Valikko Sulje

Chile, Rio Puelo

PERHOKALASTUS – CHILE, RIO PUELO

Hienoa kuningaslohen perhokalastusta Fishmaster matkakohteessa Patagoniassa, Chilen Rio Puelo joella. Fishmaster järjestää johdetun perhokalastusmatkan Puelo-joelle 21-31.3.2020. Jouni Rauha matkustaa kalastusryhmän mukana matkanjohtajana. Kalastamme jättimäisiä kuningaslohia, meritaimenia, taimenia ja kirjolohia henkeäsalpaavan hienoissa maisemissa Rio Puelo-joella.

RIO PUELO

Rio Puelo joki sijaitsee Patagoniassa, Chilen keskiosalla ja on kuuluisa erittäin suurista kuningaslohista, joista suurimmat saadut kalat ovat painaneet yli 30 kiloa. Normaali saaliskalan koko on peräti 8-20 kiloa. Paras kalastuskausi Puelo-joella on tammikuun puolivälistä huhtikuun loppuun. Kalastamme veneestä tai joella kahlaamalla ja heittämällä perhoa kahdenkäden tai yhdenkäden perhovavoilla. Ryhmän käytössä on paikallinen kokenut kalastusopas, jonka johdolla liikumme joella veneellä. Rio Puelo jokeen nousee myös meritaimenia, joita saadaan kuningaslohen kalastukseen ohessa. Lisäksi joessa on hyvän kokoista taimenta ja kirjolohta kooltaan 1-4 kiloa.

PERHOKALASTUS

Rio Puelo joella kalastamme paikallisen kalastusoppaan johdolla, 2-3 kalastajaa per opas. Kalastamme kuningaslohta yleensä 14-15 jalkaisilla kahdenkäden perhovavoilla rannalta kahlaamalla, joissakin pooleissa voidaan perhokalastaa myös veneestä heittämällä. Käytämme liikkumiseen joella yleensä perämoottorilla varustettua jokivenettä ja joskus myös soudettavaa jokivenettä, jolla lasketaan hitaasti alaspäin jokea ja pysähdytään hienoihin pooleihin, joissa kalastetaan rannalta kahlaamalla. Kuningaslohen perhokalastus on tehokkainta kahdenkäden 14-15 jalkaisilla 9-11 luokan perhovavoilla ja niihin sopivilla levyjarrullisilla laadukkailla perhokeloilla, joihin mahtuu vähintään 250 metriä 30 lbs pohjasiimaa.

Suosittelemme perhosiimaksi uppoavia Guideline TripleD ampumäpäitä, esim sink 1/3/5, sink 2/4/6 ja sink 3/5/8. Myös Skagit siimat kelluvalla tai intermediate rungolla ja 15-jalkaisilla uppoavilla T-10, T-14, T-17 ja T-20 tipeillä toimivat hyvin. Perukkeeksi suosittelemme tasapaksua 0,45 mm monofiilia 1,5-2,5 m pitkänä. Taimenen, meritaimenen ja kirjolohen kalastuksessa käytämme pääasiassa yhdenkäden perhovapoja, esim. 9-10′ jalkaisia 6-8 luokan vapoja. Yhdenkäden vavoissa eniten käytettyjä perhosiimoja ovat kelluvat WF siimat tai ampumapäät, kelluvalla rungolla ja vaihdettavalla uppoavalla tipillä.

PERHOT

Hyviä perhoja kuningaslohen kalastukseen Puelo joella ovat: Intruder, Bunny Leech ja putkiperhot väreissä chartreuse, vihreä/musta, sininen/musta, sininen ja oranssi. Perhoissa saa olla runsaasti flashabouta. Rio Puelo-joen taimenille ja kirjolohille hyviksi havaittuja perhoja ovat: Bunny leech #2-4, Zonker, Woolly Bugger musta, oliivi, valkoinen #6-8. Kuulapää nymfit Prince, Hare’s Ear #10-12.

MAJOITUS

Kalastajat majoittuvat kalastuslodgessa lähellä Rio Puelo jokea ja hyviä kalapaikkoja. Majoitus on kahden hengen huoneissa, joissa on oma suihku ja wc. Lodgen ruokasalissa kalastajat saavat nauttia paikallisista maukkaista ruokalajeista ja hyvistä juomista, kaikki ruokailut ja ruokajuomat – myös oluet, viinit ja drinkit sisältyvät hintaan.

MATKAN TOTEUTUS

Johdettu Fishmaster kalastusmatka. Jouni Rauha matkustaa ryhmän mukana matkanjohtajana. Kalastajat lentävät Helsingistä Keski-Euroopan kautta Chileen, Puerto Montt kaupunkiin ja sieltä jatketaan autolla matkakohteeseen Rio Puelo joelle, johon on lentokentältä noin 200 km/3-4 tunnin automatka.

  • Ajankohta: 21-31.3.2020
  • Hinta: 3780 eur/hlö
  • Matkan kesto: 6 kalastuspäivää/7 yötä kohteessa, 2 yötä Puerto Monttissa
  • Ryhmän koko: 1 matkanjohtaja + 3 henkilöä
  • Varaukset: Paikkoja vapaana
  • Kalastusmatka sisältää: 2 hotelliyötä Puerto Monttissa, Autokuljetukset, Majoitus lodgessa, Kalastusluvat, Opastus, Venekuljetukset, Ruokailut, Juomat
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Helsinki/Madrid/Santiago/Puerto Montt/Santiago/Madrid/Helsinki (1200-1400 eur/hlö), Tippi kalastusoppaalle ja lodgen henkilökunnalle
  • Kalalajit: Kuningaslohi, Meritaimen, Kirjolohi, Taimen
  • Kalastuskausi: Marraskuu – Huhtikuu

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Chile, Rio Puelo”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Chile, Rio Puelo

3780,00 

Puelo joki 21-31.3.2020

Matkakohteet: , Avainsanat tuotteelle , , , , , ,