Valikko Sulje

Kanada, British Columbia

KALASTUSMATKAT – KANADA, BRITISH COLUMBIA

Kalastusmatkat British Columbian pohjoisosaan – Skeena-, Nass- ja Kitimat-joen vesistöön. Hienoa steelheadin ja lohen perho- ja heittokalastusta. Aluetta pidetään maailman parhaana paikkana steelheadin kalastukseen, lisäksi siellä kalat kasvavat uskomattoman suuriksi.

KALASTUSKAUSI

Paras kalastuskausi alueella on huhtikuun alusta lokakuun puoleenväliin. Monet Skeenan ja Nass-joen sivujoista ovat erittäin hienoja jokia ja ovat kuuluisa ennätyskokoisista lohista ja steelheadeista. Parhaat kuukaudet steelheadin kalastukseen ovat maalis-huhtikuu ja syys-lokakuu. Syys-lokakuussa jokiin nousee myös hopealohta. Kalastus tapahtuu joen rannalta kahlaamalla ja heittämällä joko perhoa tai uistinta. Kitimat-joen kalastusalue on noin 30 km pitkä ja paras kalastuskausi on huhtikuusta syyskuulle. Kausi alkaa maaliskuussa steelheadien kalastuksella joka jatkuu toukokuulle. Kesä-heinäkuussa kausi jatkuu kuningaslohien eli chinookien kalastuksella. Heinäkuussa saapuvat jokeen myös kyttyrä- ja koiralohet ja niitä on tuhansittain. Syyskuu on cohon eli hopealohen huippusesonkia. Kesä-heinäkuu on paras aika kalastukseen joen alaosalla ja kohdekalana on silloin kuningaslohi. Nousuveden tullessa saapuvat suuret lohiparvet jokeen ja niitä vastassa ovat kalastajat.

PERHOKALASTUS, HEITTOKALASTUS

Alueen joissa voi kalastaa sekä perho- että uistinvälineillä. Kalastamme kalastusoppaan johdolla siten että opas noutaa kalastajat aikaisin aamulla majoituksesta, vie heidät joelle ja näyttää paikat, vieheet, kalastustavat yms. Oppaan johdolla kalastetaan koko päivä (noin 8-9 tuntia) ja iltapäivällä/illalla opas vie kalastajat takaisin lodgeen.

PERHOKALASTUSVÄLINEET

Perhokalastus on tehokkainta kahdenkäden 12-15 jalkaisilla 9-11 luokan tai yhdenkäden 9-10 jalkaisilla 8-9 luokan vavoilla ja sink tip perhosiimoilla. Suosittelemme perhosiimaksi Skagit siimaa jossa voidaan käyttää eri nopeuksilla uppoavia kärkiä: T-10, T-14 ja T-17. Toinen vaihtoehto on varata mukaan erilaisia ampumapäitä. Toimivia perhoja British Columbiassa ovat: Intruder, Glo Bug, Green Spruce, Pink Polar Shrimp, Pixies revenge, Leech, Rolled Muddler, Wooly Bugger, Egg Sucking Leech, Popsicle. Käytettävien perhokoukkujen pitää olla 1-haaraisia ja väkäsettömiä.

HEITTOKALASTUSVÄLINEET

Uistinkalastus onnistuu parhaiten laadukkaalla hyrrä-tai avokelalla ja siihen sopivalla laadukkaalla 8-10 jalkaisella vavalla, käytetyt viehepainot ovat 15-40 gramman välillä. Käytetyimpiä vieheitä ovat jigit ja lusikkauistimet, esim Ironhead, Koho 35-45 ja Crocodile. Kaikkien käytettävien uistimen koukkujen pitää olla 1-haaraisia ja väkäsettömiä tai vaihtoehtoisesti väkäsen voi painaa pihdeillä pois. Siimaksi heittokalastukseen suosittelemme väritöntä 0,40 mm monofiilisiimaa.

MAJOITUS

Kalastajat asuvat mukavassa Williams Creek Lodgessa keskeisellä paikalla, lähellä Terracen kaupunkia, hyviä kalapaikkoja sekä muita palveluja. Majoitus on lodgessa kahden hengen huoneissa, joissa on oma suihku ja wc. Hintaan sisältyy aamiainen, mukaan otettava lounaspaketti ja illallinen.

MATKAN TOTEUTUS

Omatoiminen tai johdettu Fishmaster kalastusmatka. Johdetuilla matkoilla Jouni Rauha toimii matkanjohtajana. Matkat toteutetaan paikallisen yhteistyökumppanin kanssa. Kalastusmatkoja British Columbiaan voidaan toteuttaa asiakkaan haluamina ajankohtina, kalastuskausi ja varaustilanne huomioiden. Kysy varaustilannetta suunnittelemallesi ajankohdalle. Kalastajat lentävät ensin Vancouveriin, josta jatketaan Kanadan sisäisellä lennolla Terraceen. Matka jatkuu lyhyellä automatkalla Williams Creek Lodgeen. Kalastusmatkan lopuksi opas vie kalastajat Terracen lentokentälle.

  • Hinta: 3980 eur/hlö
  • Ryhmän koko: Minimiryhmä 2 kalastajaa
  • Matkan kesto: 6 kalastuspäivää/7 yötä kohteessa
  • Kalastusmatka sisältää: Majoitus, Opastus, Ruokailut, Autokuljetukset
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Helsinki/Vancouver/Terrace/Vancouver/Helsinki (1300-1500 eur/hlö), Kalastusluvat (50-100 CAD/hlö), Tippi oppaalle (50 CAD/kalastaja/päivä)
  • Kalalajit: Steelhead, Kuningaslohi, Kyttyrälohi, Punalohi, Hopealohi, Koiralohi
  • Kalastuskausi: Maaliskuu – Lokakuu

Kanada, British Columbia

3980,00 

BC 15.3.-1.11.