Meny Stäng

Skottland, Tweed

FLUGFISKE – SKOTTLAND, TWEED

Flugfiskeresor efter lax till en av de bästa laxälvarna i Skottland, Tweed. Fishmaster arrangerar en guidade flugfiskeresa till Tweed älven 15.-22. oktober 2023. Resemålet är fiskesträckan Nest på övre delen av Tweed älven. Som reseguide fungerar Jouni Rauha.

TWEED

Tweed är en världskänd laxälv och tillhör en av Skottlands bästa laxälvar. Året 2010 var ett rekordår och cirka 24000 laxar fångades den säsongen. Fiskesäsongen börjar redan den första i februari och vårfisket är som best från mars till slutet av maj. Tweed är mest känd för sitt sena laxsteg och är absolut den bästa höstlaxälven i Skottland. Den bästa fisketiden på hösten är från mitten av september till slutet av oktober. Medelvikten på laxen i Tweed är cirka 5 kg. Fisket sker med ’catch and release’ principen.

FLUGFISKE

Vår Fishmaster flugfiskegrupp på 5 fiskare, fiskar på Nest privata fiskesträcka som är belägen på övre delen av Tweed älven, nära Galashiels. Fiskesträckan är varierande, vacker och lätt att fiska. Nest fiskesträckan är på norra (vänstra) sidan av älven och är cirka 2,5 kilometer lång. Där fiskar max 5 personer samtidigt. Alla fiskekort är bokade för vår Fishmaster fiskegrupp. Det finns 5 långa och intressanta pooler. Sträckan fiskar bra på alla vattenstånd. Pooler: Rampy Pool, Boat Pool, House Pool, Policeman och Gullets. Det finns gott om plats för varje fiskare. I mitten av sträckan finns en liten fiskestuga. Endast flugfiske är tillåtet.

FLUGFISKEREDSKAP

För flugfiske i Tweed rekommenderas 12-15 fots tvåhands flugspön i klasser 8-11 med passande flugrulle med bra skivbroms. Som linor rekommenderas flytlina med sink tippar eller intermediate skjutklumpar. Ta också med sjunkande skjutklumpar för möjliga högvattenperioder.

FLUGOR

Bra flugor för Tweed är till exempel Black Sheep, Dee Sheep, Black & Yellow, Willie Gunn, Munro Killer, Cascade, Monkey Fly, Frances, Snaelda, Allys Shrimp och Garry.

BOENDE

Fiskegruppen bor i ett välutrustat Skotskt hus. Där har vi: wc, dusch, vardagsrum, välutrustat kök och flera enkel och dubbel sovrum. Vi lagar maten själv i huset eller så äter vi på någon av de lokala pubar som erbjuder god mat och dryck.

RESARRANGEMANG

Fiskeresor till Tweed älven är guidade. Kunderna tar flyg till Edinburgh och träffar Fishmasters reseledare Jouni Rauha på flygfältet. Resan fortsätter därifrån med en hyrbil till Tweed älven som tar cirka en timme. Efter fiskeveckan tar guiden gästerna tillbaka till Edinburgh flygfält.

  • Datum: 15.-22. oktober 2023
  • Pris: 1850 eur/person
  • Resans längd: 6 fiskedagar/7 nätter
  • Grupp storlek: 1 reseledare + 4 personer
  • Bokningar: 1 ledig plats
  • I fiskeresan ingår: Flugfiske, Guidning, Boende
  • Ingår ej i fiskeresan: Flyg till/från Edinburgh, Hyrbil, Mat, Dryck
  • Fiskarter: Lax, Havsöring
  • Fiskesäsong: 1.2 – 30.11
  • Mera information: Tweed 15.-22.10.2023 >>

Skottland, Tweed

1850,00 

Tweed älven 15.-22.10.2023

1 i lager