Meny Stäng

Argentina, Jurassic Lake

FLUGFISKERESOR – ARGENTINA, JURASSIC LAKE

Flugfiskeresor efter regnbågsöring till Jurassic Lake i Argentina, Patagonien. Jurassic Lake är en av de bästa regnbågssjöarna i hela världen. Den är känd för sina stora regnbågar och de största fiskarna som årligen fångas är över 10 kilo, veckovis fångas det tiotals fiskar över 8 kilo. Snittvikten på regnbågarna ligger runt 4-5 kilo.

JURASSIC LAKE

Jurassic Lake är ganska stor, cirka 20 km lång och 15 km bred. Den ligger på en högplatå mitt i södra Patagonien. Kanterna runt sjön består av vit kalkfossil. Den påminner mera om havet med sitt klarblåa vatten och sina rev och den är full av vilda, stora och starka regnbågar.

FLUGFISKE

Fiskarna fiskar från strandkanten eller så vadar man i Jurassic Lake. Det finns ett utlopp/å som heter Barancuso och där kan man också fiska. Både Barancuso ån och Jurassic Lake är förmodligen proppfulla med stora vilda regnbågar. Endast flugfiske är tillåtet och man kan använda sej av både enhands och tvåhandsspön i Jurassic Lake. Den bästa fiskesäsongen är från början av november till 20. april. Vill du testa på ett extremt häftigt flugfiske så är Jurassic Lake i Argentina resmålet för dig.

FLUGFISKEREDSKAP

För flugfiske i Jurassic Lake rekommenderas 9-10 fots enhands flugspön i klasser 7-8 med passande flugrulle med bra skivbroms. Rullen måste innehålla minst 200 m backing. Som fluglinor rekommenderar vi flytande eller intermediate. Ta också med sjunkande fluglinor för att kunna fiska på djupare partier. För flugfiske på Barancuso ån rekommenderas ett lättare 9 fots klass 5-6 enhandsspö utrustad med flytande fluglina.

FLUGOR

Bra flugor på Jurassic Lake är zonkers, wooly buggers, muddlers i färger svart, lila, röd, vit och gul. Storleken på flugorna får vara mellan 2–8 och oftast fungerar storlek 4-6 bäst. Om det är vindstilla kan man pröva på torrflugor och nymfer.

BOENDE

Fiskegruppen bor på Jurassic Lake Camp som ligger vid Jurassic Lake och nära utloppet på Barancuso ån. Vi har vardagsrum, matsal, välutrustat kök, wc, dusch med flera sovrum för två personer. Maten och drycken ingår i priset.

RESARRANGEMANG

Fiskeresor till Argentina, Jurassic Lake ordnas under fiskesäsongen på kunders begäran. Kunderna tar först flyg till Buenos Aires och fortsätter därifrån med flyg till Comodoro Rivadavia or Calafate. Beroende på flygtidtabeller kan man vara tvungen att stanna en natt på hotell i Buenos Aires och i Comodoro eller i Calafate. Resan fortsätter med kort privat flyg från Comodoro eller bil från Calafate till Jurassic Lake som tar cirka 6 timmar.

  • Pris: 6130 USD/Person/vecka, cirka 6000 eur (1.11-31.12)
  • Pris: 4420 USD/Person/vecka, cirka 4350 eur (1.1-28.2)
  • Pris: 3070 USD/Person/3 dagar, cirka 3000 eur (1.1-28.2)
  • Pris: 5430 USD/Person/vecka, cirka 5330 eur (1.3-30.4)
  • I fiskeresan ingår: Flyg eller bilturer från Comodoro eller Calafate till Jurassic Lake och tillbaka, Boende, Maten, Fiskekort, Guidnng
  • Ingår ej i fiskeresan: Flyg till Buenos Aires, Flyg från Buenos Aires till Comodoro eller Calafate, Hotell i Buenos Aires och Comodoro eller Calafate, Dricks
  • Fiskesäsong: November 1. – April 30.

Argentina, Jurassic Lake

3000,00 

Jurassic Lake 1.11-30.4

Slut i lager

Kategori: Etikett: