Meny Stäng

Island, Tungufljot

FLUGFISKERESOR – ISLAND, TUNGUFLJOT

Flugfiske efter lax i Tungufljot älven på Island. Fishmaster arrangerar en guidad flugfiskeresa till Tungufljot 4.-8.9.2021. Älven är en av de finaste laxälvar på Island, älven är belägen på södra delen av Island, cirka 100 km sydost från Reykjavik.

TUNGUFLJOT

Tungufljot är en stor/mellanstor älv som mynnar i den stora glaciärälven Hvita. Tungufljot är en mycket stabil älv om man tänker på förhållanden och fisket. Den producerar fina laxfångster under säsongen. Under de senaste säsongerna har det fångats 200-300 laxar/säsong, bra siffror om man tänker på att fiskesäsongen är endast 3 månad lång.

FLUGFISKE

Tungufljots Faxi fiskesträcka är 3 km lång och innehåller många fina pooler. Det är endast 4 spön som fiskar på västsidan och 2 spön på östsidan av Faxi sträckan åt gången. Vi har bokat alla 4 spön på västsidan för vår Fishmaster gruppen av 4 personer. Fiskesträckan är vacker och lätt att fiska med fluga. Dygnets fisketider är delade på två perioder; morgonfisket är mellan 7-13 och kvällsfisket i september är mellan kl 15-21. Det betyder att det finns en 2 timmes lunchpaus mellan fiskeperioderna. Endast flugfiske med flugspö är tillåtet. Alla laxar över 70 cm måste återutsättas.

FLUGFISKEREDSKAP

För flugfiske i Tungufljot rekommenderas 12-14 fots tvåhands spön i klass 8-10 med passande flugrulle med skivbroms. Du kan också fiska med 9-10 fots enhands flugspö i klass 7-8. Som fluglinor rekommenderar vi sinktip eller intermediate. Ta också med sjunkande fluglinor. Fiskeredskapen måste desinfiseras på Keflavik flygfält.

FLUGOR

Bra flugor för Tungufljot älven är till exempel Blue & Black, Frances, Snaelda, Black Sheep, Silver Sheep, Blue Charm, Sunray Shadow.

BOENDE

Fiskegruppen bor en fin stor stuga vid Faxi fiskesträckan. I stugan finns fyra sovrum, dusch, toalett, kök och vardagsrum med TV. Fiskarna lagar själv maten i stugan, maten ingår inte i priset.

RESARRANGEMANG

Fiskeresor med Fishmaster reseledare Jouni Rauha. Kunderna tar först flyg till Island, Reykjavik och fortsätter därifrån med hyrbil till Tungufljot. Det tar cirka twå timmar med bil från Keflavik flygfältet till destinationen.

  • Datum: 4-8 september 2021
  • Pris: 2390 eur/person
  • Resans längd: 3 och halv fiskedagar/4 nätter
  • Grupp storlek: 1 reseledare + 3 personer
  • Bokningar: fullbokad
  • I fiskeresan ingår: Boende, Fiskekort, Flugfiske, Presentation av fiskesträcka
  • Ingår ej i fiskeresan: Flyg till Reykjavik, Desinfisering, Maten, Hyrbil
  • Fiskarter: Lax, Röding
  • Fiskesäsong: 24.6 – 30.9
  • Tungufljot-Karta >>

Island, Tungufljot

2390,00 

Tungufljot älven 4.-8.9.2021

Slut i lager

Kategorier: , Etiketter: , , ,