Valikko Sulje

Suomi, Merikarvia

KALASTUSMATKAT – SUOMI, MERIKARVIANJOKI

Fishmaster järjestää opastettuja perhokalastus- ja heittokalastusmatkoja Merikarvianjoelle.Merikarvianjoki on Suomen parhaita meritaimenjokia ja myös kuuluisa kirjolohistaan ja sopii hienosti perho- ja heittokalastukseen. Matkojen vetäjänä ja kalastusoppaana toimii Fishmaster opas.

MERIKARVIANJOKI

Merikarvianjoki sijaitsee Länsi-Suomessa ja laskee Pohjanlahteen 40 kilometriä Porista pohjoiseen Merikarvian kylän kohdalla. Joen alaosat ovat erittäin suosittua kalastusaluetta ja hienoja kalapaikkoja on runsaasti. Merikarvia on pienikokoinen joki, sen keskivirtaama on noin 15 kuutiometriä sekunnissa ja sen leveys vaihtelee 10 ja 20 metrin välillä. Joen vesi on ruskehtavan sävyistä, humuksen värjäämää. Merikarvia on säännöstelty joki ja alueella on vähän isompia järviä, ja siten veden korkeus voi vaihdella lyhyessä ajassa melko paljonkin. Kovat sateet voivat Merikarviallakin nostaa veden korkealle säännöstelystä huolimatta.

KALASTUS

Merikarvianjoki on luonnonkaunis ja runsaskoskinen ja soveltuu hienosti perhokalastukseen. Kalastettavia koskialueita on yhteensä noin 12 kilometriä, suosituimmat kosket ovat Lankoski, Puukoski, Stäävit, Holma ja Salmelankoski. Kalastus on keskittynyt jokisuun ja E 4 -tien väliselle osuudelle. Meritaimenia tavoittaa usein koskien syvemmistä montuista ja koskien niskoilta. Meritaimenen kalastuksen parhaat ajat ovat keväällä huhti-toukokuussa ja syksyllä syys-marraskuussa. Kirjolohi joka vapautetaan pyyntikokoisena jokeen on kuitenkin joen yleisin saalislaji.

OPASTUS

Matkoilla voidaan tarvittaessa myös opettaa osallistujille esim. Spey- tai alaheiton perusteita, erilaisia muunnoksia ja miten niillä käytännössä kalastetaan. Matkoilla voidaan opettaa myös yliolanheittoa ja erilaisia kalastustekniikoita.

PERHOKALASTUS, HEITTOKALASTUS

Kalastus tapahtuu Merikarvianjoen alaosilla, käytössämme on yhteensä noin 12 kilometriä vaihtelevaa jokialuetta. Erityisesti kevät ja syksy ovat erinomaista meritaimenen ja kirjolohen kalastusaikaa ja osallistujilla on mahdollisuudet hienoihin saaliisiin. Osallistujilla on mahdollisuus myös lainata ja kokeilla erilaisia perhovapoja, keloja sekä siimoja matkan aikana.

VARUSTEET

Korkealla vedellä 12-13 jalkainen kahdenkäden lohivapa on erinomainen varustus meritaimenen ja lohen kalastuksessa Merikarvialla, useimmat perhokalastajat käyttävät etenkin keskikesällä harjuksen, kirjolohen ja paikallisen taimenen kalastuksessa 8-10 jalkaisia 5-7 luokkaisia yhdenkäden vapoja. Perhosiimoja kannattaa ottaa Merikarvialle mukaan erilaisia. Useimmiten pärjää kelluvalla tai intermediatella, mutta matkaan on syytä ottaa myös upposiimoja jos vesi on korkealla.

PERHOT

Hyviä perhomalleja meritaimenelle Merikarvialla ovat esimerkiksi Red Butt, Thunder & Lightning ja Munroe Killer, koot 4-8. Sekä lisäksi 1/2 tuuman kupariputkeen sidotut ketunkarvasiipiset putkiperhot, siiven pituus 4-8 cm, esim. Mickey Finn ja Pupujussi. Kirjolohelle Leechit, nymfit ja pupat toimivat parhaiten.

MAJOITUS

Mahdollisuus myös pidempiin, useamman päivän mittaisiin matkoihin. Majoitus on silloin mukavassa kalamökissä rauhallisella paikalla Merikarvianjoen rannalla.

MATKAN TOTEUTUS

Johdettu kalastusmatka, näillä matkoilla on aina Fishmaster kalastusopas mukana. Päivän matkojen aikataulut ovat seuraavanlaiset: Lähtö Turusta, esim. hotellilta klo 6. Nautimme aamukahvit Merikarvialla klo 8.00. Kalastus aloitetaan klo 9. Pidämme lounastauon klo 12.00. Kalastus lopetetaan klo 16 ja lähdemme kohti Turkua, johon saavumme noin klo 18.

  • Hinta 390 euroa/päivä/ryhmä/1-3 henkilöä
  • Kalastusmatka sisältää: Opastus, Ruokailu, Kalastusluvat
  • Kalastusmatka ei sisällä: Majoitus, Autokuljetukset
  • Kalalajit: Meritaimen, Kirjolohi
  • Kalastuskausi: 1.4 – 30.11

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Suomi, Merikarvia”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suomi, Merikarvia

390,00 

Merikarvianjoki 1.4-30.11

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,