Valikko Sulje

NORJA – COVID PÄIVITYS

NORJA – COVID PÄIVITYS

Norja avaa 27.5 rajansa Grönlannin, Islannin ja osan Suomesta kalastajille (alueet joissa Covid ilmaantuvuusluku on alle 25 tapausta per 100000 asukasta).

Norja on luokitellut Suomen sairaanhoitopiirien alueet ilmaantuvuusluvun mukaan. Raja kulkee 25 tartunnassa 100 000 asukasta kohden kahden viikon aikajaksolla.

Liikkuminen vapautuu keltaisilta eli matalan ilmaantuvuuden alueilta. Norjan luokittelussa keltaisia alueita ovat Lapin sairaanhoitopiirin lisäksi myös Itä-Savon, Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Etelä-Savon, Vaasan, Länsi-Pohjan, Pohjois-Pohjanmaan, Etelä-Karjalan ja Ahvenanmaan sairaanhoitopiirit luokitellaan kartalla keltaisiksi tautialueiksi.

Näiden alueiden kalastajat voivat matkustaa 27.5.2021 alkaen Norjaan ilman koronatestiä ja karanteenia. Muiden Euroopan alueiden kalastajien on odotettava Norjaan pääsyä vielä muutama viikko.

Norja on liittymässä mukaan EU:n Covid todistusjärjestelmään mukaan joka tulee voimaan kesäkuun lopussa/heinäkuun alussa. Se mahdollistaa vapaamman matkustuksen eri Euroopan maiden välillä. EU:n Covid todistus sisältää joko rokotetodistuksen, ennakkotestituloksen tai sairastetun taudin tuloksen.

On mahdollista että Norja avaa rajojaan kesäkuussa joidenkin maiden kanssa ennen EU:n todistuksen voimaantuloa perustuen kansallisiin Covid todistuksiin. Oman Covid todistuksesi voit hakea OmaKanta palvelusta (www.kanta.fi).

Lue myös