Valikko Sulje

Meksiko, Ascension Bay

PERHOKALASTUS – MEKSIKO, ASCENSION BAY

Bonefishin, permitin, tarponin ja snookin perhokalastusta Meksikossa, joka on trooppisen kalastuksen paratiisi. Ascension Bay sijaitsee Meksikon eteläosassa, Jukatanin niemimaalla noin 220 kilometriä Cancunista etelään, keskellä valtavaa Sian Ka’an luonnonsuojelualuetta.

PERHOKALASTUS

Ascension Bayn aluetta kutsutaan trooppisen kalastajan paratiisiksi ja maailman parhaaksi paikaksi ’Grand Slamin’ saavuttamiseen (tarponin, bonefishin ja permitin pyydystäminen saman päivän aikana). Harva kalastuspaikka pystyy tarjoamaan yhtä monimuotoista trooppista kalastusta. Bonefishit, permitit, tarponit, snookit, jackit ja barracudat liikkuvat ja ruokailevat alueen matalikoilla. Yhdessä kalastusoppaan kanssa kierretään niemiä, salmia ja matalikoita ja etsitään ruokailevia kaloja. Kalastamme sekä matalikoilla kahlaamalla että veneestä yhdenkäden perhovälineillä ja on ns. näkökalastusta eli perhoa tarjotaan vasta kun kalat on havaittu matalassa ja kirkkaassa vedessä. Tarjolla on jännittävää ja haastavaa trooppista kalastusta parhaimmillaan.

PERHOKELAT, VAVAT JA SIIMAT

Suosittelemme 7-8 luokan 9′ vapaa bonefishin kalastukseen, 9 luokan 9′ vapaa permitiä varten. Tarponin kalastukseen soveltuu parhaiten 10 luokan 9′ vapa. Perhokeloiksi suositellaan hyvälaatuisia levyjarrullisia perhokeloja, joihin mahtuu vähintään 200 metriä 30 lbs pohjasiimaa. Perhosiimojen pitää olla trooppiseen perhokalastukseen soveltuvia, kelluvia WF erikoissiimoja. Tarponin kalastuksessa voi käyttää myös intermediate siimaa. Bonefishille ja permitille suositellaan 270-300 cm pitkää peruketta jossa kärjen paksuus on 0.35-0.40 mm. Tarponin kalastukseen sopii vavan mittainen 60-80 lbs tasapaksu fluorocarbon peruke.

PERHOT

Bonefish perhoja: Gotcha, Crazy Charlie, Bonefish Special ja pienet Crab ravut hiekan värisenä tai vaaleanruskeana, koot 4, 6, 8. Permit perhoja: Rag Head Crab ja Del´s Merkin koot 2, 4. Tarpon ja snook perhot: Deceiverit koot 1/0-2/0 ruskea ja oranssi, musta-keltainen, oranssi-keltainen, Black Death and Purple Death.

MAJOITUS

Kalastajat majoittuvat mukavassa Punta Allen Fishing Club Lodgessa, joka sijaitsee pienessä Punta Allen kylässä. Majoitus on kahden hengen huoneissa ja lodgessa osallistujat saavat nauttia Meksikon paikallisista maukkaista ruokalajeista, myös täysihoito kuuluu hintaan.

MATKAN TOTEUTUS

Omatoiminen tai johdettu Fishmaster kalastusmatka. Johdetuilla matkoilla Jouni Rauha toimii matkanjohtajana. Matkat toteutetaan paikallisen yhteistyökumppanin kanssa. Kalastusmatkoja Ascension Bayhin voidaan toteuttaa myös asiakkaan haluamina ajankohtina, kalastuskausi ja varaustilanne huomioiden. Kalastajat lentävät yhdessä ensin Helsingistä Keski-Euroopan kautta Cancuniin, Meksikoon, jossa vietetään yksi yö hotellissa. Matka jatkuu seuraavana päivänä pikkubussilla Punta Allen Fishing Club kalastustukikohtaan, automatka kestää noin 3 ja puoli tuntia. Kalastusmatkan jälkeen autonkuljettaja vie kalastajat takaisin Cancun lentokentälle.

  • Ajankohta: Marraskuun loppu/ joulukuun alku 2024
  • Hinta: 4380 eur/hlö, 6 kalastuspäivää/7 yötä
  • Ryhmän koko: minimiryhmä 2 henkilöä
  • Kalastusmatka sisältää: Autokuljetus Cancun/Punta Allen/Cancun, Majoitus, Ruokailut, Alkudrinkit ja virvoitusjuomat, Kansallispuiston maksu, Perhokalastus, Kalastusluvat, Opastus (2 kalastajaa/2 opasta)
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Helsinki/Cancun/Helsinki, Hotelliyö ja taksi Cancunissa, Tippi kalastusoppaalle ja henkilökunnalle (400-450 USD), Oluet ja muut alkoholijuomat
  • Kalalajit: Bonefish, Permit, Tarpon, Snook, Jack, Barracuda
  • Kalastuskausi: 1.11-31.8

Meksiko, Ascension Bay

4380,00 

Ascension Bay 1.11.-31.8.