Meny Stäng

Island, West Ranga

FLUGFISKERESOR – ISLAND, WEST RANGA

Flugfiske efter lax i West Ranga älven på Island. Älven är en av de finaste och mest fångst säkra laxälvar i Europa. Älven är absolut den bästa laxälven i Island.

WEST RANGA

West Ranga är en mellanstor och mycket stabil älv om man tänker på förhållanden och fisket. Den är aldrig för låg eller för färgad att fiska i och därför producerar den fina laxfångster varje vecka under säsongen. West Ranga är mycke lätt att vada och fiska, den är som gjord för flugfiske efter lax. West Ranga är belägen på södra delen av Island och ligger cirka 85 km sydost från Reykjavik.

FLUGFISKE

På älven finns ett begränsat antal spön som får fiska varje månad. I juni är det endast 12 spön som fiskar, i juli 14 och i augusti, september och oktober 16 spön. Fiskesträckan är 30 km lång och bägge sidor av den fina sträckan kan fiskas. Det finns också möjlighet att dela spö, alltså två fiskare delar ett fiskort och då fiskar en person åt gången, priset är då betydligt billigare. Dygnets fisketider är delade på två perioder; morgonfisket är mellan 7-13 och kvällsfisket är mellan kl 16-22. Det betyder att det finns en 3 timmes lunchpaus mellan fiskeperioderna. Vi har flera lokala fiskeguider som guidar våra fiskare på fiskesträckorna (1 guide/2 spön). Man kan använda sej av både enhands och tvåhandsspön på West Ranga.

FLUGFISKEREDSKAP

För flugfiske i West Ranga rekommenderas 12-15 fots tvåhands flugspön i klasser 8-11 med passande flugrulle med bra skivbroms. Som fluglinor rekommender vi flytande eller intermediate. Ta också med sjunkande fluglinor eller skjutklumpar för högvattenperioder.

FLUGOR

Bra flugor för West Ranga är till exempel Frances, Black & Blue, Black Sheep, Arctic Runner, Snaelda, Sunray Shadow och Willie Gunn.

BOENDE

Fiskegruppen bor bredvid älven på West Ranga lodge. Vi har flera dubbel sovrum med wc/dusch, fin matsal med bar och vardagsrum. Det finns också tillgång till bastu och bubbelpool. Maten ingår i priset.

RESARRANGEMANG

Fiskeresor till Island, West Ranga ordnas under fiskesäsongen på kundens begäran, fråga om pris och lediga platser. Kunderna tar först flyg till Island, Reykjavik och möter guiden på flygfältet. Därifrån fortsätter kunderna till West Ranga.

  • Pris: Fråga om erbjudande
  • I fiskeresan ingår: Biltur från Reykjavik till West Ranga, Boende, Maten, Drycker, Transporter till fiskeplatser, Fiskekort, Guidning
  • Ingår ej i fiskeresan: Flyg till Reykjavik, Dricks, Sprit
  • Fiskarter: Lax
  • Säsong: 24.6-10.10, högsäsong 5.7-20.8

Island, West Ranga

West Ranga älven 24.6-10.10

Kategori: Etiketter: , , , , ,