Valikko Sulje

Malediivit, GT Fly Fishing

MALEDIIVIT, GT FLY FISHING

GT:n eli Giant Trevallyn perhokalastusta Malediiveilla. Fishmaster järjestää johdettuja perhokalastusmatkoja Malediiveille. Olemme luoneet matkakohteeseen uuden kalastuskonseptin kohdekalan giant trevallyn eli GT:n perhokalastusta varten. Giant trevallyjen lisäksi voimme perhokalastamalla saada monia muita kaloja, esim bluefin trevally, snapper ja grouper. Jouni Rauha matkustaa ryhmän mukana kalastusoppaana ja matkanjohtajana.

MALEDIIVIT

Malediivit eli Malediivien tasavalta on noin 800 kilometriä pitkä saaristo Intian eteläkärjen lounaispuolella. Malediiveihin kuuluu kaikkiaan 1200 saarta ja atollia, joista 202 on asuttua. Pääkaupunki Malessa on noin 142000 asukasta ja Malediiveilla on yhteensä noin 390000 asukasta. Saariryhmän leuto ilmasto, luonnon kauneus, erinomainen kalastus sekä alueen rauhallisuus ja turvallisuus tekevät siitä erinomaisen matkakohteen. Emoaluksen henkilökunta ovat ystävällisiä, ruoka on herkullista ja juomat erinomaisia. Malediivit on hyvä matkakohde ryhmille, johon voi ottaa myös kumppanin mukaan. Matkalla voi harrastaa kalastuksen lisäksi myös muutakin; esim. auringonottoa, uimista ja sukellusta. Rokotussuositukset: hepatiitti A/B, jäykkäkouristus.

PERHOKALASTUS

Malediivit perhokalastusmatkan ensisijainen kohdekala on GT eli giant trevally eli jättipiikkimakrilli. Perhokalastamalla Malediivien kristallinkirkkaissa vesissä voimme saada myös monia muita upeita kaloja kuten bluefin trevally, yellowspotted trevally, bigeye trevally, snapper, grouper ym. Vuokraamme ryhmälle 5 metriä pitkän dinghy veneen 25 hv perämoottorilla ja sen lisäksi 6 metriä pitkän keskipulpettiveneen 175 hv perämoottorilla.

Venekalastuksen lisäksi useissa paikoissa on mahdollista perhokalastaa kahlaamalla koralliriutoilla, hiekkasärkillä ja matalikoilla. Jaamme 6 henkilön ryhmän kahteen 3 henkilön ryhmään, joista toinen ryhmä kalastaa kahlaamalla ja käyttää rantautumiseen 5 metrin dinghy venettä. Toinen 3 henkilön ryhmä perhokalastaa 6 metrin pulpettiveneestä syvemmillä matalikoilla ja koralliriutoilla. Ryhmät vaihtavat vuoroja aamulla ja lounasaikaan eli siten molemmille 3 henkilön ryhmille tulee joka päivä puoli päivää rantakalastusta ja puoli päivää venekalastusta. Kalastusopas Jouni Rauha neuvoo ja opastaa perhokalastuksessa.

PERHOVAVAT JA KELAT

Suosittelemme Malediiveille GT:n eli giant trevallyn kalastukseen 10-12 luokan 9′ jalkaisia perhovapoja. Jokaisella osallistujalla pitäisi olla mukana vähintään 2 kpl 10-12 luokan 9′ perhovapoja ja keloja. Bluefin trevallyn ja yellowspotted trevallyn perhokalastukseen voit käyttää myös 9 luokan 9′ jalkaisia perhovapoja. Suosittelemme 4-osaisia perhovapoja, jotka mahtuvat matkakassiin sisälle. Keloiksi sopivat levyjarrulliset vahvat saltwater perhokelat, joihin mahtuu vähintään 200 metriä erittäin vahvaa pohjasiimaa. Perhosiimojen pitää olla trooppiseen perhokalastukseen tarkoitettuja kelluvia WF siimoja, esim Rio Tropical GT. Jokaisella osallistujalla pitäisi olla mukana vähintään 3 kpl 10-12 luokan kelluvia perhosiimoja. Giant trevallyn perhokalastukseen suosittelemme vavan mittaista 0,80-0,90 mm tasapaksua fluorocarbon peruketta.

PERHOT

Giant trevally perhoja: Deceiver koot 3/0-5/0 värit oliivi-helmiäishopea, helmiäishopea, sininen/hopea, harmaa/hopea, musta/violetti. Perhot kannattaa sitoa riittävän vahvalankaisiin koukkuihin, esim Tiemco TMC 600SP tai Gamakatsu SC15-2H, muut koukkumallit eivät kestä. Eniten käytetyt koukkujen koot ovat 3/0 ja 4/0. GT perhot ovat aika yksinkertaisia ja sidottu yleensä synteettisistä kuiduista, esim Slinky Fibre tms, joissa on sekoitettu flashabouta kuitujen sekaan. Myös Bucktailia tai kokonaisia kukon häkilä- tai satulahöyheniä voi käyttää perhon siivessä, mutta se ei kestä niin hyvin kuyin synteettiset kuidut.

Tärkeää GT perhoissa on isot silmät ja vahva rakenne. Muuta painotusta ei tarvita kuin liimapää, eikä sekään ole välttämätön. Perhojen värit ovat luonnollisia saaliskalan värejä eli helmiäishopeaa siiven alle ja keskelle ja jotakin hiukan tummempaa sävyä kuitua seläksi, esim oliivi, sininen tai harmaa. Myös musta/sininen ja musta/violetti ovat toimivia väriyhdistelmiä. Perhon siiven pituus saa olla välillä 10-13 senttiä. Samat perhot käyvät myös bluefin trevallyn ja muiden kalojen perhokalastukseen Malediiveilla.

EMÄALUS

Olemme varanneet Fishmaster kalastusryhmän käyttöön 26 metriä pitkän Hope Cruiser emäaluksen. Majoitus on emäaluksen ilmastoiduissa hyteissä, joissa on oma wc ja suihku. Jokaiselle kalastajalle on varattu oma hytti. Matkalle voi halutessaan ottaa mukaan ei-kalastavan kumppanin, jonka kanssa jakaa hytin. Alusta siirretään sinne missä kalastus on parhainta ja joka päivä perhokalastamme eri paikoissa. Kaikki ruokailut, tee ja kahvi matkakohteessa sisältyvät matkan hintaan. Muut juomat, myös alkoholijuomat maksetaan erikseen käytön mukaan.

MATKAN TOTEUTUS

Johdettu perhokalastusmatka, Jouni Rauha Fishmasterista matkustaa mukana kalastusoppaana ja matkanjohtajana, matka toteutetaan yhteistyössä paikallisen yhteistyökumppanin kanssa. Matka kestää matkustusaikoineen 8 vuorokautta, joista 7 päivää ja 6 yötä ollaan Malediiveilla kalastuskohteessa. Kalastusryhmä lentää yhdessä Helsingistä 1-2 välilaskun kautta Maleen Malediiveille, jossa siirrytään emäalukseen. Viimeisenä päivänä palaamme kalastellen Maleen, josta jatketaan lennolla Helsinkiin.

  • Matkan kesto: 7 päivää/6 yötä Malediiveilla
  • Hinta: 3480 eur/hlö
  • Hinta: 2480 eur/ei kalastava henkilö
  • Ryhmän koko: 1 opas + 5 henkilöä = 6 kalastajaa
  • Kalastusmatka sisältää: Perhokalastus, Majoitus, Ruokailut, Opastus, Venekuljetukset
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Helsinki/ Male/ Helsinki (800-1000 eur/hlö), Juomat, Tippi henkilökunnalle (200 USD), wifi laivalla (20 eur/hlö)
  • Kalalajit: Giant Trevally, Bluefin Trevally, Yellowspotted Trevally, Snapper, Grouper
  • Kalastuskausi: Joulukuu – Huhtikuu

Malediivit, GT Fly Fishing

3480,00 

GT Fly Fishing 1.12-30.4

Varasto loppu