Valikko Sulje

Panama, Chiriqui

KALASTUSMATKAT – PANAMA, CHIRIQUI

Island Lodge on yksi Panaman parhaista kalastuslodgeista – se tarjoaa huippuluokan vetouistelua, heittokalastusta, jigikalastusta ja perhokalastusta. Island Lodge sijaitsee pienellä saarella Panaman länsiosassa, Tyynen valtameren puolella, 15 minuutin venematkan päässä Boca Chica nimisestä rannikon kylästä. Chiriqui alue on kuuluisa monipuolisesta huippuluokan kalastuksesta ja alueella on tehty kymmeniä IGFA:n suurimman kalan maailmanennätyksiä.

VETOUISTELU, HEITTOKALASTUS, JIGIKALASTUS, PERHOKALASTUS

Island Lodge Panaman länsiosassa, Chiriqui alueella on maailmankuulu kalastuspaikka jossa voi harjoittaa monenlaista kalastusta. Vetouistelu, heittokalastus, speed jigikalastus tai perhokalastus – voit muokata oman kalastusviikkosi haluamasi kalastusmuodon mukaan. Lodgessa on hyvä valikoima erilaisia heittokalastus, speed jigging ja vetouisteluvälineitä varattuna asiakkaiden käyttöön. Käytämme rannikon läheisyydessä heitto- ja speed jigging kalastuksessa mm. Shimano Spheros 6000/8000 SW, Saragosa 8000 SW heittokeloja. Isojen kalojen heitto- ja speed jigging kalastuksessa käytössä on mm. Shimano Stella 18000 SW, 20000 SW ja Shimano Saragosa 20000 SW keloja ja niihin sopivia vapoja. Perhokalastajilla pitää olla omat perhokalastusvälineet mukana. Veneiden kapteenit ja kalastusoppaat tuntevat alueen kalastuspaikat ja hallitsevat eri kalastusmuodot hyvin.

PERHOKALASTUSVÄLINEET AVOMERELLE

Suosittelemme pujekalan ja marliinin pyyntiin 12-14 luokkaisia perhovapoja, pituudeltaan 8’6” tai 9 jalkaa, kuljetuksen vuoksi suositellaan 4-osaisia vapoja. Laajakehäiset levyjarrulliset perhokelat luokissa 12-14. Perhosiimat: Kelluva Billfish perhosiima pintapoppereille. Uppoavakärkinen tai intermediate siima streamer tyyppisille perhoille. Pohjasiima 50-65 lbs punottua siimaa riittävästi kelalla. Perukemateriaali: 60-80 lb monofiili tyviosaksi, keskiosaksi 20 lb ja kärjeksi eli puruperukkeeksi 80-100 lb monofiili. Koukut: Tiemco 6/0, 7/0, 8/0. Perhot: Billfish popperit.

PERHOKALASTUSVÄLINEET RANNIKOLLE

Saaliskaloina ovat Roosterfish ja Snapperit. Suositeltu varustus on 10 luokan perhovapa 9 jalkaisena ja siihen sopiva levyjarrullinen, laajakehäinen kela. Perhosiimat: 10 luokan kelluva siima pintapoppereille, 10 luokan intermediate tai uppokärkinen siima streamereille. Perukkeet: Tyviosa 30-40 lb monofiili, keskiosa 20 lb ja kärkiosa eli puruperuke 30-50 lb monofiili. Perhot: Streamerit jotka jäljittelevät sardiinia ja muita pikkukaloja, myös popperit toimivat hyvin.

KALALAJIT JA KALASTUSKAUSI

Dorado (Mahi Mahi): Kalastuskausi on on vuoden ympäri ja parhaat kalastusajat ovat marraskuusta huhtikuuhun. Marliineja voidaan kalastaa vuoden ympäri, paras aika marliinien kalastukseen on joulukuu-toukokuu. Roosterfish: Kalastus koko vuoden, tyypilliset koot ovat 10-30 kg. Purjekalaa voidaan pyytää vuoden ympäri, parhaat kalastuskuukaudet ovat tammikuun alusta huhtikuun loppuun. Parhaat päiväsaaliit ovat 10-15 purjekalaa päivässä veneeseen. Snappereita on yli kymmenen eri lajia painoltaan 7-45 kiloa ja niitä saadaan tasaisesti koko kauden. Suuria Yellowfin ja Bigeye tonnikaloja, kooltaan jopa 50-150 kg, löytyy usein alueelta ruokailemasta. Parhaat kuukaudet suurien tonnikalojen kalastukseen ovat maaliskuun alusta elokuun loppuun. Paras ajankohta wahoon kalastukseen on heinäkuu-marraskuu. Muita saaliskaloja joita saadaan hyvin ympäri vuoden ovat: Bluefin Trevally, Jack Crevalle, Amber Jack, Grouper ja Pompano.

KALASTUSVENEET

Kalastusveneet ovat nykyaikaisia 29-39 jalkaisia keskikonsoli pulpettiveneitä, joissa on voimanlähteenä 2 nelitahtista perämoottoria. Veneet ovat kalastukseen suunniteltuja ja varusteltu viimeisimmällä elektroniikalla, syöttikalasumpuilla ja vetouistelua varten vapatelineillä ja siiman levittäjillä.

MAJOITUS

Kalastajat majoittujat Island kalastuslodgessa kahden tai kolmen henkilön ilmastoiduissa bungaloweissa, joissa on oma suihku ja wc. Kalastajat saavat nauttia paikallisista maukkaista ruokalajeista, kaikki ruokailut matkakohteessa sisältyvät hintaan. Lodgessa on myös uima-allas ja mukava baari/ravintola.

MATKAN TOTEUTUS

Omatoiminen tai johdettu Fishmaster kalastusmatka. Johdetuilla matkoilla Jouni Rauha toimii matkanjohtajana. Matkat toteutetaan paikallisen yhteistyökumppanin kanssa. Kalastusmatkoja Panamaan Island lodgeen voidaan toteuttaa myös asiakkaan haluamina ajankohtina, kalastuskausi ja varaustilanne huomioiden. Kalastajat lentävät Helsingistä Keski-Euroopan kautta Panama Cityyn, jossa vieteään yksi yö hotellissa. Seuraavana päivänä matka jatkuu Panama Citystä 45 minuutin kotimaan lennolla Davidiin. Davidin lentokentällä on paikallinen opas auton kanssa vastassa. Matka jatkuu lyhyellä automatkalla Boca Chica kylään ja sieltä jatketaan edelleen noin 15 minuutin venematkalla Island lodgeen.

  • Hinta: 4680 eur/henkilö, 6 kalastuspäivää/7 yötä
  • Matkan kesto: 6 kalastuspäivää/7 yötä kohteessa, 1 yö Panama Cityssä
  • Kalastusmatka sisältää: Majoitus, Ruokailut, Juomat, Heittokalastus- ja vetouisteluvälineet, Kalastusluvat, Opastus
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Helsinki/Panama City/Helsinki, 1 hotelliyö Panama Cityssä, Lennot Panama City/David/Panama City, Taksi ja ruokailut Panama Cityssä, Tippi oppaalle ja lodgen henkilökunnalle
  • Kalalajit: Dorado, Sinimarliini, Mustamarliini, Raitamarliini, Purjekala, Roosterfish, Snapper, Tonnikala, Wahoo, Bluefin Trevally, Jack Crevalle, Amber Jack, Grouper, Pompano
  • Kalastuskausi: 1.11 – 31.8

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Panama, Chiriqui”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Panama, Chiriqui

4680,00 

Island Lodge 1.11-30.8