Meny Stäng

Kuba, Cayo Largo

FLUGFISKERESOR – KUBA, CAYO LARGO

Flugfiske efter tarpon, permit, snook och bonefish i Kuba, Cayo Largo. Fishmaster arrangerar en guidad flugfiskeresa till Cayo Largo 3.-12.2.2023. Cayo Largo ligger i södra delen av Kuba och är känt för utmärkt tropisk flugfiske.

KUBA

Kuba är den största staten i Västindien och är beläget mellan det Karibiska havet, Mexikanska golfen och Atlanten. Kuba ligger söder om USA och Bahamas, öst om Mexiko, nord om Caymanöarna och Jamaica, nordvest om Haiti.

FLUGFISKE

Cayo Largo erbjuder fint tropiskt flugfiske efter bonefish, permit, snook och tarpon. Få fiskeplatser kan erbjuda så fint och mångsidigt tropiskt fiske som Cayo Largo. Det fiskas på många olika typer av fiskeplatser och efter flera olika fiskarter. Fiskesäsongen är lång och här fiskar gästerna med enhands flugspön. Tarpon, bonefish, permit, snook är de som fiskas efter men det fångas också flera andra fiskarter. Tillsammans med en lokal fiskeguide söker man efter betande fisk i grunda laguner. Man kan antingen fiska från båt eller vada. Ett spännande och krävande flugfiske som garanterat ger en minnen för livet.

FISKEREDSKAP

Ett 9 fots klass 7-8 flugspö för bonefish och ett 9 fots klass 9-12 spö för tarpon och permit. Flugrullar med skivbroms av bästa kvalitet och över 200 meter 20 lb backing. Vi använder oss mest av flytande tropiska WF fluglinor men också intermediate och sjunkande linor rekommenderas för tarpon. För bonefish och permit används en 12-fots knutlös tafs med 0.35-0.40 tip. 60-80 pounds fluorocarbon tafs rekommenderas för tarpon.

FLUGOR

Bonefish flugor: Gotscha, Crazy Charlie, Bonefish Special och små ljus bruna kräftor i storlekar 4 och 6. Flugor för permit: Rag Head Crab, Brown Special, Velcro Crab and Del´s Merkin i storlekar 2 och 4. Flugor för tarpon och snook: Streamers, Deceivers 1/0-3/0 i färger brun/orange, orange/gul, svart. Black Death och Purple Death är också populära flugor.

BOENDE

Fiskegruppen bor på ett Jardines Avalon 1 yacht/moderskepp. Där finns flera välutrustade två persons sovrum med utsikt till karibiska havet. Det finns också en fin restaurang och bar på moderskeppet.

RESARRANGEMANG

Fiskeresor med eller utan Fishmaster reseledare. Fiskeresor till Cayo Largo ordnas under fiskesäsongen. Fiskegruppen tar flyg via Mellaneuropa till Havana i Kuba.

  • Datum: 3.-12.2.2023
  • Pris: 6350 eur/person
  • Erbjudande pris: 4550 eur/person
  • Resans längd: 6 fiskedagar/7 nätter på Cayo Largo
  • Grupp storlek: 1 gruppledare + 5-9 personer
  • I fiskeresan ingår: Boende, Frukost, Lunch, Middag, Fiskekort, Guidning, Båtturer
  • Ingår ej i fiskeresan: Flyg till och från Havana, Dricks, Visum
  • Fiskarter: Tarpon, Permit, Snook, Bonefish, Jack Crevalle, Barracuda, Snapper
  • Fiskesäsong: 1.1-31.12

Kuba, Cayo Largo

4550,00 

Cayo Largo 3.-12.2.2023

Slut i lager