Valikko Sulje

USA, Olympic Peninsula

PERHOKALASTUSMATKAT – USA, OLYMPIC PENINSULA

Fishmaster perhokalastusmatkat USA:n, Olympic Peninsulaan. Hienoa steelheadin perhokalastusta Bogachiel, Hoh, Sol Duc ja Queets joella. Olympic Peninsulan alueella on 4 uskomattoman hienoa jokea joissa voimme kalastaa: Bogachiel, Hoh, Sol Duc ja Queets. Steelheadin perhokalastusta upeilla joilla ja mahtavissa maisemissa.

OLYMPIC PENINSULA

Olympic Peninsula eli Olympian niemimaa sijaitsee USA:n luoteiskulmalla, lähellä Kanadan rajaa, rajoittuen Tyyneen valtamereen. Olympian niemimaan sydämen muodostaa alueen keskellä sijaitseva suunnattoman suuri Olympic kansallispuisto. Kansallispuiston keskellä on Olympic vuoristo jonka korkein huippu Mount Olympus on 2432 metriä korkea. Vuoristosta saavat alkunsa Bogachiel, Hoh, Sol Duc ja Queets joet jotka laskevat Tyyneen valtamereen. Steelheadin keskipaino alueen joissa on 4-5 kiloa, mutta näillä joilla on hyvät mahdollisuudet saada jopa yli 10 kg steelhead, aina 15 kiloon asti. Olympic Peninsulan alue on yksi parhaista paikoista jossa villiä suurta steelheadia voi tuloksekkaasti kalastaa.

PERHOKALASTUS

Bogachiel, Hoh, Sol Duc ja Queets-joella kalastamme paikallisen kalastusoppaan johdolla, 2 kalastajaa per opas. Kalastamme steelheadia 12-14 jalkaisilla kahdenkäden perhovavoilla rannalta kahlaamalla ja liikumme käyttäen maastoautoa, venettä ja kävellen. Käytämme liikkumiseen joella yleensä drift boatia eli soudettavaa jokivenettä, jolla lasketaan hitaasti alaspäin jokea ja pysähdytään hienoihin pooleihin joissa kalastetaan pääasiassa rannalta kahlaamalla. Opas vie kalastajat joelle ja näyttää paikat, kalastustavat yms. Eri päivinä voidaan kalastaa eri joilla vesitilanteen ja kalastajien toivomusten mukaan. Kalastuksen kohdelaji on steelhead. Kalastettavat joet ovat kooltaan keskikokoisia, hyvin hallittavissa kahdenkäden perhovälinein ja leveydeltään 15-50 metriä. Käytettävä kalastustekniikka muistuttaa hyvin paljon lohen uppoperhokalastusta Skandinaviassa. Oppaan johdolla kalastetaan koko päivä ja illalla klo 17-18 palataan vuokra-autolla takaisin majoitukseen. Kalastamme ’pyydystä ja päästä’ periaatteella.

PERHOKALASTUSVÄLINEET

Steelheadin perhokalastus on tehokkainta kahdenkäden 12-14 jalkaisilla 8-9 luokan vavoilla ja kelluva- tai intermediate runkoisilla skagit ja connect sink tip perhosiimoilla. Perhokelaksi sopii levyjarrullinen kela johon mahtuu 200 m 30 lb pohjasiimaa. Varaa mukaan runsaasti erilaisia uppoavia 10-15 ’ jalkaa pitkiä tippejä S3-T17, eniten käytetty tippi on T-10. Perukkeeksi suositellaan 0,35-0,40 mm monofiilia 1-2 metrin pituisena.

PERHOT

Toimivia perhoja steelheadille ovat: Intruder, Leech, Woolly Bugger, Egg Sucking Leech, Popscicle. Myös ketunkarvasiipiset putkiperhot toimivat hyvin. Värit musta/violetti, musta/punainen, musta/sininen, violetti, pinkki, oranssi sekä näiden eri yhdistelmät. Perhojen sopivat koot ovat yleensä 5-8 cm. Suosittelemme 1-haaraisten koukkujen käyttöä, osalla kalastusalueista on sallittu ainoastaan 1-haarainen koukku.

MAJOITUS

Kalastajat asuvat mukavassa lodgessa joka sijaitsee lähellä hyviä kalapaikkoja. Majoitus on yhden tai kahden hengen huoneissa. WC, kylpyhuone ja suihku. Lodgessa on olohuone, jossa on mukavat oleskelutilat. Keittiö on hyvin varusteltu, ruokailut toteutamme omatoimisesti ja yhteisesti majoituksessa.

MATKAN TOTEUTUS

Omatoiminen tai johdettu Fishmaster kalastusmatka. Johdetuilla matkoilla Jouni Rauha matkustaa mukana matkanjohtajana. Ryhmä lentää Helsingistä Seattleen, välilasku Keski-Euroopassa. Seattlesta matka jatkuu vuokra-autolla noin 3,5 tunnin automatkalla (300 km) hienojen maisemien halki Olympic Peninsulaan ja majoitukseen. Kalastusviikon lopulla palataan autolla Seattlen lentokentälle, josta lähtee lento Keski-Eurooppaan ja sieltä on edelleen jatkolento Helsinkiin.

  • Hinta: 3950 eur/hlö
  • Ryhmän koko: 2 tai 4 henkilöä
  • Kalastusmatka sisältää: Lennot Helsinki/Seattle/Helsinki, Majoitus, Kalastusluvat, Opastus
  • Kalastusmatka ei sisällä: Vuokra-auto, Ruokailut, Tipit kalastusoppaalle
  • Matkan kesto: 6 kalastuspäivää/7 yötä kohteessa
  • Kalalajit: Steelhead, Cutthroat trout, Bull trout
  • Kalastuskausi: Marraskuu – Huhtikuun puoliväli

USA, Olympic Peninsula

3950,00 

Olympic Peninsula 1.2-31.3

Varasto loppu