäran. Det är en halv timmes bilresa och 15 minuts båtresa från Åbo till Korvenmaa.

  • Pris: 440 eur/2 dagar/2 nätter/grupp 2-4 personer
  • Pris: Extra dag och natt 80 eur/grupp
  • I fiskeresan ingår: Boende i stuga, Liten båt
  • Ingår ej i fiskeresan: Maten, Lakan, Örngott, Handduk, Fiskekort
  • Pris: Fiskebåt + guide = 590 eur/2 personer/dag
  • Fiskarter: Gädda, Abborre, Havsöring
  • Fiskesäsong: 15.4 – 30.5 och 15.9 – 15.11

Finland, Korvenmaa

440,00 

Korvenmaa 15.4-30.5, 15.9-15.11

Kategori: Etiketter: , ,