Valikko Sulje

Skotlanti, Tweed

PERHOKALASTUS – SKOTLANTI, TWEED

Lohen perhokalastusta Tweed-joella Skotlannissa. Fishmaster järjestää lohen perhokalastumatkan Tweed-joelle 15.-22.10.2023. Matkakohde on Nest kalastusalue joen yläosalla. Syksy syys-lokakuussa on parasta lohiaikaa Tweed-joella, joten kalastajille on luvassa hienoja kokemuksia ja mahdollisuus saada hienoja lohia. Matkanjohtajana ja kalastusoppaana toimii Jouni Rauha.

TWEED

Tweed-joki sijaitsee Skotlannin eteläosassa ja on yksi Skotlannin parhaista lohijoista. Vuosi 2010 oli ennätysvuosi ja peräti 24000 lohta saatiin Tweed-joesta sinä vuonna. Kalastuskausi Tweed-joella alkaa jo helmikuun 1. päivä, mutta lohen päänousu on syksyllä syys-lokakuussa. Tweed on erittäin kaunis ja kirkasvetinen joki ja sopii erinomaisesti perhokalastukseen. Lohien keskikoko Tweed-joella on noin 5 kiloa.

PERHOKALASTUS

Kalastusryhmän käytössä on yksityinen Nest kalastusalue Tweed-joen yläosalla, lähellä Galashielsia. Nest kalastusalue on yhteensä noin 2,5 kilometriä pitkä ja käsittää Tweed-joen pohjoisen puoleisen eli alavirtaan katsottuna vasemman rannan. Nest kalastusalueella kalastaa maksimissaan 5 kalastajaa ja koko alue on varattu Fishmaster perhokalastusryhmän käyttöön, kalastettavaa aluetta on siis runsaasti jokaista kalastajaa kohden. Kalastuslue muodostuu 5 peräkkäisestä poolista: Rampy Pool, Boat Pool, House Pool, Policeman ja Gullets. Poolit ovat hienoja ja helppoja kalastaa ja toimivat hyvin eri vedenkorkeuksilla, pooleja vaihdetaan kalastajien kesken. Kalastusalueen keskellä, jokitörmällä on pieni kalastusmaja missä voi levätä ja ruokailla.

PERHOKALASTUSVÄLINEET

Suosittelemme Tweed-joelle kahdenkäden 12-15′ jalkaisia lohivapoja luokissa 8-11 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia keloja. Siimoina kärkiuppoavat ja intermediate ampumapäät ovat perhosiimoista eniten käytettyjä. Ota mukaan myös nopeasti uppoavia ampumapäitä mahdollisia korkean veden olosuhteita varten.

PERHOT

Hyviä perhoja Tweed-joella ovat esimerkiksi Willie Gunn, Black Sheep, Dee Sheep, Black & Yellow, Munroe Killer, Cascade, Monkey Fly, Frances, Snaelda, Allys Shrimp ja Garry.

MAJOITUS

Majoitus on tyylikkäässä ja hyvin varustellussa Skotlantilaistalossa, jossa on kaikki mukavuudet: wc, suihku, iso olohuone, hyvin varustettu keittiö sekä yhden ja kahden hengen makuuhuoneita. Ruokailut järjestämme yhteisesti majoituksessa tai pubeissa.

MATKAN TOTEUTUS

Johdettu kalastusmatka, näillä matkoilla on aina Fishmaster kalastusopas mukana. Jouni Rauha toimii ryhmän matkanjohtajana ja kalastusoppaana. Kalastusryhmä lentää Helsingistä Edinburghiin, Skotlantiin, pyrimme järjestämään ryhmälle yhteiset lennot. Sieltä jatketaan vuokra-autolla Tweed-joelle, johon on tunnin ajomatka. Kalastusviikon jälkeen palataan autolla Edinburghin lentokentälle.

  • Ajankohta: 15.-22.10.2023
  • Hinta: 1850 eur/henkilö
  • Matkan kesto: 6 kalastuspäivää/7 yötä kohteessa
  • Ryhmän koko: 1 matkanjohtaja + 4 henkilöä
  • Varaukset: 1 paikka vapaana
  • Kalastusmatka sisältää: Perhokalastus, Opastus, Majoitus
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Edinburghiin, Vuokra-auto, Ruokailut
  • Kalalajit: Lohi, Meritaimen
  • Kalastuskausi: 1.2 – 30.11
  • Lisätietoa: Tweed 15.-22.10.2023 >>

Skotlanti, Tweed

1850,00 

Tweed joki 15.-22.10.2023

1 varastossa