Valikko Sulje

Malediivit, Atolli X

KALASTUSMATKAT – MALEDIIVIT, ATOLLI X

Giant trevallyn, bluefin trevallyn, boniton, snapperin, grouperin kalastusta Malediiveilla. Fishmaster järjestää johdetun kalastusmatkan Malediiveille 2.-10.12.2021. Matka kestää matkustusaikoineen 8 vuorokautta, joista 7 päivää ja 6 yötä ollaan Malediiveilla kalastuskohteessa. Jouni Rauha matkustaa ryhmän mukana kalastusoppaana ja matkanjohtajana. Malediivit on kalastajan paratiisi, se sijaitsee Intian valtameren suurien petokalojen vaellusreitillä ja lisäksi useat kalalajit saalistavat alueella ympäri vuoden.

MALEDIIVIT

Malediivit eli Malediivien tasavalta on noin 800 kilometriä pitkä saaristo Intian eteläkärjen lounaispuolella. Malediiveihin kuuluu kaikkiaan 1200 saarta ja atollia, joista 202 on asuttua. Saariryhmän leuto ilmasto, luonnon kauneus, erinomainen kalastus sekä alueen rauhallisuus ja turvallisuus tekevät siitä erinomaisen matkakohteen. Paikalliset asukkaat ovat ystävällisiä, ruoka on herkullista ja juomat erinomaisia. Malediivit on hyvä matkakohde pienille kalastusryhmille, johon voi ottaa myös kumppanin mukaan. Matkalla voi harrastaa kalastuksen lisäksi myös muutakin; esim. auringonottoa, uimista ja sukellusta. Rokotussuositukset: hepatiitti A/B, jäykkäkouristus.

HEITTOKALASTUS

Heittokalastamalla Malediivien kristallinkirkkaissa ja neitseellisissä vesissä voimme saada monia upeita kaloja: giant trevally, bluefin trevally, snapper, bonito, grouper, yellowfin tuna ym. Jouni Rauha neuvoo ja opastaa kalastuksessa. Heittokalastukseen suosittelemme laadukasta avokelaa, esim Shimano 10000 sarja ja 8-10 jalkaista jämäkkää kahden käden vapaa, sopivat viehepainot ovat 40-100g. Esimerkiksi Shimano 270/300 XH vapa on erinomainen valinta heittokalastukseen. Siimaksi heittokalastukseen suositellaan 0,35-0,40 mm kuitusiimaa. Kalastamme pääasiassa 7,5 metriä pitkästä speedboatista heittämällä uistinta.

VIEHEET HEITTOKALASTUKSEEN

Heittokalastuksessa vieheistä parhaiten toimivat isot jerkit, esim. Rapala X Rap Subwalk 15 cm/55g, Rapala X Rap Long Cast Shallow 14 cm, Buster Jerk, lusikkauistimet esim Möresilda 40-60g. Vieheiden väreistä toimivat: Hopea, hopea/sininen, kromi/sininen, hopea/musta, hopea/vihreä. Rapala heittouistimissa väri Wahoo (WHU) on ollut erittäin tehokas.

PERHOKALASTUS

Malediivit perhokalastusmatkan ensisijainen kohdekala on GT eli giant trevally eli jättipiikkimakrilli. Perhokalastamalla Malediivien kristallinkirkkaissa vesissä voimme saada myös monia muita upeita kaloja kuten bluefin trevally, yellowspotted trevally, bigeye trevally, snapper, grouper ym. Vuokraamme ryhmälle  5 metriä pitkän dinghy veneen 25 hv perämoottorilla ja sen lisäksi 7,5 metriä pitkän keskipulpettiveneen 250 hv perämoottorilla. Venekalastuksen lisäksi useissa paikoissa on mahdollista perhokalastaa kahlaamalla koralliriutoilla, hiekkasärkillä ja matalikoilla. Kalastusopas Jouni Rauha neuvoo ja opastaa perhokalastuksessa.

PERHOVAVAT JA KELAT

Suosittelemme Malediiveille GT:n eli giant trevallyn kalastukseen 10-12 luokan 9′ jalkaisia perhovapoja. Jokaisella osallistujalla pitäisi olla mukana vähintään 2 kpl 10-12 luokan 9′ perhovapoja ja keloja. Bluefin trevallyn ja yellowspotted trevallyn perhokalastukseen voit käyttää myös 9 luokan 9′ jalkaisia perhovapoja. Suosittelemme 4-osaisia perhovapoja, jotka mahtuvat matkakassiin sisälle. Keloiksi sopivat levyjarrulliset vahvat saltwater perhokelat, joihin mahtuu vähintään 200 metriä erittäin vahvaa pohjasiimaa. Perhosiimojen pitää olla trooppiseen perhokalastukseen tarkoitettuja kelluvia WF siimoja, esim Rio Tropical GT. Giant trevallyn perhokalastukseen suosittelemme vavan mittaista 0,70-0,90 mm/50-80 lbs tasapaksua fluorocarbon peruketta.

PERHOT

Giant trevally perhoja: Deceiver koot 2/0-5/0 värit oliivi-helmiäishopea, helmiäishopea, sininen/hopea, harmaa/hopea, musta/violetti. Perhot kannattaa sitoa riittävän vahvalankaisiin koukkuihin, esim Tiemco TMC 600SP tai Gamakatsu SC15-2H, muut koukkumallit eivät kestä. Eniten käytetyt koukkujen käytetyt koot ovat 3/0 ja 4/0. Perhot ovat yksinkertaisia ja sidottu yleensä synteettisistä kuiduista, esim Slinky Fibre tms, joissa on sekoitettu flashabouta kuitujen sekaan. Tärkeää GT perhoissa on isot silmät ja vahva rakenne. Muuta painotusta ei tarvita kuin epoxipää, eikä sekään ole välttämätön. Perhojen värit ovat luonnollisia saaliskalan värejä eli helmiäishopeaa siiven alle ja keskelle ja jotakin hiukan tummempaa sävyä kuitua seläksi, esim oliivi, sininen tai harmaa. Perhon siiven pituus saa olla välillä 10-12 senttiä. Samat perhot käyvät myös bluefin trevallyn ja muiden kalojen perhokalastukseen.

VETOUISTELU

Ensimmäisenä ja viimeisenä päivänä vetouistelemme siirryttäessä Malesta varsinaiseen kalastuskohteeseen ja sieltä takaisin. Lisäksi uistelemme aina kun vaihdamme atollia tai vaihdamme emäaluksen paikkaa atollilla. Uistelemalla voimme saada esim. wahoota, bonitoja, tonnikaloja. Uisteluun sopii jäykkä 7-8 jalan vetovapa ja kelaksi Ambassadeur 10000 tai Penn Squall 0,60-0,70 mm monofiilisiimalla.

VIEHEET VETOUISTELUUN

Vieheiksi suositellaan esim. Rapala X Rap Magnum 14 cm. Suosittelemme värejä sinimakrilli, wahoo, punainen/valkoinen. Uisteluvieheiden väreistä toimivat: Hopea/sininen, hopea/musta, puna/valkoinen, hopea/vihreä. Rapala uisteluvieheissä värit WHU, BM, RH, BSRD, SFU ovat toimineet hyvin.

EMÄALUS

Olemme varanneet Fishmaster kalastusryhmän käyttöön emäaluksen. Majoitus on emäaluksen ilmastoiduissa hyteissä, joissa on oma wc ja suihku. Jokaiselle kalastajalle on varattu oma hytti. Matkalle voi ottaa mukaan ei-kalastavan kumppanin, jonka kanssa jakaa hytin. Alusta siirretään sinne missä kalastus on parhainta ja joka päivä kalastamme eri paikoissa. Kaikki ruokailut, tee ja kahvi matkakohteessa sisältyvät matkan hintaan. Muut juomat, myös alkoholijuomat maksetaan erikseen käytön mukaan.

MATKAN TOTEUTUS

Johdettu kalastusmatka, Jouni Rauha Fishmasterista matkustaa mukana kalastusoppaana ja matkanjohtajana, matka toteutetaan yhteistyössä paikallisen yhteistyökumppanin kanssa. Kalastajat lentävät yhdessä Helsingistä Keski-Euroopan kautta Maleen Malediiveille, jossa siirrytään emäalukseen ja jatketaan uistelemalla matkakohteeseen. Viimeisenä päivänä palaamme kalastellen Maleen josta jatketaan lennolla Helsinkiin.

  • Matkan ajankohta: 2.-10.12.2021
  • Matkan kesto: 7 päivää/6 yötä Malediiveilla
  • Tarjoushinta: 2980 eur/henkilö
  • Tarjoushinta: 1980 eur/ei kalastava henkilö
  • Ryhmän koko: 1 opas + 5 kalastajaa
  • Varaustilanne: paikkoja vapaana
  • Kalastusmatka sisältää: Kalastus, Majoitus, Ruokailut, Opastus, Venekuljetukset
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Helsinki/ Male/ Helsinki (600-800 eur/hlö), Juomat, Alkoholijuomat, Tippi henkilökunnalle (200 USD/hlö)
  • Kalalajit: Giant Trevally, Bluefin Trevally, Yellowspotted Trevally, Bonito, Snapper, Grouper, Tonnikala, Wahoo, Barracuda
  • Kalastuskausi: Marraskuu – Huhtikuu

Malediivit, Atolli X

2980,00 

Atolli X 2.-10.12.2021