Valikko Sulje

Skotlanti, Tay

PERHOKALASTUS – SKOTLANTI, TAY

Lohen perhokalastumatkat yhdelle Skotlannin kuuluisimmista lohijoista, Tay-joelle. Fishmaster järjestää johdettuja kalastusmatkoja Tay-joelle Newtyle kalastusalueelle. Matkakohde on kuuluisa Newtyle kalastusalue Tay-joen keskiosalla. Matkanjohtajana toimii Jouni Rauha.

TAY

Tay-joki sijaitsee Skotlannin itäosassa ja on maan suurin joki ja kuuluisa suurista lohistaan. Tay on yksi Skotlannin parhaista lohijoista. Kalastuskausi Tay-joella alkaa jo tammikuun 15. päivä ja päättyy lokakuun lopussa, paras kevään lohennousu ajoittuu maalis-toukokuulle. Syksyllä on toinen nousuhuippu syys-lokakuussa. Vuosittain Tay-joelta saadaan noin 7000 lohta ja kalastus on nykyään catch & release kalastusta.

PERHOKALASTUS  –  NEWTYLE

Kalastusryhmämme käytössä on yksityinen Newtyle kalastusalue Tay-joen keskiosalla, lähellä Dunkeldia. Alue on yksi Tay-joen parhaista ja hienoimmista lohen perhokalastusalueista joka on pituudeltaan yhteensä noin 3,2 kilometriä ja käytössä on joen molemmat puolet. Joen rannat ovat helppokulkuiset ja heittotilaa on hyvin, poolit ovat helppoja kahlata, myös tilaa on kaikille kalastajille erittäin hyvin. Käytössä on myös vene joen ylitykseen. Kalastusalue muodostuu 16 nimetystä poolista jotka ovat erittäin hienoja ja helppoja kalastaa perholla. Jokitörmällä on hyvin varusteltu kalastusmajaa missä voi levätä ja ruokailla. Käytössämme on myös paikallinen kalastusopas, ghillie.

PERHOKALASTUSVÄLINEET

Suosittelemme Tay-joelle kahdenkäden 14-15′ jalkaisia lohivapoja luokissa 8-11 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia keloja. Kärkiuppoavat ja intermediate ampumapäät ovat perhosiimoista eniten käytettyjä. Ota mukaan myös uppoava siima mahdollisia korkean veden olosuhteita varten.

PERHOT

Hyviä perhoja Tay-joella ovat esimerkiksi Willie Gunn, Black Sheep, Dee Sheep, Black & Yellow, Munroe Killer, Allys Shrimp, Monkey Fly, Garry ja Cascade.

MAJOITUS

Kalastusryhmän majoitus on mukavassa skotlantilaistalossa lähellä kalastusaluetta. Talo on entisöity hienoksi kalastajien majoituskäyttöön ja siellä on kaikki mukavuudet: wc, suihku, olohuone, ruokasali, hyvin varustettu keittiö sekä useita makuuhuoneita. Ruokailut järjestämme yhteisesti majoituksessa tai pubissa.

MATKAN TOTEUTUS

Johdettu kalastusmatka, näillä matkoilla on Fishmaster kalastusopas mukana. Kalastajat lentävät Suomesta Skotlantiin, Edinburghiin. Lentokentällä he tapaavat Jouni Rauhan joka on matkan opas. Toinen vaihtoehto on että järjestämme koko ryhmälle yhteiset lennot Helsingistä Edinburghiin. Sieltä jatketaan vuokra-autolla Tay-joelle johon on matkaa noin 80 km eli noin tunnin ajomatka.

  • Hinta: 1380 eur/henkilö
  • Matkan kesto: 6 kalastuspäivää/7 yötä
  • Ryhmän koko: 1 matkanjohtaja + 5 henkilöä
  • Kalastusmatka sisältää: Kalastus, Opastus, Majoitus
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Edinburghiin (alk 200 eur), Vuokra-auto, Ruokailut ja juomat, Tippi ghillielle (80-100 £/hlö)
  • Kalalajit: Lohi, Meritaimen, Taimen
  • Kalastuskausi: 15.1 – 15.10

Skotlanti, Tay

1380,00 

Tay joki 15.1-15.10

Varasto loppu