Valikko Sulje

Norja, Suldalslågen

PERHOKALASTUS – NORJA, SULDALSLÅGEN

Lohen perhokalastusmatkat Fishmaster matkakohteeseen Suldalslågen-joelle Länsi-Norjaan. Fishmaster järjestää perhokalastusmatkan Stråpa kalastusaleelle 24.-31.8.2022. Suldal-joki on Länsi-Norjan suurin joki ja yksi Norjan parhaita lohijokia, se on myös kuuluisa erityisen suurista lohista.

SULDALSLÅGEN

Suldalslågen on 22 km pitkä lohijoki Länsi-Norjassa Rogalandin läänissä. Se alkaa Suldalsvatnet järvestä ja laskee Sand kaupungin kohdalla Sandfjordiin. Suurimmat Suldalslågen-joen lohet ovat yli 20-kiloisia, lohien keskipaino joessa on korkea, se on viime vuosina vaihdellut 6-7 kilon välillä. Joki on erittäin kaunis ja kirkasvetinen. Suldalslågen on lohen nousun suhteen erittäin myöhäinen joki, kalastuskausi alkaa joen keski- ja yläosalla vasta 20.7 ja päättyy 30.9. Paras ajankohta lohen perhokalastukseen tällä hienolla joella on elo-syyskuussa.

PERHOKALASTUS

Kalastajien käytössä on hieno Stråpa kalastusalue eli 1,3 km Suldalslågen-joen etelän- eli alavirtaan katsottuna vasemman puoleista rantaa ja 0,7 km pohjoisen- eli oikean puoleista rantaa. Stråpa alue sijaitsee Suldalslågen-joen yläosalla ja on joen ylin kalastusalue, se sijaitsee noin 21 km jokisuusta ylöspäin. Neljän henkilön Fishmaster ryhmä kalastaa eksklusiivisesti Stråpa alueella, eli siellä ei ole samaan aikaan muita kalastajia. Stråpa kalastusalue sisältää useita hienoja pooleja: Stråpahölen, Strengjen, Flåto ja Notahölen.

KALASTUSSÄÄNNÖT

Kalastajilla on 2 lohen henkilökohtainen vuorokausikiintiö. Mikäli kalastaja tappaa 2 lohta eli täyttää päiväkiintiönsä, hänen pitää lopettaa kalastus klo 24 asti. Vapautettuja lohia ei lasketa kiintiöön. Yli 75 cm pitkät villit naaraslohet on rauhoitettu ja ne pitää vapauttaa. Meritaimen on rauhoitettu.

PERHOKALASTUSVÄLINEET

Suosittelemme Suldalslågen joelle kahdenkäden 13-15′ jalkaisia lohivapoja luokissa 8-11 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia keloja. Siimoina kärkiuppoavat ja intermediate ampumapäät ovat perhosiimoista eniten käytettyjä. Ota mukaan myös uppoavia ampumapäitä mahdollisia korkean veden olosuhteita varten.

KALASTUSVÄLINEIDEN DESINFIOINTI

Kalastajien on desinfioitava välineet paikan päällä ennen kalastuksen aloittamista ja maksettava Norjan kalastuksenhoitomaksu jonka voi ostaa ennen matkaa netistä.

PERHOT

Hyviä perhoja Suldalslågen joelle ovat esim. Allys Shrimp, Frances, Green Butt, Red Butt, Black Sheep, Grey & Green, Black & Yellow, Black & Orange, Willie Gunn, Monkey ja Sunray Shadow.

MAJOITUS

Kalastajat majoittuvat mukavassa vanhassa norjalaistalossa, joka sijaitsee noin 300 metrin päässä Stråpa alueesta eli lyhyen kävelymatkan päässä. Talo on entisöity hienoksi kalastajien majoituskäyttöön ja siellä on kaikki mukavuudet: 2 x wc/suihku, olohuone ja hyvinvarustettu keittiö, sekä 5 kpl makuuhuoneita, eli jokaiselle kalastajalle on oma makuuhuone. Kalastusryhmän ruokailut järjestämme yhteisesti talon keittiössä.

MATKAN TOTEUTUS

Omatoiminen Fishmaster kalastusmatka. Hyvä vaihtoehto matkan toteutukseen on ottaa autolautta Turusta Tukholmaan ja sieltä jatketaan omalla autolla Suldalslågen-joelle. Ajomatka Tukholmasta matkakohteeseen on 880 km ja ajoaika on 11 ja puoli tuntia. Toinen vaihtoehto on matkustaa lentämällä Helsingistä Stavangeriin ja sieltä jatkaa vuokra-autolla matkakohteeseen. Ajomatka Stavangerista Suldalslågen-joelle on 110 km ja matka-aika on noin 3 tuntia 20 minuuttia sisältäen kaksi lauttamatkaa.

  • Ajankohta: 24.-31.8.2022
  • Hinta: 1380 eur/henkilö
  • Matkan kesto: 6 kalastuspäivää/7 yötä kohteessa
  • Ryhmän koko: 4 henkilöä
  • Kalastusmatka sisältää: Perhokalastus, Kalastusluvat, Majoitus, Kalastusalueen esittely
  • Kalastusmatka ei sisällä: Auto-/Laivamatkat, Lennot Helsingistä Stavangeriin, Vuokra-auto, Norjan kalastuksenhoitomaksu 260 kruunua (26 eur), Ruokailut
  • Varaukset: paikat varattu
  • Kalalajit: Lohi, Meritaimen
  • Kalastuskausi: 20.7-30.9
  • Osta Norjan kalastuksenhoitomaksu >>

Norja, Suldalslågen

1380,00 

Suldalslågen joki 24.-31.8.2022

Varasto loppu