Meny Stäng

Island, Sog

FLUGFISKERESOR – ISLAND, SOG

Flugfiske efter lax i Sog älven på Island. Fishmaster arrangerar flugfiskeresor till Sog Asgardur beat. Sog är en fin laxälv, som är belägen på södra delen av Island, cirka 80 km sydost från Reykjavik.

Sog

Sog är en stor älv som mynnar i den stora glaciärälven Hvita. Sog är en mycket stabil älv om man tänker på förhållanden och fisket. Den producerar fina laxfångster under säsongen. Under de senaste säsongerna har det fångats 200-300 laxar/säsong, bra siffror om man tänker på att fiskesäsongen är endast 3 månad lång.

Flugfiske

Sog älvens Asgardur fiskesträcka är 5,6 km lång och innehåller många fina pooler. Det är endast 3 spön som fiskar på sträckan åt gången. Vi har bokat alla 3 spön för gruppen. Fiskesträckan är vacker och lätt att fiska med fluga. Dygnets fisketider är delade på två perioder; morgonfisket är mellan 7-13 och kvällsfisket är mellan kl 15-21 eller 16-22. Det betyder att det finns en 2-3 timmes lunchpaus mellan fiskeperioderna. Endast flugfiske med flugspö är tillåtet och alla fångade laxar måste återutsättas.

FLUGFISKEREDSKAP

För flugfiske efter lax i Sog rekommenderas 12-15 fots tvåhands spön i klass 8-10 eller för rödingsfiske 9-10 fots enhands spön i klass 6-7 med passande flugrulle med skivbroms. Som fluglinor rekommenderar vi flytande, sinktip eller intermediate. Ta också med sjunkande fluglinor. Fiskeredskapen måste desinfiseras på Keflavik flygfält.

FLUGOR

Bra flugor för Sog älven är till exempel Blue & Black, Frances, Snaelda, Black Sheep, Silver Sheep, Blue Charm, Sunray Shadow.

BOENDE

Fiskegruppen bor i en fin lodge vid Sog älven i mitten av fiskesträckan. I stugan finns 4 sovrum, dusch, toalett, kök, vardagsrum och Jacuzzi. Ni lagar själv maten i huset, men maten ingår inte i priset.

RESARRANGEMANG

Kunderna tar först flyg till Island, Reykjavik och fortsätter därifrån med hyrbil till Sog älven. Det tar cirka en och halv timme med bil från Keflavik flygfältet till destinationen.

  • Pris: 2250 eur/person
  • Resans längd: 3 fiskedagar/4 nätter
  • Grupp storlek: 3 personer
  • Bokningar: Endast gruppbokningar av 3 personer
  • I fiskeresan ingår: Boende, Fiskekort
  • Ingår ej i fiskeresan: Flyg till Reykjavik, Desinfisering, Maten, Hyrbil
  • Fiskarter: Lax, Röding, Öring
  • Fiskesäsong: 24.6 – 24.9
  • Sog Asgardur Karta >>

Island, Sog

2250,00 

Sog älven 24.6-24.9

Slut i lager

Kategori: Etiketter: , , , , ,