Valikko Sulje

Suomi, Ahvenanmaa

KALASTUSMATKAT – SUOMI, AHVENANMAA

Meritaimenen perho- ja heittokalastusta Ahvenanmaalla. Fishmaster järjestää johdetun kalastusmatkan Ahvenanmaalle 12.-15.11.2020. Matkanjohtajana ja kalastusoppaana toimii Jouni Rauha.

AHVENANMAA

Ahvenanmaa on Suomen suurin saari joka sijaitsee mantereesta lounaaseen Suomen ja Ruotsin välissä ja sinne pääsee helposti autolla ja autolautalla. Ahvenanmaalla on runsaasti matalia kivikkorantoja jotka sopivat hyvin rannalta kalastukseen.

PERHOKALASTUS, HEITTOKALASTUS

Kalastajan saaliina Ahvenanmaalla on useimmiten meritaimen, satunnaisesti myös kirjolohi. Matalat kivikkorannat sopivat hyvin rannalta kalastukseen ja kahlaamiseen, joten ota kahluuhousut ja myös omat kalastusvälineet mukaan. Meritaimenen kalastus on usein erinomaista, meritaimenen keskipaino Ahvenanmaalla on noin 2 kg, mutta joka vuosi saadaan jopa 7-8 kg taimenia.

KALASTUSVÄLINEET

Suosittelemme meritaimenen perhokalastukseen Ahvenanmaalla yhdenkäden 9-10 jalkaisia perhovapoja luokissa 7-9, laadukkaita levyjarrullisia keloja ja kelluvia tai intermediate ampumapäitä tai WF perhosiimoja. Heittokalastus onnistuu parhaiten hyrrä-tai avokelalla ja 8-10 jalkaisella vavalla, sopivat viehepainot 15-30 g.

PERHOT, VIEHEET

Hyviä perhomalleja Ahvenanmaalla ovat esim. Drags devil, Haili, Magnus, Pattegrisen ja Mulkkis. Heittokalastuksessa tehokkaimmat vieheet ovat kapeita lusikkauistimia kuten Toby, Salamander, Krocodile, Vicke värit sini-hopea, kulta, oranssi, fluorikeltainen ja fluorivihreä. Sopivat viehepainot ovat 20-30 g.

KALASTUSKAUSI

Meritaimenen kalastuskausi on pitkä, se alkaa syksyllä lokakuun puolessavälissä ja kestää leutoina talvina läpi talven ja keväällä toukokuun puoleenväliin asti. Usein parhaat kalastuskuukaudet ovat marras-joulukuu ja maalis-huhtikuu.

MAJOITUS

Majoitus on hyvin varustellussa mökissä lähellä merta. Mökissä on kaikki mukavuudet, kahden hengen makuuhuoneet, wc, suihku ja sauna.

MATKAN TOTEUTUS

Johdettu kalastusmatka, Jouni Rauha on mukana matkanjohtajana ja kalastusoppaana. Kuljetukset toteutetaan autolautoilla ja osallistujien autoilla kimppakyyti periaatteella. Ruokailut hoidetaan yhteisruokailuina majoituksessa. Matka toteutetaan osallistujien autoilla – 1-2 henkilöautoa.

  • Ajankohta: 12.-15.11.2020
  • Hinta: 480 eur/henkilö
  • Matkan kesto: 3 ja puoli kalastuspäivää, 3 yötä kohteessa
  • Ryhmän koko: 1-2 opas + 3-5 kalastajaa
  • Varaustilanne: Paikkoja vapaana
  • Kalastusmatka sisältää: Laivamatkat ja autopaikka Turku-Maarianhamina-Turku, Mökkimajoitus, Kalastuslupa, Opastus, Ruokailut matkakohteessa
  • Kalastusmatka ei sisällä: Ruokailut laivamatkojen aikana, autojen polttoaineet
  • Kalalajit: Meritaimen, Kirjolohi
  • Kalastuskausi: 1.10 – 15.5

Suomi, Ahvenanmaa

480,00 

Ahvenanmaa 12.-15.11.2020