Valikko Sulje

Skotlanti, Spey

PERHOKALASTUS – SKOTLANTI, SPEY

Lohen perhokalastusta kuuluisalla Spey-joella Skotlannissa. Fishmaster järjestää perhokalastusmatkan Spey-joelle, kuuluisalle Tulchan beatille 16.-23.4.2023. Matkakohteena on hieno Tulchan A / B kalastusalue Spey-joen keskiosalla. Perhokalastusmatkan ajankohta huhtikuussa on hyvää kevään lohiaikaa Spey-joella. Ryhmän matkanjohtajana toimii Jouni Rauha.

SPEY

Spey-joki sijaitsee Skotlannin koillisosassa ja on maan nopeimmin virtaava joki ja kuuluisa lohen perhokalastuksen ja Spey-heiton syntymäpaikkana. Joki on yksi Eupoopan parhaista lohijoista. Kalastuskausi Spey-joella alkaa jo helmikuun 11. päivä ja paras kevään lohennousu ajoittuu huhti-toukokuulle. Spey-joella kevätkalastus on nykyään catch & release kalastusta.

PERHOKALASTUS – TULCHAN

Fishmaster ryhmän käytössä on yksityinen Tulchan A/B kalastusalue Spey-joen alaosalla, noin 30 km jokisuusta ylöspäin. Tulchan beat A ja B ovat Spey-joen hienoimpia ja tuottoisimpia kalastusalueista, jotka ovat molemmat pituudeltaan 3,0 kilometriä ja kalastajien käytössä on joen molemmat puolet. Molemmilla Tulchan A ja B alueilla kalastaa 6 henkilöä. Kuuden henkilön ryhmämme perhokalastaa maanantaina, tiistaina, perjantaina ja lauantaina Tulchan B beatilla. Keskiviikkona ja torstaina kalastamme Tulchan A beatilla. Kalastusalueet muodostuvat upeista pooleista jotka sopivat hyvin lohen perhokalastukseen. Molemmilla alueilla jokitörmällä on kalastusmaja, missä voi levätä ja ruokailla. Käytössä on paikallinen kalastusopas, ghillie molemmilla alueilla.

PERHOKALASTUSVÄLINEET

Suosittelemme Spey-joelle kahdenkäden 13-15′ jalkaisia lohivapoja luokissa 8-11 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia keloja. Perhosiimoina kelluvat, kärkiuppoavat ja intermediate ampumapäät ovat eniten käytettyjä. Ota mukaan myös uppoavia siimoja mahdollisia korkean veden olosuhteita varten.

PERHOT

Hyviä perhoja Spey-joella ovat esimerkiksi Willie Gunn, Black Sheep, Dee Sheep, Black & Yellow, Munroe Killer, Allys Shrimp, Frances, Snaelda, Monkey Fly, Garry ja Cascade.

MAJOITUS

Kalastusryhmän majoitus on hienossa ja suuressa Knocktulchan Lodgessa lähellä Tulchan kalastusalueita. Knocktulchan on entisöity kalastajien majoituskäyttöön ja siellä on kaikki mukavuudet: wc, suihkut, iso olohuone, ruokasali, hyvin varustettu suuri keittiö sekä 6 makuuhuonetta. Ruokailut järjestämme yhteisesti majoituksessa.

MATKAN TOTEUTUS

Johdettu kalastusmatka, näillä matkoilla on Fishmaster matkanjohtaja mukana. Kalastajat lentävät sunnuntaina Suomesta Skotlantiin, Aberdeeniin. Pyrimme järjestämään koko ryhmälle yhteiset lennot Helsingistä Aberdeeniin. Sieltä jatketaan vuokra-autolla Spey-joelle johon on noin 1,5 tunnin ajomatka.

  • Matkan ajankohta: 16.-23.4.2023
  • Hinta: 2580 eur/henkilö
  • Matkan kesto: 6 kalastuspäivää/7 yötä
  • Ryhmän koko: 1 matkanjohtaja + 5 henkilöä
  • Varaustilanne: Paikat varattu
  • Kalastusmatka sisältää: Perhokalastus, Opastus, Majoitus 1 h huoneissa
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Aberdeeniin, Vuokra-auto, Ruokailut ja juomat (120-200 £/henkilö), Tippi ghillielle (160-200 £/hlö)
  • Kalalajit: Lohi, Meritaimen, Taimen
  • Kalastuskausi: 11.2 – 30.9
  • Lisätietoa: Spey 16.-23.4.2023 >>

Skotlanti, Spey

2580,00 

Spey joki 16.-23.4.2023

Varasto loppu