Valikko Sulje

Venäjä, Umba

PERHOKALASTUS – VENÄJÄ, UMBA

Lohen perhokalastusta Umba-joella Venäjällä. Fishmaster järjestää johdetun perhokalastusmatkan Umba-joelle Kuolan niemimaan eteläosaan 10.-17.10.2022. Jouni Rauha toimii kalastusryhmän matkanjohtajana.

UMBA

Kalastuskausi alkaa heti jäidenlähdön jälkeen jo toukokuun lopulla ja lohennousu jatkuu aina lokakuun loppuun asti, joki on erityisen kuuluisa hyvästä lohien syysnousustaan syys-lokakuussa. Umba on erittäin kaunis ja kirkasvetinen joki joka sopii hienosti lohen perhokalastukseen ja joella harrastetaan catch & release kalastusta eli kaikki saadut lohet vapautetaan.

PERHOKALASTUS

Kalastajien käytössä ovat Umba-joen kuuluisat perhokalastusalueet. Poolit ovat erittäin hienoja ja helppoja kalastaa ja sopivat erinomaisesti perhokalastukseen. Kalastus tapahtuu perhoa heittämällä joen molemmilta puolilta sekä kahlaamalla että veneestä. Maksimi kalastajamäärä koko kalastusalueella on vain 8 henkilöä. Vain perhokalastus on matkalla sallittua. Kalastajan käytössä on koko ajan paikallinen kalastusopas (2 kalastajaa/opas/vene), jonka opastuksella liikutaan jokiveneillä jokea pitkin. Hän opastaa kalastajia koko ajan, näyttää eri poolit ja miten niissä kannattaa kalastaa. Päivittäinen kalastusaika lokakuussa on klo 9-18. Lounas on lodgessa klo 13.

PERHOKALASTUSVÄLINEET

Suosittelemme Umballe kahdenkäden 12-15′ jalkaisia lohivapoja luokissa 8-11 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia keloja. Siimoina, kärkiuppoavat ja intermediate ampumapäät ovat perhosiimoista eniten käytettyjä. Ota mukaan myös uppoavia siimoja mahdollisia korkean veden olosuhteita varten.

PERHOT

Hyviä perhomalleja Umballa ovat esimerkiksi Green Highlander, Red Butt, Silver Doctor, Thunder & Lightning, Black Francis, Cascade ja Billy Butt.

MAJOITUS

Perhokalastajat majoittuvat Umba-joen rannalla komeassa hirsisessä kalastustukikohdassa, Umba Lodgessa. Rakennuksen pyöreässä keskiosassa on yhdistetty suuri oleskelutila ja ruokasali. Salissa on suuri avotakka, mukavat sohvat ja hyvinvarustettu baaritiski. Kalastajien käytössä myös erinomainen sauna. Ruokasalin takana on 8 mukavaa yhden hengen makuuhuonetta kalastajille joissa kaikissa on oma suihku ja wc.

MATKAN TOTEUTUS

Johdettu kalastusmatka, Jouni Rauha toimii matkanjohtajana, matka toteutetaan yhteistyössä paikallisen yhteistyökumppanin kanssa. Kalastajat lentävät Helsingistä Rovaniemelle, jossa lentokentällä on vastassa opas ja pikkubussilla siirrytään Umballe, automatka kestää 6-7 tuntia plus rajamuodollisuudet. Viikon jälkeen palataan bussilla Umbalta Rovaniemelle, josta lennetään takaisin Helsinkiin.

  • Ajankohta: 10.-17.10.2022
  • Hinta: 3750 eur/hlö
  • Matkan kesto: 6 kalastuspäivää/7 yötä
  • Ryhmän koko: 1 matkanjohtaja + 5-7 henkilöä
  • Varaukset: 3 paikkaa vapaana
  • Kalastusmatka sisältää: Majoitus, Ruokailut, Perhokalastus, Kalastusluvat, Opastus, Venekuljetukset
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Helsinki-Rovaniemi-Helsinki (150-250 eur/hlö), Bussikuljetus Rovaniemi-Umba-Rovaniemi (100 eur/hlö), Alkoholijuomat, Viisumi, Tipit (150-250 eur)
  • Kalalajit: Lohi, Meritaimen, Harjus
  • Lisätietoa:

Venäjä, Umba

3750,00 

Umba joki 10.-17.10.2022

2 varastossa

Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , ,