Meny Stäng

Argentina, Rio Grande

FLUGFISKE – ARGENTINA, RIO GRANDE

Flugfiskeresor efter havsöring till Rio Grande i södra Argentina, Eldslandet. Fishmaster arrangerar en guidade fiskeresa till Rio Grande älven, Aurelia Lodge 22.3-1.4.2023. Som reseguide fungerar Jouni Rauha. Rio Grande är en av de bästa havsöringsälvarna i hela världen. Den är känd för sin stora havsöring. De största öringarna som årligen fångas där väger ofta över 10 kg och medelvikten är 4-5 kg.

FISKESÄSONG OCH NATUR

Bästa tiden för havsöringsfiske i Rio Grande är från början av februari till slutet av april. Älven är karg, vacker och som gjord för havsörings flugfiske, dessutom har Eldslandet fantastiska vyer och speciell natur som garanterat ger deltagaren en oförglömlig reseupplevelse.

FLUGFISKE

Fisket sker på Aurelia Lodges privata fiskesträcka i Rio Grande älven. Det finns flera lokala fiskeguider som guidar kunderna på fiskesträckorna (1 guide/2 fiskare). Rio Grande är en mellanstor älv med en bredd på 20-25 meter. Älven bjuder på fina, varierande pooler och är lätt att vada på grund av grusbotten. Aurelia Lodges mångsidiga Rio Grande fiskeområde är cirka 14 km långt, med fiske från vardera sidorna av älven. Sträckan har en max mängd på endast 6 fiskare. Allt fiske sker enligt ”catch and release” principen. Guiden tar gästerna till fiskeplatserna och efter fiskedagen för han gästerna tillbaka till boendet. Endast flugfiske är tillåtet och man kan använda både enhands och tvåhands spön i Rio Grande. Den bästa fiskesäsongen är från slutet av januari till mitten av april.

FLUGFISKEREDSKAP

För flugfiske i Rio Grande rekommenderas 12-14 fots tvåhands flugspön eller 10-11 fots Switch spön i klasser 8-9. Som enhands rekommenderas 9-10 fots spön i klasser 7-8 med passande flugrulle med bra skivbroms. Som fluglinor rekommederas flytande eller intermediate. Ta också med sjunkande skjutklumpar för möjliga högvattenperioder. Också Connect skjutklumpar och Skagit linor med T-8, T,10, T-14 och T-17 tippar fungerar bra.

FLUGOR

Bra flugor för Rio Grande är: Bunny Leech #2-4, Zonker, Woolly Bugger svart, oliv #4-12, Woolly worms i olika färger #4-12, Girdle och Yuk Bug rubber leg nymfer #4-12, Bead huvud nymfer Prince, Hare’s Ear #10-14, Bomber, Green Butt, Green Machine #4-8, Tubflugor med 4-10 cm vinge #2-4, Monkey Fly, Sunray Shadow. Notera att endast enkel eller dubbelkrok får användas i Rio Grande.

BOENDE

Fiskegruppen bor i Aurelia Lodges huvudbyggnad. Lodgen är byggd på 1900 talet och har restaurerats väldigt fin för fiskare. Vi har ett stort vardagsrum, matsal, välutrustat kök och flera två personers sovrum med wc och dusch. I lodgen bjuds det på lokala delikatesser. Mat och dryck dvs. öl, vin och sprit ingår i priset.

RESEARRANGEMANG

Fiskeresor med eller utan Fishmaster reseledare. Fiskeresor till Rio Grande ordnas under fiskesäsongen enligt kundernas begäran. Fråga efter lediga platser för det datum ni planerat. Beroende på flygtidtabeller kan det vara att man är tvungen att övernatta på hotel i Buenos Aires åt ena eller åt båda hållen på resan. Kunderna tar först flyg till Buenos Aires och fortsätter därifrån med flyg till Rio Grande. Fiskeguiden väntar på flygfältet, därefter fortsätter resan med bil till destinationen. Aurelia lodge ligger 83 km från flygfältet och det tar cirka en timme och femton minuter att köra dit. Efter fiskeveckan tar guiden gästerna tillbaka till Rio Grandes flygfält.

  • Datum: 22.3.-1.4.2021 (på plats 24.-31.3.2023)
  • Pris: 6580 eur/person
  • Resans längd: 6 fiskedagar, 7 nätter i destination
  • Grupp storlek: 1 reseledare + 3-5 personer
  • I fiskeresan ingår: Transport från Rio Grandes flygfält, Biltransporter, Boende, Fiske, Fiskekort, Mat, Dryck, Öl, Vin, Sprit, Guidning
  • Ingår ej i fiskeresan: Flyg till Buenos Aires/Rio Grande, Dricks
  • Bokningar: Fullbokad
  • Fiskarter: Havsöring, Öring
  • Fiskesäsong: 15. januari – 30. april

Argentina, Rio Grande

6580,00 

Rio Grande 22.3-1.4.2023

Slut i lager