Valikko Sulje

Islanti, Vatnsdalsa

PERHOKALASTUS – ISLANTI, VATNSDALSA

Lohen ja raudun perhokalastusta Vatnsdalsa-joella Islannin luoteisosassa. Vatnsdalsá joki ja Vatnsdalsvatn järvi tarjoavat erittäin hienoa lohen ja raudun perhokalastusta. Alue on keskellä Vatnsfjords luonnonsuojelualuetta ja on kuuluisa kauneudestaan ja erikoisista villieläimistä ja linnuista.

VATNSDALSA

Vatnsdalsa tarjoaa hyvää lohen perhokalastusta ja erinomaista raudun perhokalastusta. Parhaana vuonna Vatnsdalsa joesta on saatu yli 200 lohta. Keskiarvo saalis vuodessa on 80-120 lohta ja 400-500 rautua. Vatnsdalsa on keskikokoinen, kirkasvetinen joki joka virtaa upeissa Islannin tunturimaisemissa ja laskee Westfjords niemimaan eteläosassa mereen. Verrattuna muihin Islannin jokiin Vatnsdalsa-joen lohet ovat hyvän kokoisia. Jokeen nousee hyvin usean merivuoden viettäneitä suurempia lohia ja yleensä joen titit ovat hyväkuntoisia. Vatnsdalsa-joen lohien keskikoko on vähän yli 70 senttiä.

PERHOKALASTUS

Vatnsdalsa joki tarjoaa hienoja pooleja ja sitä kalastetaan vain kahdella vavalla. Joki sisältää noin 4 kilometriä pitkän yläosan ja 800 metriä pitkän alaosan. Vatnsdalsa-joen ylä- ja alaosan välissä on suuri Vatnsdalsvatn järvi jossa on myös mahdollisuus kalastaa. Järvessä on erittäin hyvin nieriää eli rautua. 2 vapaa jotka kalastavat Vatndalsa-joessa saavat kalastaa samalla luvalla myös Vatndalsvatn järvessä. Mahdollisuus on myös jakaa vapa eli kaksi henkilöä kalastaa silloin vuorotellen ja hinta henkilöä kohti on huomattavasti halvempi. Jos ryhmä on suurempi kuin 2 henkilöä voidaan järjestää myös rotaatiokalastus joen ja järven välillä.

Päivittäinen sallittu kalastusaika on 7-13 ja 15-21 tai 16-22. Kalastusjaksojen välissä on kahden tai kolmen tunnin lounastauko. Vain perhokalastus perhovälinein on sallittua ja kaikki saadut lohet pitää vapauttaa. Kalastusalueelta saadaan hyvin rautuja joita voi halutessaan ottaa ruokakaloiksi. Raudulla on saalisrajoitus 3 kpl/vapa/vuorokausi.

PERHOVAVAT JA KELAT

Suosittelemme Vatnsdalsa-joelle kahdenkäden 12-13 jalkaisia perhovapoja luokissa 7-9 tai yhdenkäden 9-10 jalkaisia vapoja luokissa 7-8 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia perhokeloja. Raudun kalastukseen sopii parhaiten 9-10 jalkainen 6-7 luokan yhdenkäden perhovapa. Siimoina kelluvat, kärkiuppoavat ja intermediate ampumapäät ovat perhosiimoista eniten käytettyjä. Kalastusvälineet pitää desinfioida kun saavutaan Reykjavikin Keflavikin lentokentälle.

PERHOT

Hyviä perhomalleja lohelle Vatnsdalsa joelle ovat esim. Blue & Black, Black Sheep, Silver Sheep, Blue Charm, Red Frances, Black Frances, Sunray Shadow ja Snaelda. Hyviä rautuperhoja ovat esim. nymfit ja streamerit. Peacock, Pheasant tail, Copper John, Nobbler. Eniten käytetään rautuperhoja koossa 12-18.

MAJOITUS

Kalastajat majoittuvat 20 neliön perus hirsimökissä lähellä Vatnsdalsa kalastusaluetta. Mökissä on perusmukavuudet: wc, olohuone ja keittiönurkka. Ruokailut jokainen järjestää itse majoituksessa. Mökki sijaitsee meren rannalla lähellä Flókalundur hotellia muutaman kilometrin päässä Vatnsdalsa joesta. Mökissä on 12 w valaistus, kaasulämmitys ja kaasutakka. Kylmä vesi tulee mökkiin. Kalastajien pitää tuoda omat lakanat. Kalastajat voivat saapua klo 14:00 jälkeen ensimmäisenä kalastuspäivänä, mökistä pitää lähteä ennen klo 13:00 viimeisenä kalastuspäivänä.

Perusmökki sisältyy hintaan, mutta mökissä ei valitettavasti ole suihkua. Lähistöllä on kuitenkin kuuma luonnonlähde noin 500 metrin päässä ja myös uima-allas löytyy läheltä. Muita majoitusmahdollisuuksia ovat Flokalundur hotelli ja majatalo Gamli bærinn Brjanslaek.

MATKAN TOTEUTUS

Kalastajat lentävät Reykjavikiin Keflavikin lentokentälle ja jatkavat sieltä vuokra-autolla 370 km/noin 4 tunnin ja 45 minuutin ajomatkan matkakohteeseen Vatnsdalsa-joelle. Lähimmät kaupungit. Bíldudalur: 47 km, Patreksfjörður: 66 km, Ísafjörður: 93 km, Borgarnes: 254 km ja Reykjavík: 330 km.

  • Hinta: 1410 eur/vapa/3 kalastuspäivää/3 yötä/1.7-14.7 ja 16.8-16.9
  • Hinta: 1800 eur/vapa/3 kalastuspäivää/3 yötä/15.7-15.8
  • Matkan kesto: 3 kalastuspäivää/3 yötä tai 6 kalastuspäivää/6 yötä
  • Ryhmän koko: 2 vapaa
  • Varaukset: Minimivaraus 2 vapaa/3 päivää, kysy vapaita ajankohtia
  • Kalastusmatka sisältää: Majoitus mökissä, Kalastusluvat
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Helsinki/Reykjavik/Helsinki, Desinfiointi (30-40 eur), Ruokailut, Vuokra-auto
  • Kalastuskausi: 1.7-16.9
  • Kalalajit: Lohi, Rautu

Islanti, Vatnsdalsa

1410,00 1800,00 

Vatnsdalsa joki 1.7-16.9

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , ,