Meny Stäng

Norge, Suldalslågen

FLUGFISKE – NORGE, SULDALSLÅGEN

Flugfiske efter lax i Suldalslågen i västra Norge. Fishmaster arrangerar en flugfiskeresa till Suldalslågen älven, Stråpa beat 24.-31.8.2022. Suldalslågen är en av de bästa laxälvarna i Norge. Dom största laxarna som årligen fångas där är över 20 kg.

SULDALSLÅGEN

Suldalslågen ligger norr om Stavanger i Suldal kommun och Rogalands län. Det är Vestlandets vattenrikaste älv och den är utbyggd, dess källflöden kommer från Suldalsvatnet och andra biflöden efter älven. Den är 2,2 mil lång och mynnar ut i Sandsfjorden vid staden Sand. Laxarnas genomsnittsvikt har de sista säsongerna varit 6-7 kg. Laxen stiger sent på säsongen i Suldalslågen och den bästa fisketiden på den här fina älven är i augusti-september.

FLUGFISKE

Vi fiskar på en fin privat 1,3 km lång fiskesträcka vid namnet Stråpa, sträckan har flera fina pooler. Stråpahölen, Strengjen, Flåto och Notahölen. Fiskesträckan ligger i övre delen på Suldalslågen cirka 21 km från havet. Stråpa är den översta fiskesträckan på Suldalslågen. Fiskarena har 1,3 kilometer av södra (vänstra) sidan och 0,7 km av norra (högra) sidan av älven till sin förfogan. Vår Fishmaster fiskegruppen av 4 fiskare fiskar eksklusivt på Stråpa sträckan. Poolerna är varierande och fiskar bra på olika vattenstånd.

FISKEREGLER

Fångstkvoten är två laxar per person/dag. Om fiskaren avlivar två laxar på en dag, måste man avbryta fisket till kl. 24. Återutsatt lax räknas inte med i kvoten. Alla vilda honlaxar över 75 cm är fredade. Havsöringen är också fredad.

FLUGFISKEREDSKAP

För flugfiske i Suldalslågen rekommenderas 13-15 fots tvåhands flugspön i klasser 8-11 med passande flugrulle. Som fluglinor rekommenderas sink tip och intermediate skjutklumpar. Ta också med sjunkande skjutklumpar för möjliga högvattenperioder.

DESINFICERING

Före fisket påbörjas måste fiskarena desinficera fiskegrejorna och köpa norskt fiskekort på förhand via internet.

FLUGOR

Bra flugmönster är Allys Shrimp, Frances, Green Butt, Red Butt, Black Sheep, Greenlander, Grey & Green, Black & Yellow, Black & Orange, Black & Green, Willie Gunn, Monkey och Sunray Shadow.

BOENDE

Fiskarena bor i ett trevligt hus som ligger nära Stråpa fiskesträckan. Det är endast 300 m från huset till Stråpa beat, alltså en kort gångavstånd. Vi har toalett, dusch, frys, stort vardagsrum, välutrustat kök och 5 sovrum. Det finns ett eget sovrum för varje deltagare. Gäster kan laga sin mat i köket.

RESARRANGEMANG

Fiskarena ordnar själv bilresor till Suldalslågen. Någon visar boendet och fiskesträckan för gäster i början av fiskeperioden. 

  • Datum: 24.-31.8.2022
  • Pris: 1380 eur/person
  • Resans längd: 6 fiskedagar/7 nätter
  • Grupp storlek: 4 personer
  • I fiskeresan ingår: Flugfiske, Boende, Presentation av fiskesträckan
  • Ingår ej i fiskeresan: Bilresor till Suldalslågen, Norsk fiskeavgift (260 NOK), Mat och dryck
  • Bokningar: Fullbokad
  • Fiskart: Lax, Havsöring
  • Fiskesäsongen: 20.7-30.9
  • Köp Norsk fiskeavgift >>

Norge, Suldalslågen

1380,00 

Suldalslågen älven 24.-31.8.2022

Slut i lager