Valikko Sulje

Suomi, Ahvenanmaa

KALASTUSMATKAT – SUOMI, AHVENANMAA

Meritaimenen perho- ja heittokalastusta Ahvenanmaalla. Fishmaster järjestää johdettuja kalastusmatkoja Ahvenanmaalle. Matkanjohtajana ja kalastusoppaana toimii Jouni Rauha.

AHVENANMAA

Ahvenanmaa on Suomen suurin saari joka sijaitsee mantereesta lounaaseen Suomen ja Ruotsin välissä ja sinne pääsee helposti autolla ja autolautalla. Ahvenanmaalla on runsaasti matalia kivikkorantoja jotka sopivat hyvin rannalta kalastukseen.

PERHOKALASTUS, HEITTOKALASTUS

Kalastajan saaliina Ahvenanmaalla on useim meritaimen, satunnaisesti myös kirjolohi. Matalat kivikkorannat sopivat hyvin rannalta kalastukseen ja kahlaamiseen, joten ota kahluuhousut ja myös omat kalastusvälineet mukaan. Meritaimenen kalastus on usein erinomaista, meritaimenen keskipaino Ahvenanmaalla on noin 2 kg, mutta joka vuosi saadaan jopa 7-8 kg taimenia.

KALASTUSVÄLINEET

Suosittelemme meritaimenen perhokalastukseen Ahvenanmaalla yhdenkäden 9-10 jalkaisia perhovapoja luokissa 7-9, laadukkaita levyjarrullisia keloja ja kelluvia tai intermediate ampumapäitä tai WF perhosiimoja. Heittokalastus onnistuu parhaiten hyrrä-tai avokelalla ja 8-10 jalkaisella vavalla, sopivat viehepainot 15-30 g.

PERHOT, VIEHEET

Hyviä perhomalleja Ahvenanmaalla ovat esim. Drags devil, Haili, Magnus, Pattegrisen ja Mulkkis. Heittokalastuksessa tehokkaimmat vieheet ovat kapeita lusikkauistimia kuten Toby, Salamander, Krocodile, Vicke värit sini-hopea, kulta, oranssi, fluorikeltainen ja fluorivihreä. Sopivat viehepainot ovat 20-30 g.

KALASTUSKAUSI

Meritaimenen kalastuskausi on pitkä, se alkaa syksyllä lokakuun puolessavälissä ja kestää leutoina talvina läpi talven ja keväällä toukokuun puoleenväliin asti. Usein parhaat kalastuskuukaudet ovat marras-joulukuu ja maalis-huhtikuu.

MAJOITUS

Majoitus on hyvin varustellussa mökissä, jossa on kaikki mukavuudet, kahden hengen makuuhuoneet, wc, suihku ja sauna.

MATKAN TOTEUTUS

Johdettu kalastusmatka, Jouni Rauha on mukana matkanjohtajana ja kalastusoppaana. Kuljetukset toteutetaan autolautoilla ja oppaan autolla. Ruokailut hoidetaan yhteisruokailuina majoituksessa.

  • Hinta: 540 eur/henkilö
  • Matkan kesto: 3 ja puoli kalastuspäivää, 4 yötä kohteessa
  • Ryhmän koko: 1 opas + 3 kalastajaa
  • Kalastusmatka sisältää: Autokuljetukset, Laivamatkat ja autopaikka Turku-Maarianhamina-Turku, Mökkimajoitus, Kalastuslupa, Opastus, Ruokailut matkakohteessa
  • Kalastusmatka ei sisällä: Ruokailut laivamatkojen aikana
  • Kalalajit: Meritaimen, Kirjolohi
  • Kalastuskausi: 1.11 – 15.12

Suomi, Ahvenanmaa

540,00 

Ahvenanmaa 1.11-15.12

Varasto loppu