Valikko Sulje

Ruotsi, Dal

KALASTUSMATKAT – RUOTSI, DAL

Meritaimenen perhokalastus- ja heittokalastusmatkat Dal-joelle Keski-Ruotsiin. Järjestämme johdettuja kalastusmatkoja Dal-joelle. Matkat ovat kestoltaan pidennettyjä viikonloppuja, lähtö on torstaina illalla ja paluu maanantaina aamulla. Matkanjohtajana ja kalastusoppaana toimii Fishmaster pääopas Jouni Rauha. Dal-joki on kuuluisa hyvästä meritaimenkannasta ja kalojen keskikoko on noin 2 kiloa, mutta joka vuosi saadaan jopa 6-8 kg meritaimenia.

PERHOKALASTUS, HEITTOKALASTUS

Kalastamme Dal-joen alaosalla ja käytössämme on noin 2 km mittainen joen molemmat puolet sisältävä kalastusalue, joka sopii hyvin meritaimenen kalastukseen. Poolit ovat helppoja kahlata ja kalastaa, lisäksi rannat ovat helppokulkuiset. Kalastamme rannalta tai kahlaamalla uistinta tai perhoa heittäen, myös takaheittotilaa on joella useissa paikoissa hyvin. Parhaat ajankohdat meritaimenen kalastukseen Dal-joella ovat keväällä maalis-huhtikuussa ja syksyllä syys-lokakuussa. Perhokalastus on tehokkainta kahdenkäden perhovavoilla ja uppoavilla perhosiimoilla. Alkukeväällä ja loppusyksyllä parhaaseen kalastusaikaan vesi joessa on usein kylmää ja siksi nopeasti uppoavat siimat ja suuret, värikkäät putkiperhot toimivat silloin parhaiten.

KALASTUSVÄLINEET

Suosittelemme Dal-joelle kahdenkäden 12-15′ jalkaisia perhovapoja luokissa 8-11 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia keloja. Perhosiimoista F/1/2, F/2/4, sink 1/3/5, sink 2/4/6, sink 4/5 tai sink 6/7 ampumapäät ovat eniten käytettyjä Dal-joella, riippuen veden virtaamasta ja lämpötilasta. Perukkeeksi suositellaan 2-3 metrin mittaista 0,35-0,40 mm monofiilia. Uistinkalastus onnistuu parhaiten laadukkaalla hyrrä-tai avokelalla ja siihen sopivalla 8-10 jalkaisella vavalla, sopivat viehepainot ovat 20-50g. Ainoastaan monofiilisiima on sallittu heittokalastusvälineissä.

PERHOT, UISTIMET

Putkiperhot 5-9 cm siivellä kuten esim Phatagorva, Pupujussi, Willie Gunn, Den Vanliga, Garry, Sillen ja Mickey Finn ovat osoittautuneet toimiviksi perhoiksi Dal-joella. Heittokalastuksessa tehokkaimmat vieheet ovat kapeita lusikkauistimia kuten Toby, Salamander, Krocodile; värit hopea, sini/hopea, kulta, oranssi, oranssi/kulta, sopivat viehepainot ovat 20-40 grammaa. Myös spinfluga on tehokas tapa kalastaa. Eli uistinvälineillä ja 30-50 g painolla heitetään putkiperhoa.

MAJOITUS

Kalastusryhmän majoitus on siistissä ja mukavassa kalamökissä Dal-joen rannalla, hienolla näköalapaikalla ja kävelymatkan päässä kalastusalueesta. Mökissä on keittiönurkkaus, wc ja suihku.

MATKAN TOTEUTUS

Johdettu kalastusmatka, kalastumatkoilla Dal-joelle on aina Fishmaster opas mukana. Matkustamme oppaan autolla, ensin laivalla Turusta Tukholmaan ja sieltä jatkamme autolla pohjoiseen noin 160 kilometrin/2 tunnin matkan Dal-joelle Keski-Ruotsiin.

MATKAN AIKATAULU

Kokoontuminen on torstaina illalla klo 17.45 Turussa, josta ostetaan yhdessä matkan ruokatarvikkeet. Laiva lähtee Turusta illalla klo 20.15. Tukholmaan saavutaan perjantaina aamulla klo 6.15, sieltä jatketaan autolla kohti Dal-jokea. Perille saavutaan noin klo 8.30 jonka jälkeen majoitumme ja aloitamme kalastuksen. Kalastamme perjantain, lauantain ja sunnuntai iltapäivään noin klo 15 asti, jonka jälkeen ajamme Tukholman iltalaivaan. Turkuun saavutaan maanantai aamuna klo 7.00.

  • Hinta: 590 eur/henkilö
  • Matkan kesto: 2 ja puoli kalastuspäivää/2 yötä kohteessa, 2 yötä laivalla
  • Ryhmän koko: 1 opas + 3 henkilöä, yhteensä 4 kalastajaa
  • Kalastusmatka sisältää: Laivamatkat, Automatkat Turusta, Majoitus, Kalastusluvat, Opastus
  • Kalastusmatka ei sisällä: Ruuat, Juomat
  • Kalalajit: Meritaimen, Lohi
  • Kalastuskausi: 20.3 – 30.10

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Ruotsi, Dal”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ruotsi, Dal

590,00 

Dal joki 20.3-30.10

Matkakohde: Avainsanat tuotteelle ,