Meny Stäng

Kanada, British Columbia

FISKERESOR – KANADA, BRITISH COLUMBIA

Fiskeresor till norra British Columbia – Skeena och Nass älvarna. Fint flugfiske eller spinnfiske efter steelhead och lax. Fiske efter steelhead anses vara det bästa i hela världen. Älven är också känd för sina rekordstora fiskar. I Skeena och Nass dalens älvar simmar det många fiskarter som kan fiskas – steelhead, kungslax, indianlax, puckellax, silverlax och hundlax. Där finns det många fina älvar som kan fiskas antingen med flugspö eller spinnspö.

FISKESÄSONG

Fiskesäsongen börjar redan i mars med fiske efter steelhead och fortsätter ända till slutet av oktober. Bästa fisketiden på våren efter steelhead är april och bästa tiden på hösten är september och oktober. Från juli till september är laxfisket som bäst. Fisket brukar vara utmärkt och då har man möjligheten att göra en s.k stillahavs lax grand slam som innehåller: kungslax, indianlax, puckellax, silverlax och hundlax.

FLUGFISKE, SPINNFISKE

I norra British Columbia kan man fiska med fluga eller spinn. Vi har lokala professionella fiskeguider som hämtar gästerna från boendet varje morgon. Fiskedagen börjar med frukost kl 05.15 och därefter tar fiskeguiden fiskarna till älven cirka kl 07.00. Fiskeguiden visar olika fiskeplatser, fisketekniker osv. I mitten på fiskedagen njuter vi lunch vid älven. Efter fiskedagen, cirka kl 18-18.30 tar guiden fiskarna tillbaka till lodgen. Middag serveras på lodgen klockan 19.00. Guiden har båt som vi rör oss upp med längs älven och stannar och fiskar av fina pooler på vägen. Fisket sker från land antingen med flug- eller spinnspö.

FLUGFISKEREDSKAP

Flugfisket sker mest med tvåhands flugspön. Vi rekommenderar tvåhands 12-14 fots eller enhands 9-10 fots spön i klass 8-11. Det krävs en bra flugrulle med skivbroms som minst har 200 meter backing. Fluglinorna kan vara sink tip eller helsjunkande. Som fluglina rekommenderar vi Skagit som har en flytande bakdel och 4 olika sjunkande tippar. Den andra möjligheten är att ta med olika skjutklumpar. Bra flugor för steelhead och lax i British Columbia är: Intruders, Glo Bug, Green Spruce, Pink Polar Shrimp, Pixies revenge, Leech, Rolled Muddler, Wooly Bugger, Egg Sucking Leech, Popcicle. Endast enkelkrokar som hullinglösa är tillåtna.

SPINNFISKEREDSKAP

För spinnfiske behövs det ett 8-9 fots spinnspö med kastvikt på 15-40 g och en bra haspelrulle eller en Ambassadeur 5000-6000 rulle med bra broms. De mest använda drag är skeddrag: Ironhead, Koho 35-45 och Crocodile. Som lina rekommenderas 0,40 mm monofillina. Fiskeguiden har fiskeutrustning att låna, men ta gärna med dina egna fiskegrejor. Endast enkelkrokar som hullinglösa är tillåtna.

BOENDE

Gästerna bor i en Williams Creek fiskelodge som ligger nära Terrace och fiskeplatserna. Dubbel sovrum med toalett och dusch.

RESARRANGEMANG

Fiskeresor med eller utan Fishmaster reseledare. Fiskeresor till British Columbia ordnas under fiskesäsongen på kundens begäran. Kunderna flyger först till Vancouver och fortsätter därifrån med flyg till Terrace i norra delen av British Columbia, flyget till Terrace tar cirka 1,5 timmar. Fiskeguiden väntar på i flygfältet och resan fortsätter därifrån med en kort bilresa till fiske lodgen. Efter fiskeveckan tar guiden gästerna tillbaka till Terrace flygfält.

  • Pris: 3980 eur/person
  • Grupp storlek: Minsta grupp 2 personer
  • Resans längd: 6 fiskedagar/7 nätter i destination
  • Bokningar: Fråga om lediga platser
  • I fiskeresan ingår: Boende, Guidning, Maten, Biltransport Terrace/Lodge/Terrace, Biltransporter under veckan
  • Ingår ej i fiskeresan: Flyg Stockholm/Vancouver/Terrace/Vancouver/Stockholm, Fiskekort, Dricks till fiskeguide
  • Fiskarter: Steelhead, Kungslax, Indianlax, Puckellax, Silverlax och Hundlax
  • Fiskesäsong: Mars – Oktober

Kanada, British Columbia

3980,00 

BC 15.3.-1.11.