Valikko Sulje

Skotlanti, Spey

PERHOKALASTUS – SKOTLANTI, SPEY

Lohen perhokalastumatkat kuuluisalle Spey-joelle Skotlantiin. Fishmaster järjestää johdetun perhokalastusmatkan Spey-joelle 30.4-7.5.2023. Matkakohde on kuuluisa Castle Grant kalastusalue Spey-joen keskiosalla, lähellä Grantown on Spey kaupunkia. Fishmaster ryhmän käytössä on kaksi hienoa kalastusaluetta, Castle Grant 1 ja 3 joita kalastetaan rotaatioperiatteella siten että kalastajat saavat viikon aikana kalastaa molemmilla alueilla. Matkan ajankohta on kevään parasta kalastusaikaa Spey-joella. Matkanjohtajana toimii Jouni Rauha.

SPEY

Spey-joki sijaitsee Skotlannin koillisosassa ja on maan nopeimmin virtaava joki ja kuuluisa lohen perhokalastuksen ja Spey-heiton syntymäpaikkana. Joki on yksi Eupoopan parhaista lohijoista. Kalastuskausi Spey-joella alkaa jo helmikuun 11. päivä ja paras kevään lohennousu ajoittuu huhti-toukokuulle.  Spey-joella perhokalastus keväällä on nykyään catch & release kalastusta.

PERHOKALASTUS – CASTLE GRANT

Kalastusryhmän käytössä on yksityinen Castle Grant 1 kalastusalue Spey-joen keskiosalla, noin 4 kilometriä Grantown on Spey kaupungista alavirtaan eli koilliseen. Alue on yksi Spey-joen hienoimmista kalastusalueista, joka on pituudeltaan 2,4 kilometriä ja käytössä on joen molemmat puolet. Vain perhokalastus on matkalla sallittua ja koko Castle Grant alue 1 on varattu Fishmaster ryhmän käyttöön. Kalastusalue muodostuu 10 nimetystä poolista jotka ovat erittäin hienoja ja helppoja kalastaa perholla. Parhaat poolit ovat nimeltään Garra, Dippers, Slates ja Congash. Alueen keskellä, jokitörmällä on hieno kalastusmaja missä voi levätä ja ruokailla. Käytössä on myös paikallinen kalastusopas, ghillie.

Kalastusryhmän käytössä on yksityinen Castle Grant 3 kalastusalue Spey-joen keskiosalla, noin 7 kilometriä Grantown on Spey kaupungista alavirtaan eli koilliseen. Alue on yksi Spey-joen hienoimmista kalastusalueista joka on pituudeltaan 1,6 kilometriä ja käytössä on joen molemmat puolet. Vain perhokalastus on matkalla sallittua ja koko Castle Grant alue 3 on varattu Fishmaster ryhmän käyttöön. Kalastusalue muodostuu 5 poolista jotka ovat erittäin hienoja ja helppoja kalastaa perholla. Parhaat poolit ovat nimeltään Pollowick, Dunbar ja March. Alueen keskellä, jokitörmällä on hieno kalastusmaja missä voi levätä ja ruokailla. Käytössä on myös paikallinen kalastusopas, ghillie.

PERHOKALASTUSVÄLINEET

Suosittelemme Spey-joelle kahdenkäden 13-15′ jalkaisia lohivapoja luokissa 8-11 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia keloja. Perhosiimoina kelluvat, kärkiuppoavat ja intermediate ampumapäät ovat eniten käytettyjä. Ota mukaan myös uppoavia siimoja mahdollisia korkean veden olosuhteita varten.

PERHOT

Hyviä perhoja Spey-joella ovat esimerkiksi Willie Gunn, Black Sheep, Dee Sheep, Black & Yellow, Munroe Killer, Allys Shrimp, Monkey Fly, Garry ja Cascade.

MAJOITUS

Kalastusryhmän majoitus on suuressa hienossa skotlantilaistalossa, Achnagonalin Housessa lähellä Grantown on Spey kaupunkia ja 3-6 km Castle Grant 1 ja 3 kalastusalueista. Talo on viimeistelty kalastajien majoituskäyttöön ja siinä on kaikki mukavuudet: wc, suihkut, iso olohuone, ruokasali, hyvin varustettu keittiö sekä 8 makuuhuonetta. Ruokailut järjestämme yhteisesti joko majoituksessa tai pubeissa.

MATKAN TOTEUTUS

Johdettu kalastusmatka, näillä matkoilla on Fishmaster matkanjohtaja Jouni Rauha mukana. Kalastajat lentävät sunnuntaina Suomesta Skotlantiin, Aberdeeniin. Pyrimme järjestämään ryhmälle samat yhteiset lennot Helsingistä Aberdeeniin. Sieltä jatketaan vuokra-autolla kohteeseen Spey joelle johon on noin 1,5 tunnin ajomatka.

  • Matkan ajankohta: 30.4-7.5.2023
  • Hinta: 1880 eur/henkilö
  • Matkan kesto: 6 kalastuspäivää/7 yötä
  • Ryhmän koko: 1-2 matkanjohtajaa + 9 henkilöä
  • Varaustilanne: paikat varattu
  • Kalastusmatka sisältää: Kalastusluvat, Perhokalastus, Opastus, Majoitus, Autokuljetukset Skotlannissa
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Aberdeeniin, Ruokailut ja juomat (100-150 £/hlö), Tippi ghillielle (120-150 £/hlö)
  • Kalalajit: Lohi, Meritaimen, Taimen
  • Kalastuskausi: 11.2 – 30.9
  • Lisätietoa: Spey 30.4-7.5.2023 >>

Skotlanti, Spey

1880,00 

Spey joki 30.4.-7.5.2023

Varasto loppu