Valikko Sulje

NORJA – COVID PÄIVITYS 26.7.2021

NORJA – COVID PÄIVITYS 26.7.2021

Koronatodistusta voidaan käyttää EU / ETA-maista Norjaan matkustettaessa. EU-koronatodistus, joka voidaan vahvistaa QR-koodilla ja joka osoittaa, että olet saanut molemmat rokotukset (ja toisen rokotuksen saamisesta on vähintään 7 vrk) tai olet sairastanut covid-19:n viimeisen kuuden kuukauden aikana. He voivat tulla Norjaan maan koronatilanteesta riippumatta. Oman Covid todistuksesi voit hakea OmaKanta palvelusta (www.kanta.fi).

Norja on avannut rajansa Euroopan vihreille maille/ alueille, joissa Covid ilmaantuvuusluku on alle 50 tapausta per 100000 asukasta kahden viikon aikajaksolla. Liikkuminen on vapautunut vihreiltä eli matalan ilmaantuvuuden alueilta. Suurin osa Suomea on Norjan luokittelussa vihreitä alueita. Näiden alueiden kalastajat voivat matkustaa Norjaan ilman koronarokotusta, ennakkotestiä ja karanteenia. Rajalla pitää pystyä todistamaan asuinpaikkansa, lisäksi pitää tehdä ennakkorekisteröinti maks 72 tuntia ennen rajan ylitystä. Rekisteröinnistä pitää olla QR koodi. Rajalla tehdään myös pikatesti.

Norjan 26.7 päivityksen mukaan Suomen alueista oransseja (ilmaantuvuus yli 50 uutta tapausta per 100000 asukasta) ovat Uusimaa, Pirkanmaa, Varsinais-Suomi, Kainuu, Päijät-Häme ja Kymenlaakso. Näiltä oransseilta alueilta voi matkustaa Norjaan ainoastaan jos on saanut molemmat rokotukset ja pystyy todistamaan sen EU:n Covid todistuksella (QR koodi).

 

Lue myös