Valikko Sulje

Skotlanti, Spey

PERHOKALASTUS – SKOTLANTI, SPEY

Lohen perhokalastusta kuuluisalla Spey-joella Skotlannissa. Fishmaster järjestää johdetun perhokalastusmatkan Spey-joelle, Orton beatille 12.-19.4.2020. Matkakohde on kuuluisa Orton kalastusalue Spey-joen alaosalla. Matkan ajankohta huhtikuussa on hyvää kevään lohiaikaa Spey-joella. Ryhmän matkanjohtajana toimii Jouni Rauha.

SPEY

Spey-joki sijaitsee Skotlannin koillisosassa ja on maan nopeimmin virtaava joki ja kuuluisa lohen perhokalastuksen ja Spey-heiton syntymäpaikkana. Joki on yksi Eupoopan parhaista lohijoista. Kalastuskausi Spey-joella alkaa jo helmikuun 11. päivä ja paras kevään lohennousu ajoittuu huhti-toukokuulle. Spey-joella kevätkalastus on nykyään catch & release kalastusta.

PERHOKALASTUS – ORTON

Fishmaster ryhmän käytössä on yksityinen Orton kalastusalue Spey-joen alaosalla, noin 12-15 km jokisuusta ylöspäin. Orton beat on yksi Spey-joen hienoimmista ja tuottoisimmista kalastusalueista, joka on pituudeltaan 3,2 kilometriä ja kalastajien käytössä on joen molemmat puolet. Vain perhokalastus on matkalla sallittua ja koko Orton alue on varattu 6 henkilön Fishmaster ryhmän käyttöön.

Orton kalastusalue muodostuu 11 hienosta poolista jotka ovat jaettu kahteen alueeseen. Beat 1 sisältää House, Willows, Couperee ja Wood poolit. Beat 2 sisältää Upper Cairnty, Lower Cairnty, Arns, Island Point, Island Stream, Wee ja New poolit. Molemmilla alueilla jokitörmällä on kalastusmaja, missä voi levätä ja ruokailla. Ryhmän käytössä on 2 paikallista kalastusopasta, ghillietä.

PERHOKALASTUSVÄLINEET

Suosittelemme Spey-joelle kahdenkäden 13-15′ jalkaisia lohivapoja luokissa 8-11 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia keloja. Perhosiimoina kelluvat, kärkiuppoavat ja intermediate ampumapäät ovat eniten käytettyjä. Ota mukaan myös uppoavia siimoja mahdollisia korkean veden olosuhteita varten.

PERHOT

Hyviä perhoja Spey-joella ovat esimerkiksi Willie Gunn, Black Sheep, Dee Sheep, Black & Yellow, Munroe Killer, Allys Shrimp, Frances, Snaelda, Monkey Fly, Garry ja Cascade.

MAJOITUS

Kalastusryhmän majoitus on hienossa ja suuressa Garbity Farmhousessa 10-15 minuutin kävelymatkan päässä Orton kalastusalueesta. Talo on entisöity kalastajien majoituskäyttöön ja siinä on kaikki mukavuudet: wc, suihkut, iso olohuone, ruokasali, hyvin varustettu suuri keittiö sekä 8 makuuhuonetta. Ruokailut järjestämme yhteisesti majoituksessa.

MATKAN TOTEUTUS

Johdettu kalastusmatka, näillä matkoilla on Fishmaster matkanjohtaja mukana. Kalastajat lentävät sunnuntaina Suomesta Skotlantiin, Aberdeeniin. Pyrimme järjestämään koko ryhmälle yhteiset lennot Helsingistä Aberdeeniin. Sieltä jatketaan vuokra-autolla Spey-joelle johon on noin 1,5 tunnin ajomatka.

  • Matkan ajankohta: 12.-19.4.2020
  • Hinta: 1780 eur/henkilö
  • Matkan kesto: 6 kalastuspäivää/7 yötä
  • Ryhmän koko: 1 matkanjohtaja + 5 henkilöä
  • Varaustilanne: paikat varattu
  • Kalastusmatka sisältää: Kalastusluvat, Perhokalastus, Opastus, Majoitus
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Aberdeeniin (alkaen 250 eur/hlö), Vuokra-auto, Ruokailut ja juomat (100-150 £/henkilö), Tippi ghillielle (120-150 £/hlö)
  • Kalalajit: Lohi, Meritaimen, Taimen
  • Kalastuskausi: 11.2 – 30.9
  • Lisätietoa: Spey 12.-19.4.2020 >>

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Skotlanti, Spey”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Skotlanti, Spey

1780,00 

Spey joki 12.-19.4.2020

Varasto loppu