Meny Stäng

Slovenien, Soca och Sava Bohinjka

FLUGFISKERESOR – SLOVENIEN, SOCA OCH SAVA BOHINJKA

Flugfiske efter harr, regnbågsöring, marmoröring och öring i Sava Bohinjka och Soca älvarna. En veckas resa i nordvästra Slovenien med 3 dagars flugfiske på Sava Bohinjka och 3 dagars flugfiske på Soca älven. Det finns också en möjlighet att flugfiska på Soca sidoälvarna Idrijca, Baca, Tolminka och Trebuscica.

SLOVENIEN

Slovenien är en republik i Centraleuropa. Landet gränsar Italien, Österrike, Ungern och Kroatien och landets huvudstad är Ljubljana. Slovenien har en omväxlande natur med både alplandskap och en kort medelhavskust mot Adriatiska havet.

FLUGFISKE

Slovenien erbjuder kanske det finaste flugfisket efter harr, regnbågsöring och öring i Europa. Sava Bohinjka, Soca och Idrica älvarna är fina med klart vatten och dom passar utmärkt för flugfiske. Endast flugfiske är tillåtet och man kan använda både flytande, sinktip och sjunkande fluglinor beroende på vattenstånd och temperatur. Fiskeguiden visar olika fiskeplatser, fisketekniker osv. Alplandskapen är vackra och älvarna är varierande med forsar och djupa lugn flytande partier. Älvarna anses vara en av de bästa och finaste i hela Europa. Flugfisket sker enligt ’catch and release’ principen.

FLUFISKEGREJOR

Fisket sker med 8-9 fots enhands flugspön i klasser 4-6. Oftast använder man flytande WF fluglinor med fluorocarbon flugtafs.

FLUGOR

Bra flugor i Slovenien är till exempel nymfer: Hare´s Ear, Bead Head Prince, Pheasant tail. Streamer: Woolly Bugger, Muddler. Torrflugor: Adams, Klinkhammer. Endast enkelkrokar som hullinglösa är tillåtna.

BOENDE

Fiskegruppen bor i ett gästhus nära älven och fiskeplatserna. I huset finns dubbel sovrum med toalett och dusch.

RESARRANGEMANG

Fiskeresor med eller utan Fishmaster reseledare. Flugfiskeresor till Slovenien ordnas under fiskesäsongen på kundens begäran. Gästerna ordnar själv flyg till Ljubljana i Slovenien och fortsätter därifrån med hyrbil till destinationen.

  • Pris: 1440 eur/person – 6 fiskedagar/7 nätter3
  • Grupp storlek: Minsta grupp är 3 personer
  • I fiskeresan ingår: Boende, Fiskekort, Guidning
  • Ingår ej i fiskeresan: Flyg till Ljubljana, Frukost, Maten, Drycker, Hyrbil
  • Fiskarter: Harr, Regnbågsöring, Marmoröring, Öring, Hucho
  • Fiskesäsong: Sava Bohinjka: 25.3-30.11. Soca: 1.4-31.10

Slovenien, Soca och Sava Bohinjka

1440,00 

Soca, Sava Bohinjka älven 25.3-30.11

Slut i lager

Kategori: Etiketter: , , ,