Valikko Sulje

Islanti, West Ranga

PERHOKALASTUSMATKAT – ISLANTI, WEST RANGA

Huippuluokan lohen perhokalastusta West Ranga-joella Islannissa. Hienompia maisemia ja parempaa saalisvarmuutta lohen perhokalastukseen on vaikea löytää mistään muualta Euroopasta. Joki on ollut viime vuosina Islannin ylivoimaisesti paras lohijoki.

WEST RANGA

West Ranga on keskikokoinen, kirkasvetinen joki joka virtaa uskomattoman upeissa Islannin tunturimaisemissa. Hienot poolit ja kosket vuorottelevat ja ovat kuin luotuja lohen perhokalastukseen, joki on erittäin helppo kahlata ja kalastaa. West Ranga joki sijaitsee Islannin eteläosassa 85 kilometriä Reykjavikista kaakkoon, lähellä East Ranga jokea. West Rangan saalit ovat jatkuvasti tasaisella huipputasolla. Yksi syy hyviin saaliisiin on joen virtaaaman tasaisuus, se ei myöskään juuri koskaan tulvi eikä värjäydy ja on siten aina hyvin kalastettavissa.

PERHOKALASTUS

Joka päivä kalastusopas vie asiakkaat eri pooleille, vapakiintiö koko joella on  12 -18 vapaa. Kalastusalue on 30 km pitkä sisältäen joen molemmat puolet, tilaa on siis kaikille kalastajille ruhtinaallisesti. Mahdollisuus on myös jakaa vapa eli kaksi henkilöä kalastaa silloin vuorotellen ja hinta on huomattavasti halvempi. Joki on jaettu kahden vavan alueisiin joita vaihdetaan kalastusparien välillä päivittäin aamulla ja lounastauolla. Päivittäinen kalastusaika West Rangalla on jaettu kahteen kuuden tunnin jaksoon; aamukalastus on klo 7-13 ja iltakalastus on klo 16-22, kalastusjaksojen välissä on kolmen tunnin lounastauko. Käytössä on paikallinen kalastusopas kahta vapaa kohden.

PERHOVAVAT JA KELAT

Suosittelemme West Rangalle kahdenkäden 12-15′ jalkaisia lohivapoja luokissa 8-11 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia keloja. Siimoina kelluvat, kärkiuppoavat ja intermediate ampumapäät ovat perhosiimoista eniten käytettyjä. Ota mukaan myös uppoava siima mahdollisia korkean veden olosuhteita varten. Kalastusvälineet pitää desinfioida saapuessasi Keflavikin lentokentälle.

PERHOT

Hyviä perhomalleja West Rangalle ovat esim. Frances, Black & Blue, Black Sheep, Arctic Runner, Snaelda, Sunray Shadow ja Willie Gunn.

MAJOITUS

Kalastajat asuvat West Ranga lodgessa, mukavissa yhden hengen huoneissa joissa on oma wc ja suihku. Lodge sijaitsee West Ranga joen rannalla lähellä hienoja kalastuspaikkoja. Kaikki ruokailut sisältyvät hintaan. Ensimmäinen ruokailu on tulopäivän illallinen ja viimeinen ruokailu on lähtöpäivän lounas.

MATKAN TOTEUTUS

Omatoiminen kalastusmatka, näillä matkoilla Fishmaster henkilökunta ei ole mukana, ne toteutetaan yhteistyössä paikallisen yhteistyökumppanin kanssa. Kalastusmatkoja West Ranga-joelle voidaan toteuttaa kalastuskausi ja varaustilanne huomioiden. Kysy varaustilannetta ja hintaa suunnittelemallesi ajankohdalle.

  • Hinta: 1490-2750 eur/vapa/ vuorokausi
  • Kalastusmatka sisältää: Autokuljetus Reykjavik-West Ranga-Reykjavik, Majoitus 1 h huoneissa, Ruokailut lodgessa, Autokuljetukset joella, Kalastusluvat, Opastus (2 vapaa/opas)
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Reykjavikiin, Kuljetus Keflavikin lentokentältä Reykjavikiin, Alkoholijuomat, Tippi kalastusoppaalle
  • Kalalajit: Lohi
  • Kalastuskausi: 20.6-20.10, huippusesonki 15.7-30.8

Islanti, West Ranga

West Ranga joki 20.6-20.10