Norja, Gaula Flyfishing

Fishmaster Gaula Fly fishing lodge in Norway lohi perhokalastus lohenkalastus lohiperho norja kalastus kalastusmatka perhokalastusmatka
Gaula FlyfishingGaula FlyfishingGaula FlyfishingGaula FlyfishingGaula FlyfishingGaula FlyfishingGaula FlyfishingGaula FlyfishingGaula FlyfishingFishmaster Gaula FlyfishingGaula FlyfishingGaula FlyfishingGaula FlyfishingGaula FlyfishingGaula FlyfishingGaula FlyfishingGaula FlyfishingGaula FlyfishingGaula Gaulariver Gaulasalmon Fishmaster Gaulaflyfishing flyfishing fly fishing lodge salmon lax laks lohi salmonlodge flugfiske fluefiske norway norge norja perhokalastus flugfiskeresa fluefiskereise perhokalastusmatka lohenkalastustus kalastusmatka laksefiske laxfiske pescamosca fliegenfischen fluefiskeriGaula FlyfishingGaulaPerhokalastus Gaula FishmasterGaula Gaulariver Gaulasalmon Fishmaster Gaulaflyfishing flyfishing fly fishing lodge salmon lax laks lohi salmonlodge flugfiske fluefiske norway norge norja perhokalastus flugfiskeresa fluefiskereise perhokalastusmatka lohenkalastustus kalastusmatka laksefiske laxfiske pescamosca fliegenfischen fluefiskeriFishmaster Gaula Fly Fishing Lodge

Perhokalastusmatkat - Norja, Gaula Flyfishing

Lohen perhokalastusmatkat Keski-Norjan Gaula-joelle Fishmasterin hienoon Gaula Flyfishing Lodge kalastuskohteeseen. Fishmasterilla on hieno 6,1 km pitkä yksityinen Gaula Flyfishing perhokalastusalue Gaula-joen keskiosalla, Störenistä alavirtaan päin ja kuuluisan Gaulfossenin molemmilla puolilla. Alue sisältää useita Gaulan parhaita perhopooleja - Sanden, Bruahölen, Stasjonshölen ja Evjen. Suurin lohi Gaula Flyfishing alueeltamme on saatu Bruahölen poolista ja se painoi peräti 20,8 kiloa. Viimeisten 6 vuoden saaliskeskiarvo Gaulan alueellamme on 234 lohta ja 25 meritaimenta kaudessa.

Gaula

Gaula laskee Trondheimin kohdalla Atlanttiin ja on Norjan parhaita lohijokia, lohien keskipaino joessa on viime vuosina vaihdellut 5-7 kilon välillä, suurimmat Gaulan lohet ovat yli 20-kiloisia. Vuosittaiset lohisaaliit Gaulalla ovat parhaina vuosina vaihdelleet 30 ja 50 tonnin välillä. Joki on erittäin kaunis ja kirkasvetinen ja sopii hyvin perhokalastukseen.

Gaula Flyfishing - Kiertokalastus

Kalastajien käytössä on yhteensä 4,5 km Gaula-joen idän- eli oikean puoleista rantaa ja 1,6 km länsi- eli vasenta rantaa Gaula-joen keskiosalla Störenistä pohjoiseen eli alavirtaan päin ja 30-40 km jokisuusta ylöspäin. Maksimi perhokalastajamäärä koko alueella on 12-24 henkilöä, jotka jaetaan 3-6 kalastusryhmään, maksimi 4 henkilöä/ryhmä. 4 hengen ryhmällä on käytössä kalastusalue jota vaihdetaan ryhmien välillä 6 tunnin välein kiertävän vuorojärjestelmän mukaan. Gaula Flyfishing alue muodostuu 5 eri kalastusalueesta. Kalastusalue 1 on Rostad ja Sanden, kalastusalue 2 on Bruahölen, Svingen ja Rönningen, alue 3 on Vollan ja Röskaft, alue 4 on Stasjonshölen. Alue 5 on Evjenöra ja Evjen.

Gaula avausjaksolla 1-9.6.2018 kalastajamäärä on 16 kalastajaa, jotka jaetaan 4 neljän hengen ryhmään. Alueet 1 (Rostad, Sanden) ja 2 (Bruahölen, Svingen, Rönningen) yhdistetään yhdeksi pitkäksi yhdistelmäalueeksi 1/2. Siten jaksolla 1-9.6 yhteensä 16 kalastajalla on käytössä 4 kalastusaluetta, joista 2 aluetta on Gaulfossenin alapuolella (alue 3 – Röskaft, alue 5 – Evjenöra, Evjen) ja 2 aluetta on Gaulfossenin yläpuolella (alue 1/2 ja alue 3/4). Kauden avausjaksolla jokaisella kalastajalla on siten mahdollisuus kalastaa vuorokaudessa 12 tuntia Gaulfossenin alapuolella ja 12 tuntia Gaulfossenin yläpuolella.

Fishmaster on vuokrannut Gaula- joen alaosalta Nedre Kåsen/Nordflå kalastusalueen viikoksi 25 (17.-24.6.2017). Nedre Kåsen alue liitetään Gaula Flyfishing rotaatiokalastukseen ko. viikolla ja 24 henkilöä kalastaa kuudessa 4 henkilön ryhmässä. Nedre Kåsen alue sisältää 700 metriä Gaula-joen lännen- eli vasemman puoleista rantaa ja 250 metriä idän- eli oikean puoleista rantaa. Lisäksi käytössä on joka toinen päivä 250 metriä pitkä Nordflå alue joen oikean puoleisella rannalla. Nedre Kåsen sijaitsee Kvålissa, noin 15 km Gaulfossenista alavirtaan päin ja 15 km jokisuusta ylöspäin. Kalastamme aluetta joko yhdellä tai kahdella 4 henkilön ryhmällä Gaulan veden korkeuden ja olosuhteiden mukaan. Nedre Kåsen käsittää kaksi pitkää poolia pituudeltaan 350 metriä ja 350 metriä ja niiden välisen lyhyen kosken. Kalastusalueen lisäksi käytössä on myös Nedre Kåsen talo joka sijaitsee vain 250 metrin päässä kalastusalueesta. Talossa on kaikki mukavuudet, olohuone, hyvin varustettu keittiö, kolme makuuhuonetta, WC, suihku.

Röskaft Söndre kalastusalue on koko elokuun 29.7-31.8.2017 mukana Gaula Flyfishing rotaatiokalastuksessa ylimääräisenä perhokalastusalueena. Röskaft Söndre alue on noin 1 km pitkä ja sisältää idän- eli oikean puoleista rantaa, joka sijaitsee noin 30 km jokisuusta ylävirtaan päin. Röskaft Söndre kalastusalue sijaitsee 1 km Gaulfossenista alavirtaan päin. Alue käsittää kaksi pitkää poolia pituudeltaan 200 metriä ja 700 metriä ja niiden välisen lyhyen kovan kosken.

Gaula Kalastussäännöt

Vain perhokalastus perhovälinein on sallittua ja kalastajilla on 1 lohen henkilökohtainen vuorokausikiintiö. Mikäli kalastaja tappaa lohen eli täyttää päiväkiintiön, hänen pitää lopettaa kalastus klo 24 asti. Kalastajilla on myös 2 lohen viikkokiintiö ja 4 lohen kausikiintiö per henkilö, joista 1 saa olla yli 80 cm. Vapautettuja lohia ei lasketa kiintiöön. Naaraslohet on rauhoitettu 1.7-31.8. Suosittelemme myös kutuasuisten koiraslohien vapauttamista. Meritaimen on rauhoitettu koko kauden.

Mikäli kala joka sääntöjen mukaan pitää vapauttaa, vahingoittuu niin pahasti että sitä ei voi vapauttaa, se pitää toimittaa Gaula Natursenteriin. Tällaista Natursenteriin toimitettua kalaa ei lasketa kalastajan saaliskiintiöön ja lohen Natursenteriin toimittamisen jälkeen henkilö voi jatkaa kalastusta. Kaikista tapetuista Gaulan lohista pitää ottaa suomunäyte, muutama suomu kylkiviivan läheltä, rasvaevän kohdalta. Laita suomut kirjekuoreen ja täytä kysytyt tiedot. Mikäli Gaulan virtaama loppukaudella laskee alle 20 kuutioon sekunnissa, ainoastaan kokonaan kelluvat perhosiimat ja ampumapäät ovat sallittuja.

Kalastuskausi

Gaulan kalastuskausi alkaa kesäkuun ensimmäisenä päivänä. Kesäkuun alkupuolella jokeen nousee lähes pelkästään suuria lohia, jotka ovat kooltaan yleensä 7-20 kg. Siten alkukesällä sinulla on Gaulalla hyvä mahdollisuus perhokalastaa elämäsi suurin lohi. Alkukaudesta vesi on usein korkealla ja kylmää, Gaulfossenin virtaama on usein 400-150 kuutiota sekunnissa ja veden lämpötila on 6-10 astetta. Korkean veden olosuhteisiin suosittelemme Guideline TripleD sink 1/3/5, sink 2/4/6, sink 3/5/7 sekä sink 4/5 ja 6/7 ampumapäitä ja putkiperhoja joiden siiven pituus on 8-13 senttiä.

Kesäkuun puolenvälin jälkeen lohien määrä joessa kasvaa ja suurien lohien lisäksi jokeen nousee myös lohijalkoja jotka ovat painoltaan 4-7 kiloa. Päänousu kestää heinäkuun alusta elokuun puoliväliin, silloin Gaula-jokeen nousee kaikenkokoisia lohia ja näillä viikoilla Gaula Flyfishing kalastusalueeltamme saadaan määrällisesti eniten lohia. Keskikesällä Gaulfossenin virtaama on yleensä 150-30 kuutiota sekunnissa ja veden lämpötila on yleensä 10-16 astetta. Perhosiimoiksi näihin olosuhteisiin suosittelemme esim. Guideline TripleD Int/s2/s4, Float/S2/S4 ja Float/Int/S2 ampumapäitä ja putkiperhoja joiden siiven pituus on 4-8 senttiä.

Elokuun loppupuolella Gaula-jokeen nousee vielä hyvin kirkasta lohta, mutta saaliiksi saadaan myös jonkin aikaa joessa olleita, jo tummuneita - yleensä suuria lohia. Gaulan kalastuskausi päättyy elokuun viimeisenä päivänä.

Perhokalastusvälineet

Suosittelemme Gaulalle kahdenkäden 13-15' jalkaisia lohivapoja luokissa 8-11 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia keloja. Siimoina kelluvat, kärkiuppoavat ja intermediate ampumapäät ovat perhosiimoista eniten käytettyjä. Ota mukaan myös uppoavia siimoja korkean veden olosuhteita varten.

Kalastusvälineiden Desinfiointi

Ennen kalastuksen aloittamista kalastajan on desinfioitava kalastusvälineet ja maksettava Norjan kalastuksenhoitomaksu jonka voi ostaa netistä. Molemmat saa hoidettua Störenin leirintäalueella tai Gaula Natursenterissä.

Perhot

Hyviä perhoja Gaulalle ovat esimerkiksi Banana, Gaula Green Butt, Red Butt, Black Sheep, Green Highlander, Greenlander, Grey & Green, Black & Yellow, Black & Orange, Black & Green, Willie Gunn, Green Monkey ja Sunray Shadow.

Lodge majoitus

Perhokalastajat majoittuvat tyylikkäässä Gaula Flyfishing Lodgessa - vanhassa hienossa Norjalaistalossa, joko Hagen tai Öran talossa lähellä kalastusalueita. Majoitusrakennukset on entisöity vanhaan tyyliin ja kalastajien tarpeet huomioiden. Rakennuksissa on kaikki mukavuudet: wc, suihku, kuivaushuone, iso olohuone ja hyvinvarustettu keittiö, sekä yhden ja kahden hengen makuuhuoneita. Hagen talossa on myös sauna. Ruokailut jokainen voi järjestää itse yhteisessä keittiössä.

Matkan toteutus

Omatoiminen kalastusmatka. Kalastajat järjestävät itse kuljetukset Gaula-joelle Norjaan. Jouni Rauha toimii Gaula Flyfishing Lodge kalastustukikohdan vetäjänä, näyttää majoituksen ja kalastusalueet kalastajille ja neuvoo tarvittaessa. Kalastusviikko alkaa lauantaina klo 16 ja päättyy seuraavana lauantaina klo 10.

Gaula Flyfishing Lodge - 2017

Viikko/Pvm      Hinta/Hlö      Kalastajat/Ryhmät/Alueet

26 (24.6-01.7) | 1220 eur | 20 Hlö/5 Ryhmää/Alueet 1,2,3,4,5 | Paikat varattu

27 (01.7-08.7) | 1220 eur | 20 Hlö/5 Ryhmää/Alueet 1,2,3,4,5 | Paikat varattu

28 (08.7-15.7) | 1220 eur | 20 Hlö/5 Ryhmää/Alueet 1,2,3,4,5 | Paikat varattu

29 (15.7-22.7) | 1220 eur | 20 Hlö/5 Ryhmää/Alueet 1,2,3,4,5 | Paikat varattu

30 (22.7-29.7) | 980 eur | 16 Hlö/4 Ryhmää/Alueet 1,2,3,4,5 | Paikat varattu

31 (29.7-05.8) | 820 eur | 16 Hlö/4 Ryhmää/Alueet 1,2,3,4,5,RS | Paikat varattu

32 (05.8-12.8) | 820 eur | 16 Hlö/4 Ryhmää/Alueet 1,2,3,4,5,RS | 4 Paikkaa vapaana

33 (12.8-19.8) | 620 eur | 12 Hlö/3 Ryhmää/Alueet 1,2,3,4,5,RS | Paikkoja vapaana

34 (19.8-26.8) | 620 eur | 12 Hlö/3 Ryhmää/Alueet 1,2,3,4,5,RS | Paikkoja vapaana

35 (26.8-31.8) | 480 eur | 12 Hlö/3 Ryhmää/Alueet 1,2,3,4,5,RS | 4 Paikkaa vapaana

Gaula Flyfishing Lodge - 2018

Viikko/Pvm      Hinta     Kalastajat/Ryhmät/Alueet

23 (01.6-09.6) | 1550 eur | 16 Hlö/4 Ryhmää/Alueet 1,2,3,4,5 |

24 (09.6-16.6) | 1360 eur | 16 Hlö/4 Ryhmää/Alueet 1,2,3,4,5 |

25 (16.6-23.6) | 1360 eur | 24 Hlö/6 Ryhmää/Alueet 1,2,3,4,5,NK |

26 (23.6-30.6) | 1360 eur | 20 Hlö/5 Ryhmää/Alueet 1,2,3,4,5 |

27 (30.6-07.7) | 1360 eur | 20 Hlö/5 Ryhmää/Alueet 1,2,3,4,5 |

28 (07.7-14.7) | 1360 eur | 20 Hlö/5 Ryhmää/Alueet 1,2,3,4,5 |

29 (14.7-21.7) | 1360 eur | 20 Hlö/5 Ryhmää/Alueet 1,2,3,4,5 |

30 (21.7-28.7) | 1060 eur | 20 Hlö/5 Ryhmää/Alueet 1,2,3,4,5 |

31 (28.7-04.8) | 860 eur | 20 Hlö/5 Ryhmää/Alueet 1,2,3,4,5,RS |

32 (04.8-11.8) | 860 eur | 16 Hlö/4 Ryhmää/Alueet 1,2,3,4,5,RS |

33 (11.8-18.8) | 620 eur | 12 Hlö/3 Ryhmää/Alueet 1,2,3,4,5,RS |

34 (18.8-25.8) | 620 eur | 12 Hlö/3 Ryhmää/Alueet 1,2,3,4,5,RS |

35 (25.8-31.8) | 620 eur | 12 Hlö/3 Ryhmää/Alueet 1,2,3,4,5,RS |


Gaula Flyfishing

Fishmaster Gaula Flyfishing map

Gaula Flyfishing-2016
Gaula Flyfishing-2015
Gaula Flyfishing-2014
Gaula Flyfishing-2013
Gaula Flyfishing-2012
Gaula Flyfishing-2011
Gaula Flyfishing-2010

5 5:stä perustuen 3 asiakasarvosteluun
(3 tuotearviota)

4801220

Gaula joki 1.6-31.8.2017

Poista
tuotetunnus (SKU) Ei saatavilla/-tietoa (Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , ,

Saatat myös pitää...