Valikko Sulje

Mongolia, Tengis

KALASTUSMATKAT – MONGOLIA, TENGIS

Siperian taimenen perho- tai heittokalastusta Mongolian Tengis-joella.  joki Mongolian pohjoisosassa on yksi maan parhaista joista ja sopii erinomaisesti siperian taimenen perho- tai heittokalastukseen. Joen vesi on kirkasta, kalapaikat upeita ja jokilaakson maisemat ovat uskomattoman hienot. Siperian taimen on suurin maailman lohikaloista ja haasteellinen pyydettävä. Taimenen keskikoko Tengis joella on pituudeltaan 1 m-1,3 m eli painoltaan nämä lohikalojen jättiläiset ovat yleensä 9-30 kiloa.

MONGOLIA

Mongolian tasavalta sijaitsee Keski-Aasiassa ja rajoittuu pohjoisessa Venäjään ja etelässä, idässä sekä lännessä Kiinaan. Maa on pääosin tasaista ylänköä, jota halkovat muutamat suurehkot joet, kuten Selenga ja Kerulen. Lännessä kohoavat Altaivuoret, Uliastain itäpuolella Hangaivuoret ja pääkaupungin Ulan Batorin koillispuolella Hentivuoret. Maan pääkaupungissa Ulan Batorissa on noin 900000 asukasta. Noin 70 prosenttia maan pinta-alasta on aroa; lisäksi 8 prosenttia on metsää lähinnä Venäjän rajan tuntumassa. Eteläisin osa kuuluu varsinaiseen Gobin aavikkoon. Mongoliassa vallitsee mannerilmasto, jolle on ominaista lämpimät kesät sekä kylmät ja kuivat talvet.

PERHOKALASTUS, HEITTOKALASTUS

Mongolian Tengis joen upeissa maisemissa ja kalapaikoissa voidaan kalastaa joko perho- tai uistinvälineillä ja siperian taimenen lisäksi joessa on hyvä siperian harjuksen ja paikallisen lenok-taimenen kanta, eli kalastus on monipuolista. Erämainen jokialue käsittäää yli 100 kilometriä Tengis-joen parhaita kalastuspaikkoja. Kalastajien käytössä on koko ajan paikallinen kalastusopas, jonka opastuksella liikutaan maastoautolla ja kävellen jokea pitkin. Hän opastaa kalastajia, näyttää poolit ja miten niissä kannattaa kalastaa. Taimenen kalastus on pyydystä ja päästä kalastusta eli kaikki saadut taimenet lasketaan takaisin jokeen.

PERHOVÄLINEET

Siperian taimenen perhokalastuksessa voidaan käyttää sekä yhden- että kahdenkäden perhovapoja pituudeltaan 9-15′ jalkaa, siimaluokissa 8-11. Useimmiten käytetään 9′ jalkaisia 9/10 luokan vapoja varustettuna kelluvalla, uppoavakärkisellä tai kokonaan uppoavalla siimalla (T-200/300). Lenokin ja harjuksen kalastukseen sopivat parhaiten 4-5 luokan kevyet yhdenkäden perhovälineet ja kelluva siima.

PERHOT

Kalastusoppaalla on hyviä taimen perhoja kalastajien käyttöön, mutta ota mukaan omiakin perhoja. Hyviä perhoja Tengis-joen taimenille ovat esim. Lefty’s Deceiver 2/0-4/0, Wooly buggerit ja Zonkerit 2/0-4/0, Hiirijäljitelmät 1/0-4/0. Lenokin ja harjuksen kalastukseen esim Pheasant tail nymfi, kuulapäänymfit, pintaperhot kuten Klinkhämer.

HEITTOKALASTUSVÄLINEET

Uistinkalastus onnistuu parhaiten laadukkaalla hyrrä-tai avokelalla ja siihen sopivalla 8-10 jalkaisella vavalla, viehepainot 15-40g. Vieheet: Lusikkauistimet Krocodile, Salamander, vaaput Bomber, Rapala musta/hopea värisenä, hiirijäljitelmät.

MAJOITUS

Kalastajat majoittuvat telttaleirissä Tengis-joen rannalla. Yhden hengen teltat. Kaikki ruokailut sisältyvät hintaan.

MATKAN TOTEUTUS

Omatoiminen tai johdettu Fishmaster kalastusmatka. Matkat toteutetaan paikallisen yhteistyökumppanin kanssa. Kalastusmatkoja Tengis-joelle voidaan toteuttaa asiakkaiden haluamina ajankohtina. Kysy varaustilannetta suunnittelemallesi ajankohdalle. Kalastajat lentävät ensin Ulan Batoriin. Ulan Batorissa on vastassa opas, ja sieltä jatketaan Mongolian sisäisellä lennolla Muruniin. Sieltä jatketaan maastoautolla kalastuskohteeseen Tengis-joelle.

  • Hinta: 3980 eur/hlö, 11 päivää/10 yötä (6 kalastuspäivää)
  • Ryhmän koko: Minimiryhmä 2 henkilöä
  • Kalastusmatka sisältää: Lennot Ulan Bator/Murun/Ulan Bator, Autokuljetukset, Majoitus, Ruokailut, Kalastusluvat, Opastus, Hotelliyö Ulan Batorissa
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Ulan Batoriin, Alkoholijuomat, Tipit, Viisumi
  • Kalalajit: Siperian Taimen, Harjus, Lenok
  • Kalastuskausi: 15.6 – 15.10, parhaat ajat 15.6-15.7 ja 15.8-30.9

Mongolia, Tengis

3980,00 

Tengis joki 15.6-15.10

Varasto loppu

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , ,