Meny Stäng

Chile, Rio Puelo

FLUGFISKERESOR – CHILE, RIO PUELO

Fint flugfiske efter kungslax på Fishmasters destination i Patagonien. Fishmaster ordnar en guidat flufiskeresa til Rio Puelo 21.2.-3.3.2024. Vi flugfiskar efter gigantiska kungslaxar, öringar och regnbågsöringar på den mäktiga älven Rio Puelo. Jouni Rauha jobbar som reseledare för den här resan.

RIO PUELO

Fiske efter kungslax i Rio Puelo anses kanske vara det bästa i Chile. Fiskesäsongen börjar redan i november och fortsätter ända in i april. Bästa fisketiden på Puelo älven är från januari till mars. Älven är känd för sina rekordstora fiskar, dom största kungslaxarna som har fångats har varit över 30 kg. Laxarnas normal vikt har de sista säsongerna varit 8-20 kg. Det finns också regnbågsöring och öring i Rio Puelo älven.

FLUGFISKE

Flugfisket efter kungslax sker med tvåhands flugspön. Vi rekommenderar tvåhands 14-15 fots spön i klass 9-11. Det krävs en bra flugrulle med skivbroms som minst har 250 meter backing. Som fluglinor rekommenderar vi Guideline TripleD sjunkande skjutklumpar: sjunk 1/3/5, sjunk 2/4/6 och sjunk 3/5/7. Flytande eller intermediate Skagit linor med sjunkande 15′ långa T-10, T-14, T-17 och T-20 tips fungerar också mycket bra. Flugtafs rekommenderas att vara 1,5 -2,5 meter lång 0,45 mm monofil lina.

Som enhands flugspön för fiske efter öring och regnbågsöring rekommenderar vi 9-10 fots spön i klasser 6-8 med passande flugrulle med bra skivbroms. Som fluglinor för enhands flugspön rekommederas flytande eller sink tip WF linor eller skjutklumpar. Vi har lokala fiskeguider som guidar kunderna på fiskesträckorna (1 guide/2-3 fiskare). Guiden tar gästerna till fiskeplatserna och efter fiskedagen för han gästerna tillbaka till boendet.

FLUGOR

Bra flugor för kungslax i Rio Puelo är till exempel: Intruders, Bunny Leech och tubflugor i färger chartreuse, grön/svart, blå/svart, blå och orange. Vi rekommendrerar flugor med mycket flashabou. Bra flugor för havsöring, öring och regnbågsöring är Bunny Leech #4-6, Zonkers, Woolly Buggers i svart, oliv, vit #4-8, guldskalle nymfer som Prince och Hare’s Ear #10-12.

BOENDE

Gruppen bor på en trevlig fiskelodge som ligger nära Rio Puelo och fiskeplatserna. Vi har ett stort vardagsrum, matsal, välutrustat kök och flera två personers sovrum med wc och dusch. I lodgen bjuds det på lokala delikatesser.

RESARRANGEMANG

Fiskeresor med Fishmaster reseledare. Jouni Rauha reser med gruppen. Fiskegruppen flyger från Stockholm via Mellaneuropa till Santiago i Chile och därifrån till Puerto Montt. Beroende på flygtidtabeller kan det vara att man är tvungen att övernatta på hotel i Puerto Montt åt ena eller åt båda hållen på resan. Resan fortsätter med bil till destinationen Rio Puelo. Bilresan är 200 km och den tar cirka 3 timmar. Efter fiskeveckan tar guiden gästerna tillbaka till Puerto Montt.

  • Datum: 21.2.-3.3.2024 (på plats 23.2.-1.3.)
  • Pris: 4980 eur/person
  • Resans längd: 6 fiskedagar/7 nätter i destination, 1-2 nätter i hotell i Puerto Montt
  • Grupp storlek: Minsta gruppen är 2 personer
  • I fiskeresan ingår: Bilturer, Boende i lodge, Guidning, Fiskekort, Båtturer, Maten, Vin, Öl
  • Ingår ej i fiskeresan: Flyg till/från Puerto Montt, Dricks till fiskeguide och personalen, hotel i Puerto Montt
  • Fiskarter: Kungslax, Regnbågsöring, Öring
  • Fiskesäsong: Oktober – April

Chile, Rio Puelo

4980,00 

Puelo älven 21.2.-3.3.2024