Valikko Sulje

UUSI PERHOKALASTUSKOHDE – ISLANTI, VATNSDALSA

UUSI PERHOKALASTUSKOHDE – ISLANTI, VATNSDALSA

vatnsdalsa iceland island islanti salmon laks lax lohi perhokalastus flyfishing flugfiske fluefiske salmonflyfishing perhokalastusmatka kalastus kalastusmatka fishmaster globalfishing

PERHOKALASTUS – ISLANTI, VATNSDALSA

Lohen ja raudun perhokalastusta Vatnsdalsa-joella Islannin luoteisosassa. Vatnsdalsá joki ja Vatnsdalsvatn järvi tarjoavat erittäin hienoa lohen ja raudun perhokalastusta. Alue on keskellä Vatnsfjords luonnonsuojelualuetta ja on kuuluisa kauneudestaan ja erikoisista villieläimistä ja linnuista.

Vatnsdalsa tarjoaa hyvää lohen perhokalastusta ja erinomaista raudun perhokalastusta. Parhaana vuonna Vatnsdalsa joesta on saatu yli 200 lohta. Keskiarvo saalis vuodessa on 80-120 lohta ja 400-500 rautua. Vatnsdalsa on keskikokoinen, kirkasvetinen joki joka virtaa upeissa Islannin tunturimaisemissa ja laskee Westfjords niemimaan eteläosassa mereen.

Vatnsdalsa joki tarjoaa hienoja pooleja ja sitä kalastetaan vain kahdella vavalla. Joki sisältää noin 4 kilometriä pitkä yläosan ja 800 metriä pitkän alaosan. Vatnsdalsa-joen ylä- ja alaosan välissä on suuri Vatnsdalsvatn järvi jossa on myös mahdollisuus kalastaa.

Suosittelemme Vatnsdalsa-joelle kahdenkäden 12-13 jalkaisia perhovapoja luokissa 7-9 tai yhdenkäden 9-10 jalkaisia vapoja luokissa 7-8 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia perhokeloja. Raudun kalastukseen sopii parhaiten 9-10 jalkainen 6-7 luokan yhdenkäden perhovapa.

Kalastajat majoittuvat 20 neliön perus hirsimökissä lähellä Vatnsdalsa kalastusaluetta. Mökissä on perusmukavuudet: wc, olohuone ja keittiönurkka. Ruokailut jokainen järjestää itse majoituksessa. Mökki sijaitsee meren rannalla lähellä Flókalundur hotellia muutaman kilometrin päässä Vatnsdalsa joesta. Mökissä on 12 w valaistus, kaasulämmitys ja kaasutakka.

Lisätietoa >>

Lue myös