Valikko Sulje

Islanti, Thingvallavatn

PERHOKALASTUSMATKAT – ISLANTI, THINGVALLAVATN

Hienoa suuren taimenen ja nieriän perhokalastusta uudessa Fishmaster matkakohteessa – Thingvallavatn-järvellä Islannissa. Fishmaster järjestää  perhokalastusmatkoja Thingvallavatnille. Matkalla voit saada saaliiksi järven jättimäisiä taimenia jotka voivat painaa jopa 15 kiloa tai upeita nieriöitä. Jouni Rauha matkustaa kalastusryhmän mukana matkanjohtajana. Thingvallavatn on Islannin parhaita ja kuuluisimpia perhokalastusjärviä.

THINGVALLAVATN

Thingvallavatn järvi sijaitsee Islannin eteläosassa, noin 45 km Reykjavikista itään. Thingvallavatn on Islannin suurin luonnollinen järvi, jonka pinta-ala on noin 84 neliökilometriä ja sen pinta on noin 100 metriä merenpinnan tason yläpuolella. Järven syvin kohta on 114 metriä. Sen suurin pituus on 14,5 kilometriä ja suurin leveys on 9,5 km. Vesi on kristallinkirkasta ja sen vuoksi kalat on helppo havaita vedessä.

PERHOKALASTUS

Thingvallavatn järvi on kuuluisa laajoista hiekka- ja kivikkorannoistaan jotka sopivat parhaiten rannalta kalastukseen. Useat järven rannat sopivat erityisen hyvin kahlaamiseen joten ota kahluuhousut mukaan, ota matkalle myös omat perhokalastusvälineet mukaan. Kalastamme hyvällä yksityisellä, 2 kilometriä pitkällä rannalla, johon myydään vain 4 kalastuslupaa vuorokaudessa. Päivittäinen sallittu kalastusaika järvellä on klo 7-24. Paras aika perhokalastaa Thingvallavatn järvellä suuria taimenia on toukokuussa ja kesäkuun alkupuolella. Kesäkuun puolivälin jälkeen, heinä- ja elokuussa taimenet menevät järven syvempiin osiin, joten niiden tavoittaminen on silloin vaikeampaa. Toisaalta nieriät ovat silloin aktiivisia ja hyvin tavoitettavissa myös perhovälinein. Taimenien keskipaino järvellä on 3-4 kiloa ja nieriän keskipaino on noin 1 kg. Vain perhokalastus on keväällä järvellä sallittua ja taimenen kalastus toimii ’catch and release’ periaatteella eli kaikki saadut kalat vapautetaan. Nieriöitä voi halutessaan ottaa ruokakaloiksi.

PERHOVAVAT JA KELAT

Suosittelemme Thingvallavatn-järvelle yhdenkäden 9-10 jalkaisia perhovapoja luokissa 6-8 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia keloja, joihin mahtuu vähintään 200 metriä riittävän vahvaa pohjasiimaa. Perhosiimoista eniten käytettyjä ovat kelluva, kelluva/intermediate kärki ja slow intermediate ampumapäät tai WF siimat. Perukkeeksi suosittelemme vähintään 3-4 metriä pitkää kartioperuketta 0.30-0.35 mm kärjellä. Kalastusvälineet pitää desinfioida kun saavutaan Reykjavikin Keflavikin lentokentälle.

PERHOT

Hyviä perhomalleja Thingvallavatn järvelle ovat painotetut streamerit esim Black Ghost Zonker, Black Ghost Sunburst Zonker, Super Tinseli, White Nobbler ja Black Brahan. Nymfit esim Pheasant tail ja muut kuulapää nymfitt. Pintaperhot esim Klinkhamer.

MAJOITUS

Kalastajat asuvat mukavassa ja hyvinvarustellussa mökissä lähellä kalastusaluetta. Mökissä on kaikki mukavuudet: wc, suihku, olohuone ja hyvinvarustettu keittiö, sekä 2 kpl kahden hengen makuuhuoneita.

MATKAN TOTEUTUS

Johdettu tai omatoiminen Fishmaster kalastusmatka. Kalastajat lentävät Helsingistä Reykjavikiin Keflavikin lentokentälle ja jatkavat sieltä vuokra-autolla kohteeseen Thingvallavatn-järvelle, johon on noin 1,5 tunnin automatka.

  • Hinta: 2340 eur/henkilö
  • Matkan kesto: 4 kalastuspäivää/5 yötä matkakohteessa
  • Ryhmän koko: 1 matkanjohtaja + 2-3 henkilöä
  • Kalastusmatka sisältää: Majoitus, Kalastusluvat, Autokuljetukset Islannissa
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Reykjavikiin (alkaen 240 eur), Desinfiointi (20-30 eur), Ruokailut
  • Kalalajit: Taimen, Nieriä
  • Kalastuskausi: 20.4 – 30.8
  • Huippusesonki: Toukokuu-kesäkuun alkupuoli taimenelle ja toukokuun puoliväli – heinäkuu raudulle

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Islanti, Thingvallavatn”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Islanti, Thingvallavatn

2340,00 

Thingvallavatn 20.4-10.6