Valikko Sulje

Islanti, Tungufljot

PERHOKALASTUS – ISLANTI, TUNGUFLJOT

Lohen perhokalastusta Tungufljot-joella Islannissa. Fishmaster järjestää johdetun perhokalastusmatkan Tungufljot joelle Islannin eteläosaan 4.-8.9.2023. Jouni Rauha toimii kalastusryhmän matkanjohtajana.

TUNGUFLJOT

Tungufljot on keskikokoinen, kirkasvetinen joki joka virtaa uskomattoman upeissa Islannin tunturimaisemissa ja laskee jäätikköjoki Hvitaan. Tungufljot sijaitsee Islannin eteläosassa noin 100 km Reykjavikista kaakkoon. Tungufljot joen saalis on viime vuosina ollut 200-300 lohta kaudessa, joista suurin osa saadaan elokuun lopulla ja syyskuussa. Tungufljot on lohen nousuajankohdan suhteen myöhäinen lohijoki Islannissa.

PERHOKALASTUS

Tungufljot joen Faxi kalastusalue on noin 3 km pitkä ja sisältää hienoja pooleja, mm. kuuluisan Faxi putouspoolin, koskia, nivoja. Faxi putouksen alapuolella länsirannalla kalastaa 2 vapaa ja itärannalla 2 vapaa. Putouksen yläpuolella kalastaa 2 vapaa. Järjestämme kalastusrotaation kolmella alueella, jossa 3 tunnin välein vaihdetaan kalastusalueita kalastajien kesken. Päivittäinen sallittu kalastusaika syyskuussa on 7-13 ja 15-21. Kalastusjaksojen välissä on kahden tunnin lounastauko. Vain perhokalastus perhovälinein on matkalla sallittua. Kaikki yli 70 cm lohet pitää vapauttaa.

PERHOVAVAT JA KELAT

Suosittelemme Tungufljot joelle kahdenkäden 12-14 jalkaisia lohivapoja luokissa 8-10 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia keloja. Voit kalastaa myös 9-10 jalkaisella 7-8 luokan yhdenkäden perhovavalla. Kärkiuppoavat ja intermediate ampumapäät ovat perhosiimoista eniten käytettyjä. Kalastusvälineet pitää desinfioida, kun saavutaan Reykjavikin Keflavikin lentokentälle.

PERHOT

Hyviä perhomalleja Tungufljot joelle ovat esim. Blue & Black, Black Sheep, Silver Sheep, Blue Charm, Red Frances, Black Frances, Allys Shrimp, Sunray Shadow ja Snaelda.

MAJOITUS

Kalastajat majoittuvat 2 hyvin varustellussa mökissä lähellä Tungufljot kalastusaluetta. Mökeissä on kaikki mukavuudet: 2-4 makuuhuonetta, wc, suihku, olohuone ja hyvinvarustettu keittiö. Ruokailut järjestämme yhteisesti majoituksessa, ne eivät kuitenkaan sisälly matkan hintaan.

MATKAN TOTEUTUS

Johdettu Fishmaster kalastusmatka. Jouni Rauha toimii ryhmän matkanjohtajana. Kalastajat lentävät yhdessä Helsingistä Reykjavikiin Keflavikin lentokentälle ja jatkavat sieltä vuokra-autolla noin 2 tunnin ajomatkan matkakohteeseen Tungufljot-joelle.

  • Ajankohta: 4.-8.9.2023
  • Hinta: 3680 eur/ hlö
  • Matkan kesto: 3 kalastuspäivää/4 yötä
  • Ryhmän koko: 1 matkanjohtaja + 3-5 henkilöä
  • Varaukset: paikat varattu
  • Kalastusmatka sisältää: Majoitus mökissä, Perhokalastus, Kalastusluvat, Alueen esittely
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Reykjavik/Helsinki/Reykjavik, Kalastusvälineiden desinfiointi (30-40 eur/hlö), Ruokailut, Vuokra-auto
  • Kalastuskausi: 24.6 – 30.9
  • Kalalajit: Lohi, Nieriä
  • Lisätietoa: Tungufljot 4-8.9.2023 >>

Islanti, Tungufljot

3680,00 

Tungufljot joki 4.-8.9.2023

Varasto loppu

Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , ,