Valikko Sulje

Skotlanti, Spey

PERHOKALASTUS – SKOTLANTI, SPEY

Lohen perhokalastusta kuuluisalla Spey-joella Skotlannissa. Fishmaster järjestää perhokalastusmatkan Spey-joelle, Orton ja Lower Pitchroy beatille 9.-16.4.2023. Matkakohteena ovat kuuluisat Orton ja Lower Pitchroy kalastusaluet Spey-joen ala- ja keskiosalla. Järjestämme rotaatio perhokalastuksen näillä kahdella hienolla alueella. Matkan ajankohta huhtikuussa on hyvää kevään lohiaikaa Spey-joella. Ryhmän matkanjohtajana toimii Jouni Rauha.

SPEY

Spey-joki sijaitsee Skotlannin koillisosassa ja on maan nopeimmin virtaava joki ja kuuluisa lohen perhokalastuksen ja Spey-heiton syntymäpaikkana. Joki on yksi Eupoopan parhaista lohijoista. Kalastuskausi Spey-joella alkaa jo helmikuun 11. päivä ja paras kevään lohennousu ajoittuu huhti-toukokuulle. Spey-joella kevätkalastus on nykyään catch & release kalastusta.

PERHOKALASTUS – ORTON

Fishmaster ryhmän käytössä on yksityinen Orton kalastusalue Spey-joen alaosalla, noin 12-15 km jokisuusta ylöspäin. Orton beat on yksi Spey-joen hienoimmista ja tuottoisimmista kalastusalueista, joka on pituudeltaan 3,0 kilometriä ja kalastajien käytössä on joen molemmat puolet. Orton alueella kalastaa 6 henkilöä. Orton kalastusalue muodostuu hienoista poolista jotka ovat jaettu kahteen alueeseen. Orton Upper beat sisältää House, Glide, Willows, Couperee, Greenbank ja Upper Cairnty poolit. Orton Lower beat sisältää Lower Cairnty, Arns, Island Point, Island Stream, Wee, New, Twenty pound, Junction ja Turn poolit. Molemmilla alueilla jokitörmällä on kalastusmaja, missä voi levätä ja ruokailla. Käytössä on 2 paikallista kalastusopasta, ghillietä.

PERHOKALASTUS – LOWER PITCROY

Kalastusryhmän käytössä on yksityinen Lower Pitchroy kalastusalue Spey-joen keskiosalla. Alue on yksi Spey-joen hienoimmista kalastusalueista, joka on pituudeltaan 2,0 kilometriä ja käytössä on joen molemmat puolet. Lower Pitchroy alueella kalastaa 4 henkilöä. Kalastusalue muodostuu 6 poolista jotka ovat erittäin hienoja ja helppoja kalastaa perholla. Alueen alaosalla, jokitörmällä on kalastusmaja missä voi levätä ja ruokailla. Käytössä on myös paikallinen kalastusopas, ghillie.

PERHOKALASTUSVÄLINEET

Suosittelemme Spey-joelle kahdenkäden 13-15′ jalkaisia lohivapoja luokissa 8-11 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia keloja. Perhosiimoina kelluvat, kärkiuppoavat ja intermediate ampumapäät ovat eniten käytettyjä. Ota mukaan myös uppoavia siimoja mahdollisia korkean veden olosuhteita varten.

PERHOT

Hyviä perhoja Spey-joella ovat esimerkiksi Willie Gunn, Black Sheep, Dee Sheep, Black & Yellow, Munroe Killer, Allys Shrimp, Frances, Snaelda, Monkey Fly, Garry ja Cascade.

MAJOITUS

Kalastusryhmän majoitus on hienossa ja suuressa Garbity Farmhousessa 10-15 minuutin kävelymatkan päässä Orton kalastusalueesta. Talo on entisöity kalastajien majoituskäyttöön ja siinä on kaikki mukavuudet: wc, suihkut, iso olohuone, ruokasali, hyvin varustettu suuri keittiö sekä 8 makuuhuonetta. Ruokailut järjestämme yhteisesti majoituksessa.

MATKAN TOTEUTUS

Johdettu kalastusmatka, näillä matkoilla on Fishmaster matkanjohtaja mukana. Kalastajat lentävät sunnuntaina Suomesta Skotlantiin, Aberdeeniin. Pyrimme järjestämään koko ryhmälle yhteiset lennot Helsingistä Aberdeeniin. Sieltä jatketaan vuokra-autolla Spey-joelle johon on noin 1,5 tunnin ajomatka.

  • Matkan ajankohta: 9.-16.4.2023
  • Hinta: 1980 eur/henkilö
  • Matkan kesto: 6 kalastuspäivää/7 yötä
  • Ryhmän koko: 1 matkanjohtaja + 9 henkilöä
  • Varaustilanne: 3 paikkaa vapaana
  • Kalastusmatka sisältää: Kalastusluvat, Perhokalastus, Opastus, Majoitus
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Aberdeeniin, Vuokra-auto, Ruokailut ja juomat (140-180 £/henkilö), Tippi ghillielle (180-200 £/hlö)
  • Kalalajit: Lohi, Meritaimen, Taimen
  • Kalastuskausi: 11.2 – 30.9
  • Lisätietoa: Spey 9.-16.4.2023 >>

Skotlanti, Spey

1980,00 

Spey joki 9.-16.4.2023

3 varastossa