Meny Stäng

NY FLUGFISKE DESTINATION – ISLAND, VATNSDALSA

NY FLUGFISKE DESTINATION – ISLAND, VATNSDALSA

vatnsdalsa iceland island islanti salmon laks lax lohi perhokalastus flyfishing flugfiske fluefiske salmonflyfishing perhokalastusmatka kalastus kalastusmatka fishmaster globalfishing

FLUGFISKERESOR – ISLAND, VATNSDALSA

Flugfiske efter lax och röding i Vatnsdalsa älven på Island. Vatnsdalsá och Vatnsdalsvatn är ett lax- och rödingfiskeområde i nordvästra delen av Island. Detta område ligger mitt i Vatnsfjords naturreservat och är känt för sin skönhet och speciella djur- och fågelliv.

Vatnsdalsa är en mellanstor älv som erbjuder bra flugfiske efter lax och röding. Under den bästa säsongen har det fångats över 200 laxar. Genomsnit fångst per säsong är 80-120 laxar och 400-500 rödingar. Vatnsdalsa innehåller många fina pooler, den är vacker och lätt att fiska med fluga.

Det är endast 2 spön som fiskar på Vatnsdalsa älven åt gången. Älven är delat til övre älven på 4 km och nedre älven på 800 meter. Vatnsdalsvatn sjön ligger mellan övre och nedre älven.

För flugfiske efter lax i Vatnsdalsa rekommenderas 12-13 fots tvåhands flugspön i klass 7-9 eller 9-10 fots enhands flugspön i klass 7-8 med passande flugrulle med skivbroms. För rödingsfiske passar bäst 9-10 fots enhands flugspön i klass 6-7.

Tillgång till en fiskestuga ingår i fiskekort för Vatnsdalsá; ca 20 kvadratmeter bas timmerstuga för 4 personer. Fiskestugan ligger på så kallade Pennunes vid Hotel Flókalundur. Den är utrustad med 12 watts elektrisk belysning, gasvärme och gasspis. Kallt rinnande vatten och toalett finns i stugan.

Mera information >>

Lue myös