Meny Stäng

Sverige, Gotland

FISKERESOR – SVERIGE, GOTLAND

Flugfiske eller spinnfiske efter havsöring i Sverige, Gotland. Fishmaster arrangerar guidade fiskeresor till Gotland. Gotland är den största ön på Sverige och den ligger mot öst från landets kust, beläget i fridfull och vacker havsmiljö. Gotland är mångskiftande med strandängar, grusstränder, sandstränder och öppet hav. Längs den 80 mil långa Gotländska kusten fiskar du så gott som alltid ostörd.

FLUGFISKE, SPINNFISKE

Gotland är en fin plats som erbjuder på varierande och bra fiske. Gotland är känd för sina långa grunda sandstränder som utmärkt passar till strandfiske. Där kan man t.ex fiska med spinn eller fluga efter havsöring och bifångst vid öringsfisket är gädda. Ta med dina egna fiskegrejor och vadarbyxor. Fisket efter havsöring på Gotland är ofta strålande. Öringen är reproducerande, håller hög medelvikt, bottnen är lättvadade och säsongen är lång. Du vadar på ”kalkstensflats”, rev och sandbotten för att komma i kontakt med öringen som ofta jagar nära land, särskilt efter blåsigare perioder. På många ställen vadar man nära ”pallkanten”, det vill säga avsatsen till djupare vatten, där samlas mycket betesfisk, tångräkor och andra smådjur som brytande vågor slagit loss från växtligheten. Håll koll på ditt bete tills det verkligen är infiskat, öringen följer ofta med ända in till fötterna. Det finns en fångstbegränsning på en öring per fiskare per dag.

FISKEREDSKAP

Fisket sker mest med enhands flugspön eller med spinnspön. 9 fots flugspön i klass 7-8 och en flugrulle med bra skivbroms är det som rekommenderas. Fluglinorna kan vara flytande, sink tip eller intermediate beroende av vattenstånd. För spinnfiske rekommenderas en bra rulle och ett 7-9 fots spinnspö med kastvikter 15-30 g.

FLUGOR, DRAG

Flugor som brukar fungera bra på Gotland är streamers och räkflugor som Pattegrisen. Bra spinndrag är Vicke, Toby och Salamander i färger silver, guld och orange med vikter runt 20-30 g.

SÄSONGEN

Öringssäsongen sträcker sig från oktober till maj och vi säljer våra paket hela denna säsong, väljer du att komma under vintern kan det vara kallt även om klimatet på Gotland är mildare än på de flesta håll i Sverige. Men det finns också en charm med att fiska denna årstid, det är så väl bra fiske och fisken är ofta blank och i god kondition i november-december. Från den första oktober till 31:a december råder fiskeförbud i vikar där lekåar finns. Minimimått för öring är 50 cm.

BOENDE

Boendet sker i en fin och välutrustad fiskestuga nära havet och fiskeplatser. Vi har toalett, dusch, frys, stort vardagsrum, välutrustat kök och flera 2 personers sovrum. Maten ingår i priset.

RESARRANGEMANG

Fiskeresor till Gotland ordnas under fiskesäsongen och resorna är guidade. Det finns bra flyg och färja förbindelser till Gotland.

  • Pris: 790 eur/person
  • Resans längd: 3 fiskedagar, 4 nätter i boende
  • Grupp storlek: 1-2 fiskeguide + 3-6 personer
  • I fiskeresan ingår: Fiske, Boende, Bilresor, Guidning
  • Ingår ej i fiskeresan: Maten
  • Fiskarter: Havsöring
  • Fiskesäsong: 1.10-15.5

Sverige, Gotland

790,00 

Gotland 1.10-15.5

Slut i lager

Kategori: Etiketter: , , , ,