Valikko Sulje

Norja, Suldalslågen

PERHOKALASTUS – NORJA, SULDALSLÅGEN

Lohen perhokalastusmatkat Fishmaster matkakohteeseen Suldalslågen-joelle Länsi-Norjaan. Jouni Rauha matkustaa ryhmän mukana ja toimii matkanjohtajana.

SULDALSLÅGEN

Suldalslågen on 22 km pitkä lohijoki Länsi-Norjassa Rogalandin läänissä. Se alkaa Suldalsvatnet järvestä ja laskee Sand kaupungin kohdalla Sandfjordiin. Suldal-joki on Länsi-Norjan suurin joki ja yksi parhaita lohijokia, se on myös kuuluisa erityisen suurista lohista. Suurimmat lohet ovat yli 20-kiloisia, lohien keskipaino joessa on viime vuosina vaihdellut 5-7 kilon välillä. Joki on erittäin kaunis ja kirkasvetinen.

PERHOKALASTUS

Kalastajien käytössä on hieno Foss kalastusalue eli yhteensä 3,5 km Suldalslågen-joen etelän- eli alavirtaan katsottuna vasemman puoleista rantaa ja 1,2 km pohjoisen- eli oikean puoleista rantaa. Foss alue sijaitsee Suldalslågen-joen keskiosalla 7-10 km jokisuusta ylöspäin. Maksimi kalastajamäärä koko alueella on 9 henkilöä. Foss kalastusalue on jaettu kolmeen osaan joista kullakin alueella kalastaa enintään 3 henkilöä kerrallaan. Olemme onnistuneet varaamaan Fishmaster ryhmän käyttöön 6 vapaa eli kalastamme kahta aluetta kolmesta kerrallaan. Kolmea aluetta kierrätetään kalastajien kesken kaikille tasapuolisen vuorojärjestelmän mukaan. Foss kalastusalue sisältää useita Suldalslågen joen parhaita perhopooleja.

KALASTUSSÄÄNNÖT

Kalastajilla on 2 lohen henkilökohtainen vuorokausikiintiö. Mikäli kalastaja tappaa 2 lohta eli täyttää päiväkiintiönsä, hänen pitää lopettaa kalastus klo 24 asti. Vapautettuja lohia ei lasketa kiintiöön. Yli 75 cm pitkät villit naaraslohet on rauhoitettu ja ne pitää vapauttaa. Meritaimen on rauhoitettu.

PERHOKALASTUSVÄLINEET

Suosittelemme Suldalslågen joelle kahdenkäden 13-15′ jalkaisia lohivapoja luokissa 8-11 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia keloja. Siimoina kärkiuppoavat ja intermediate ampumapäät ovat perhosiimoista eniten käytettyjä. Ota mukaan myös uppoavia ampumapäitä mahdollisia korkean veden olosuhteita varten.

KALASTUSVÄLINEIDEN DESINFIOINTI

Kalastajien on desinfioitava välineet paikan päällä ennen kalastuksen aloittamista ja maksettava Norjan kalastuksenhoitomaksu jonka voi ostaa ennen matkaa netistä.

PERHOT

Hyviä perhoja Suldalslågen joelle ovat esim. Allys Shrimp, Frances, Green Butt, Red Butt, Black Sheep, Greenlander, Grey & Green, Black & Yellow, Black & Orange, Willie Gunn, Monkey ja Sunray Shadow.

MAJOITUS

Kalastajat majoittuvat mukavassa norjalaistalossa. Majoituksessa on kaikki mukavuudet: wc, suihku, olohuone ja hyvinvarustettu keittiö, sekä kahden hengen makuuhuoneita. Kalastusryhmän ruokailut järjestämme yhteisesti talon keittiössä.

MATKAN TOTEUTUS

Johdettu Fishmaster kalastusmatka. Matkustamme ensin lentämällä Helsingistä Stavangeriin ja sieltä jatketaan kahdella vuokra-autolla matkakohteeseen. Ajomatka Stavangerista Suldalslågen-joelle on 110 km ja matka-aika on noin 3 tuntia 20 minuuttia sisältäen kaksi lauttamatkaa. Jouni Rauha matkustaa kalastusryhmän mukana ja toimii matkanjohtajana.

  • Hinta: 890 eur/henkilö
  • Matkan kesto: 4 kalastuspäivää/5 yötä kohteessa
  • Ryhmän koko: 1 matkanjohtaja + 5 henkilöä
  • Kalastusmatka sisältää: Kalastusluvat, Majoitus, Kalastusalueen esittely
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Helsingistä Stavangeriin, Vuokra-auto/Automatkat, Norjan kalastuksenhoitomaksu 260 kruunua (30 eur), Ruokailut
  • Kalalajit: Lohi, Meritaimen
  • Kalastuskausi: 20.7-30.9
  • Osta Norjan kalastuksenhoitomaksu >>

Norja, Suldalslågen

890,00 

Suldalslågen joki 20.7-30.9

Varasto loppu