Meny Stäng

Finland, Åland

FISKERESOR – FINLAND, ÅLAND

Flugfiske eller spinnfiske efter havsöring på Åland. Fishmaster ordnar guidade fiskeresor till Åland, som är en plats som erbjuder varierande och fint fiske. Vi har valt att koncentrera oss på Ålands unika strandbaserade flug och spinnfiske.

ÅLAND

Åland är Finlands största ö och ligger sydväst från Sveriges kust, ön är belägen i fridfull och vacker havsmiljö. Åland är mångskiftande med strandängar, grusstränder, sandstränder och öppet hav. Längs den åländska kusten fiskar du så gott som alltid ostörd. Åland är känd för sina långa grunda stränder som passar utmärkt för flugfiske.

FLUGFISKE, SPINNFISKE

Det är flug- eller spinnfiske efter havsöring som gäller, bifångst vid öringsfisket är regnbågsöring. Ta med dina egna fiskegrejor och vadarbyxor. Fisket på Åland är ofta strålande med en hög medelvikt på öringen, bottnet är generellt lättvadat och säsongen är lång. På många håll kan man vada långt ut från strandkanten, det vill säga mot avsatsen till djupare vatten. Där samlas betesfisk, tångräkor och andra smådjur som i brytande vågor slagits loss från växtligheten. Jouni Rauha fungerar som fiskeguide för gruppen.

FISKEREDSKAP

För flugfiske efter havsöring på Åland rekommenderas 9-10 fots enhands flugspön i klasser 7-9 med passande flugrulle med bra skivbroms. Som linor används flytande och intermediate mest. Spinnfisket sker med med 8-10 fots spinnspön med kastvikter runt 15-40 gram.

FLUGOR, DRAG

Bra flugmönster på Åland är tex Drags Devil, Haili, Graft fur streamers, Magnus och Pattegrisen. Bra drag är Toby, Salamander och Vicke i färger silver, guld, orange i vikter från 20-30 gram.

SÄSONG

Öringsäsongen sträcker sig från mitten av september till mitten av maj. Under senhösten och vintern kan det vara kallt, även om klimatet på Åland är mildare än på de flesta håll i Finland. Men det har sin egen charm att fiska denna årstid, det är mycket bra fiske och bastu på kvällen är ännu härligare. Dessutom är fisken ofta blank och i god kondition under november och december månaderna.

BOENDE

Fiskarna bor i en fin och välutrustad fiskestuga nära havet och fiskeplatserna. Vi bor i dubbel sovrum och har tillgång till wc, dusch, bastu och ett välutrustat kök.

RESEARRANGEMANG

Fiskeresor till Åland är alltid guidade och Fishmasters personal reser med. Fishmaster ordnar bilfärja från Åbo till Mariehamn, Åland. Gästerna ordnar själv bilturer till fiskeplatserna.

  • Pris: 540 eur/person
  • Resans längd: 3 och halv fiskedagar, 4 nätter
  • Grupp storlek: 1 guide + 3 personer
  • I fiskeresan ingår: Färja Åbo-Mariehamn-Åbo, Boende i stugan, Fiskekort, Guidning, Maten i destination
  • Ingår ej i fiskeresan: Bilresor, Maten i färjan
  • Fiskarter: Havsöring, Regnbågsöring
  • Säsongen: 1.11 – 15.12

Finland, Åland

540,00 

Åland 1.11-15.12

Slut i lager

Kategori: