Valikko Sulje

Suomi, Merikarvianjoki

KALASTUSMATKAT – SUOMI, MERIKARVIANJOKI

Fishmaster järjestää opastettuja perhokalastusmatkoja Merikarvianjoelle. Merikarvianjoki on Suomen parhaita meritaimenjokia. Joki on kuuluisa kirjolohistaan ja sopii hyvin perhokalastukseen. Matkojen vetäjänä ja kalastusoppaana toimii Fishmaster opas.

MERIKARVIANJOKI

Merikarvianjoki on Suomen suosituimpia vapaa-ajankalastuksen kohteita, ja se soveltuu monipuolisine lohikalastoineen erinomaisesti perho- ja uistinkalastukseen. Yleisimpiä saalislajeja ovat meritaimen ja kirjolohi. Merikarvianjoen keskivirtaama on noin 15 kuutiometriä sekunnissa ja leveys vaihtelee 10 ja 20 metrin välillä. Joen vesi on ruskehtavan sävyistä, humuksen värjäämää.

Runsaskoskinen Merikarvianjoki saa alkunsa Isojärven pohjoispäässä sijaitsevalta Kurikanniskan säännöstelypadolta ja laskee Selkämereen 40 km Porista pohjoiseen Merikarvian edustalla. Joen pituus on noin 27 kilometriä, josta koski- ja virtapaikkoja alueella on noin 6 kilometriä, laajimmat koskialueet ovat Lankoski, Puukoski, Stäävit- Vaadinkoski sekä Holmankoski. Vaelluskaloilla on merestä vapaa nousuyhteys koko joen matkalle. Lankoskella, noin 22 kilometriä jokisuusta on kalaporras. Alueella on tehty useita koskikunnostuksia viime vuosien aikana ja Merikarvianjoki onkin Suomen suosituimpia virkistyskalastuskohteita.

PERHOKALASTUS

Merikarvianjoki on luonnonkaunis ja runsaskoskinen ja soveltuu hienosti perhokalastukseen. Kalastettavia koskialueita on yhteensä noin 12 kilometriä, suosituimmat kosket ovat Lankoski, Puukoski, Stäävit, Holma ja Salmelankoski. Kalastus on keskittynyt jokisuun ja E 4 -tien väliselle osuudelle. Meritaimenia tavoittaa usein koskien syvemmistä montuista ja koskien niskoilta. Meritaimenen kalastuksen parhaat ajat ovat keväällä huhti-toukokuussa ja syksyllä syys-marraskuussa. Kirjolohi joka vapautetaan pyyntikokoisena jokeen on kuitenkin joen yleisin saalislaji.

OPASTUS

Matkoilla voidaan tarvittaessa myös opettaa osallistujille esim. Spey- tai perhonheiton perusteita, erilaisia muunnoksia ja miten niillä käytännössä kalastetaan. Matkoilla voidaan opettaa myös erilaisia kalastustekniikoita.

PERHOKALASTUS

Kalastus tapahtuu Merikarvianjoen alaosilla, käytössämme on yhteensä noin 12 kilometriä vaihtelevaa jokialuetta. Erityisesti kevät ja syksy ovat erinomaista meritaimenen ja kirjolohen kalastusaikaa ja osallistujilla on mahdollisuudet saaliisiin. Osallistujilla on mahdollisuus myös lainata ja kokeilla erilaisia perhovapoja, keloja sekä siimoja matkan aikana.

VARUSTEET

Korkealla vedellä 12-13 jalkainen kahdenkäden perhovapa on erinomainen varustus meritaimenen kalastuksessa Merikarvianjoella. Useimmat perhokalastajat käyttävät kirjolohen ja meritaimenen kalastuksessa 8-10 jalkaisia 5-7 luokkaisia yhdenkäden vapoja. Perhosiimoja kannattaa ottaa Merikarvialle mukaan erilaisia. Useimmiten pärjää kelluvalla tai kärkiuppoavalla, mutta matkaan on syytä ottaa myös upposiimoja jos vesi on korkealla.

PERHOT

Hyviä perhomalleja meritaimenelle Merikarvialla ovat esimerkiksi Red Butt, Thunder & Lightning ja Munroe Killer, koot 4-8. Sekä lisäksi 1/2 tuuman kupariputkeen sidotut ketunkarvasiipiset putkiperhot, siiven pituus 4-8 cm, esim. Mickey Finn ja Pupujussi. Kirjolohelle Leechit, nymfit ja pupat toimivat parhaiten.

MAJOITUS

Mahdollisuus myös pidempiin, useamman päivän mittaisiin matkoihin. Majoitus on silloin mukavassa kalamökissä rauhallisella paikalla Merikarvianjoen rannalla.

MATKAN TOTEUTUS

Johdettu kalastusmatka, näillä matkoilla on aina Fishmaster kalastusopas mukana. Asiakkaat järjestävät itse autokuljetukset Merikarvianjoelle ja takaisin.

  • Hinta 290 euroa/päivä/1-2 henkilöä
  • Kalastusmatka sisältää: Opastus, Perhokalastuksen opetus, Perhokalastusvälineiden lainaus
  • Kalastusmatka ei sisällä: Kalastusluvat, Majoitus, Autokuljetukset
  • Kalalajit: Meritaimen, Kirjolohi
  • Kalastuskausi: 1.4 – 30.11

Suomi, Merikarvianjoki

290,00 

Merikarvianjoki 1.4-30.11