Valikko Sulje

Chile, Rio Puelo

PERHOKALASTUS – CHILE, RIO PUELO

Hienoa kuningaslohen, kirjolohen ja taimenen perhokalastusta Fishmaster matkakohteessa Patagoniassa, Chilen Rio Puelo joella. Järjestämme johdetun perhokalastusmatkan Rio Puelo joelle 21.2.-3.3.2024. Kalastamme jättimäisiä kuningaslohia, taimenia ja kirjolohia henkeäsalpaavan hienoissa maisemissa Rio Puelo-joella. Jouni Rauha toimii matkanjohtajana.

RIO PUELO

Rio Puelo joki sijaitsee Patagoniassa, Chilen keskiosalla ja on kuuluisa erittäin suurista kuningaslohista, joista suurimmat saadut kalat ovat painaneet yli 30 kiloa. Normaali saaliskalan koko on peräti 8-20 kiloa. Paras kalastuskausi Puelo-joella on tammikuun puolivälistä maaliskuun loppuun. Kalastamme veneestä tai joella kahlaamalla ja heittämällä perhoa kahdenkäden tai yhdenkäden perhovavoilla. Ryhmän käytössä on useita paikallisia kokeneita kalastusoppaita, joiden johdolla liikumme joella veneillä. Rio Puelo joessa on kuningaslohien lisäksi myös hyvän kokoista taimenta ja kirjolohta kooltaan 1-4 kiloa, joita saadaan kuningaslohen kalastukseen ohessa.

PERHOKALASTUS

Rio Puelo joella kalastamme paikallisen kalastusoppaan johdolla, 2-3 kalastajaa per opas. Kalastamme kuningaslohta yleensä 14-15 jalkaisilla kahdenkäden perhovavoilla rannalta kahlaamalla, joissakin pooleissa voidaan perhokalastaa myös veneestä heittämällä. Käytämme liikkumiseen joella yleensä perämoottorilla varustettua jokivenettä ja joskus myös soudettavaa jokivenettä, jolla lasketaan hitaasti alaspäin jokea ja pysähdytään hienoihin pooleihin, joissa kalastetaan rannalta kahlaamalla. Kuningaslohen perhokalastus on tehokkainta kahdenkäden 14-15 jalkaisilla 9-11 luokan perhovavoilla ja niihin sopivilla levyjarrullisilla laadukkailla perhokeloilla, joihin mahtuu vähintään 250 metriä 30 lbs pohjasiimaa.

Suosittelemme perhosiimaksi uppoavia Guideline TripleD ampumäpäitä, esim sink 1/3/5, sink 2/4/6, sink 3/5/8 ja sink 6/7. Myös Skagit siimat kelluvalla tai intermediate rungolla ja 15-jalkaisilla uppoavilla T-10, T-14, T-17 ja T-20 tipeillä toimivat hyvin. Perukkeeksi suosittelemme tasapaksua 0,45 mm monofiilia 1,5-2,5 m pitkänä. Taimenen, meritaimenen ja kirjolohen kalastuksessa käytämme pääasiassa yhdenkäden perhovapoja, esim. 9-10′ jalkaisia 6-8 luokan vapoja. Yhdenkäden vavoissa eniten käytettyjä perhosiimoja ovat kelluvat WF siimat tai ampumapäät, kelluvalla rungolla ja vaihdettavalla uppoavalla tipillä. Perukkeeksi suosittelemme tasapaksua 0,28 mm monofiilia 2,7 m pitkänä.

PERHOT

Hyviä perhoja kuningaslohen kalastukseen Puelo joella ovat: Intruder, Bunny Leech ja putkiperhot väreissä chartreuse, vihreä/musta, sininen/musta, sininen ja oranssi. Perhoissa saa olla runsaasti flashabouta. Rio Puelo-joen taimenille ja kirjolohille hyviksi havaittuja perhoja ovat: Bunny leech #2-4, Zonker, Woolly Bugger musta, oliivi, valkoinen #2-6. Kuulapää nymfit Prince, Hare’s Ear #8-12.

MAJOITUS

Kalastajat majoittuvat kalastuslodgessa lähellä Rio Puelo jokea ja hyviä kalapaikkoja. Majoitus on mukavassa lodgessa, joissa on suihku ja wc. Lodgen ruokasalissa kalastajat saavat nauttia paikallisista maukkaista ruokalajeista ja hyvistä juomista, kaikki ruokailut ja ruokajuomat, viinit ja oluet sisältyvät hintaan.

MATKAN TOTEUTUS

Johdettu Fishmaster kalastusmatka. Jouni Rauha matkustaa ryhmän mukana matkanjohtajana. Kalastajat lentävät Helsingistä Keski-Euroopan kautta Chileen, Santiagoon ja sieltä Puerto Montt kaupunkiin. Sieltä jatketaan autolla matkakohteeseen Rio Puelo joelle, johon on lentokentältä noin 220 km/3 tunnin automatka ja puolen tunnin lauttamatka.

  • Ajankohta: 21.2.-3.3.2024 (kohteessa 23.2.-1.3.)
  • Hinta: 4980 eur/hlö
  • Matkan kesto: 6 kalastuspäivää/7 yötä kohteessa, 1-2 yötä Puerto Monttissa
  • Ryhmän koko: 1 matkanjohtaja + 3-5 henkilöä
  • Varaukset: Paikkoja vapaana
  • Kalastusmatka sisältää: Autokuljetukset Puerto Montt/Rio Puelo/Puerto Montt, Majoitus lodgessa, Perhokalastus, Kalastuslupa, Opastus, Venekuljetukset, Ruokailut, Viinit, Oluet, Alkoholijuomat
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Helsinki/ Puerto Montt/ Helsinki (1600-1900 eur/hlö), Hotelli Puerto Monttissa, Tippi kalastusoppaalle ja lodgen henkilökunnalle (400-450 USD)
  • Kalalajit: Kuningaslohi, Kirjolohi, Taimen
  • Kalastuskausi: Lokakuu – Huhtikuu
  • Lisätietoa: Rio Puelo 21.2.-3.3.2024 >>

Chile, Rio Puelo

4980,00 

Puelo joki 21.2.-3.3.2024