Valikko Sulje

Skotlanti, North Esk

PERHOKALASTUS – SKOTLANTI, NORTH ESK

Lohen perhokalastumatkat North Esk-joelle Skotlantiin. Fishmaster järjestää johdetun kalastusmatkan Stracathro alueelle 19.-23.10.2022. Jouni Rauha toimii kalastusryhmän matkanjohtajana. Matkan ajankohta lokakuussa on syksyn parasta lohiaikaa North Esk-joella ja viime vuosina tähän aikaan Stracathro alueelta on saatu erittäin hyvin lohia.

NORTH ESK

North Esk-joki sijaitsee Skotlannin itäosassa ja laskee mereen Montrosen pohjoispuolella, noin 55 kilometriä Aberdeenistä etelään. Se on yksi Skotlannin parhaista lohijoista ja on 45 kilometriä pitkä, joen keskivirtaama on 19 kuutiota sekunnissa. Joki on leveydeltään 15-20 metriä ja siten se on erittäin hyvin hallittavissa kevyillä kahdenkäden perhovälineillä. Kalastuskausi alkaa North Eskillä jo helmikuun 16. päivä ja paras kevään lohennousu ajoittuu maalis-toukokuulle. Syys- lokakuussa on myös erittäin hyvä lohien syysnousu ja kalastuskausi päättyy vasta lokakuun lopussa. Kirkkaita kaloja saadaan kauden loppuun asti. North Esk on erittäin kaunis ja kirkasvetinen joki, joka sopii erinomaisesti lohen perhokalastukseen.

STRACATHRO

Neljän henkilön Fishmaster kalastusryhmän käytössä on yksityinen Stracathro kalastusalue North Esk-joella. Alue on joen parhaita ja se sijaitsee noin 11 km mereltä. Olemme varanneet kaikki alueen 4 kalastuslupaa pelkästään oman ryhmämme käyttöön. Stracathro beat on kaksi kilometriä pitkä ja lukuunottamatta alueen alinta 400 metriä käytössä on joen molemmat puolet. Käytännössä kalastamme pääosin joen pohjoisrannalta eli alavirtaan katsottuna vasemmalta rannalta. Kalastusalue muodostuu hienoista ja vaihtelevista 11 poolista, jotka ovat helppoja kalastaa. Niissä on hieno virtaus ja runsaasti hyviä pysähdyspaikkoja lohille. Kalastusalueella on kalastusmaja, voi levätä ja ruokailla.

PERHOKALASTUS

Stracathro alueen yläosalla West Water niminen merkittävä sivujoki laskee North Esk pääjokeen ja se muodostaa alueelle kaksi huippuhyvää holding poolia – Upper Junction ja Lower Junction. Junction poolit pysäyttävät ja keräävät erittäin hyvin lohia, etenkin jos West Water sivujoessa vesi on matalalla. Kalastamme näillä matkoilla ainoastaan perhokalastusvälinein ja lisäksi Stracathro beatilla kalastetaan pääosin catch & release periaatteella, eli kaikki saadut lohet vapautetaan. Kalojen helpomman vapauttamisen vuoksi perhoissa ovat sallittuja ainoastaan 1-haara- tai 2-haara koukut. North Esk joen syksyn lohet ovat yleensä kooltaan 3-6 kiloa, mutta suurimmat yksilöt voivat painaa jopa 10 kiloa tai enemmän.

PERHOKALASTUSVÄLINEET

Suosittelemme North Esk-joelle 12-14′ jalkaisia kevyitä kahdenkäden perhovapoja luokissa 8-10 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia keloja. Perhosiimoista eniten käytettyjä ovat kärkiuppoavat ja intermediate ampumapäät. Ota mukaan myös uppoavia ampumapäitä mahdollisia korkean veden olosuhteita varten.

PERHOT

Hyviä perhoja North Esk-joella ovat esimerkiksi Dee Sheep, Willie Gunn, Black Sheep, Black & Yellow, Black & Orange, Cascade, Flamethrower, Sunray Shadow, Monkey, Allys Shrimp ja Garry.

MAJOITUS

Kalastusryhmän majoitus on tyylikkäässä Skotlantilaistalossa, vain 5-10 minuutin kävelymatkan päässä Stracathro kalastusalueesta. Talo on entisöity hienosti kalastajien majoituskäyttöön ja siellä on kaikki mukavuudet: wc, suihku, iso olohuone, hyvin varustettu keittiö ja 4 kpl makuuhuoneita. Ryhmän ruokailut järjestämme yhteisesti majoituksessa.

MATKAN TOTEUTUS

Johdettu kalastusmatka, Jouni Rauha toimii kalastusryhmän matkanjohtajana. Kalastajat lentävät yhdessä Helsingistä Aberdeeniin Skotlantiin. Pyrimme järjestämään koko ryhmälle samat lennot. Lentokentältä jatketaan yhdessä vuokra-autolla matkakohteeseen North Esk joelle, johon kentältä on matkaa noin 70 km eli tunnin automatka. Kalastusjakson jälkeen palataan vuokra-autolla takaisin Aberdeenin lentokentälle.

  • Ajankohta: 19.-23.10.2022
  • Hinta: 1250 eur/henkilö
  • Matkan kesto: 3 kalastuspäivää/4 yötä majoituksessa
  • Ryhmän koko: 1 matkanjohtaja + 3 henkilöä
  • Varaustilanne: 3 paikkaa vapaana
  • Kalastusmatka sisältää: Perhokalastus, Majoitus, Kalastusalueen esittely
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Aberdeeniin (alkaen 250 eur), Vuokra-auto, Ruokailut
  • Kalalajit: Lohi, Meritaimen, Taimen
  • Kalastuskausi: 16.2 – 31.10
  • Lisätietoa: North Esk 19.-23.10.2022 >>

Skotlanti, North Esk

1250,00 

North Esk joki 19.-23.10.2022

3 varastossa