Valikko Sulje

Skotlanti, North Esk

PERHOKALASTUS – SKOTLANTI, NORTH ESK

Lohen perhokalastusta North Esk-joella Skotlannissa. Fishmaster järjestää 5-12.4.2020 lohen perhokalastusmatkan Balmakewan Beatille ja Lodgeen. Jouni Rauha toimii kalastusryhmän matkanjohtajana ja oppaana. Matkan ajankohta huhtikuussa on erittäin hyvää kevään lohiaikaa North Esk-joella.

NORTH ESK

North Esk-joki sijaitsee Skotlannin itäosassa ja laskee mereen Montrosen pohjoispuolella, noin 55 kilometriä Aberdeenistä etelään. Se on yksi Skotlannin parhaista lohijoista ja on 45 kilometriä pitkä, joen keskivirtaama on 19 kuutiota sekunnissa. Joki on leveydeltään 15-20 metriä ja siten se on erittäin hyvin hallittavissa kahdenkäden perhovälineillä. Kalastuskausi alkaa North Eskillä jo helmikuun 16. päivä ja paras kevään lohennousu ajoittuu maalis-toukokuulle. Syys- lokakuussa on myös erittäin hyvä lohien syysnousu ja kalastuskausi päättyy vasta lokakuun lopussa. Kirkkaita kaloja saadaan kauden loppuun asti. North Esk on erittäin kaunis ja kirkasvetinen joki, joka sopii erinomaisesti lohen perhokalastukseen.

BALMAKEWAN

Fishmaster perhokalastusryhmän käytössä on yksityinen Balmakewan kalastusalue North Esk-joella. Alue on joen parhaita ja se sijaitsee 5-7 km mereltä. Olemme varanneet koko alueen neljän henkilön Fishmaster ryhmän käyttöön. Balmakewan beat on noin 2,0 kilometriä pitkä ja käytössä on joen pohjoisranta eli alavirtaan katsottuna vasen ranta. Alueen yläosalla sijaitsee Balmakewan Lodge, missä Fishmaster kalastusryhmä majoittuu. Balmakewan alueen ylärajalla Luther Water niminen sivujoki laskee North Esk-jokeen ja se muodostaa alueen yläosaan hyvän Luther poolin, joka pysäyttää ja kerää erittäin hyvin lohia, etenkin jos Luther Water sivujoessa vesi on matalalla. Balmakewan kalastusalue muodostuu hienoista ja vaihtelevista 10 poolista, jotka ovat helppoja kahlata ja kalastaa. Niissä on hieno virtaus ja runsaasti hyviä pysähdyspaikkoja lohille. Keväällä 2018 Balmakewan alueelta saatiin ennätyskala, peräti 127 cm pitkä lohi, jonka painoksi arvioitiin yli 18 kiloa.

PERHOKALASTUS

Kalastamme North Esk matkoilla ainoastaan perhokalastusvälinein ja lisäksi keväällä joella kalastetaan catch & release periaatteella, eli kaikki saadut lohet vapautetaan. Kalojen helpomman vapauttamisen vuoksi perhoissa ovat sallittuja ainoastaan 1-haara- tai 2-haarakoukut. North Esk joen springerit eli kevätlohet ovat yleensä kooltaan 3-6 kiloa, mutta suurimmat yksilöt voivat painaa jopa 10 kiloa tai enemmän.

PERHOKALASTUSVÄLINEET

Suosittelemme North Esk-joelle 12-14′ jalkaisia kevyitä kahdenkäden perhovapoja luokissa 8-10 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia keloja. Perhosiimoista eniten käytettyjä ovat kärkiuppoavat ja intermediate ampumapäät. Ota mukaan myös nopeasti uppoavia ampumapäitä mahdollisia korkean veden olosuhteita varten.

PERHOT

Hyviä perhoja North Esk-joella ovat esimerkiksi Dee Sheep, Willie Gunn, Black Sheep, Black & Yellow, Black & Orange, Cascade, Flamethrower, Red Butt, Monkey, Allys Shrimp, Frances, Snaelda ja Garry.

MAJOITUS

Fishmaster kalastusryhmän majoitus on mukavassa Balmakewan Lodgessa, joka sijaitsee hienolla paikalla North Esk-joen rannalla, vain 20 metrin päässä Balmakewan kalastusalueesta. Lodge on rakennettu kalastajien majoituskäyttöön ja siellä on kaikki mukavuudet: wc, suihku, iso olohuone, hyvin varustettu keittiö ja 2 kpl makuuhuoneita. Ryhmän ruokailut järjestämme yhteisesti majoituksessa.

MATKAN TOTEUTUS

Johdettu kalastusmatka, Jouni Rauha toimii kalastusryhmän matkanjohtajana. Kalastajat lentävät yhdessä Helsingistä Edinburghiin Skotlantiin. Pyrimme järjestämään koko ryhmälle samat lennot. Lentokentältä jatketaan yhdessä vuokra-autolla North Esk-joelle, johon on matkaa noin 160 km eli vähän alle kahden tunnin automatka. Kalastusviikon jälkeen palataan vuokra-autolla takaisin Edinburghin lentokentälle.

  • Ajankohta: 5-12.4.2020
  • Hinta: 1480 eur/hlö
  • Kesto: 6 kalastuspäivää/7 yötä majoituksessa
  • Ryhmä: 1 matkanjohtaja/opas + 3 henkilöä
  • Varaukset: 3 paikkaa vapaana
  • Sisältää: Kalastusluvat, Perhokalastus, Opastus, Majoitus
  • Ei sisällä: Lennot Edinburghiin (alk. 200 eur), Vuokra-auto, Ruokailut
  • Kalalajit: Lohi, Meritaimen, Taimen
  • Kalastuskausi: 16.2 – 31.10
  • Lisätietoa: North Esk 5-12.4.2020 >>

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Skotlanti, North Esk”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Skotlanti, North Esk

1480,00 

North Esk joki 5-12.4.2020

Saatat myös pitää...