Valikko Sulje

Bosnia, Delta

PERHOKALASTUSMATKAT – BOSNIA

Huippuluokan harjuksen, kirjolohen ja taimenen perhokalastusta Bosniassa – Unac, Una, Ribnik, Sanica, Pliva ja Sana joilla. Tarjolla on seitsemän hienoa jokea 150 km alueella. Bosnia on Euroopan uusia hienoja perhokalastuskohteita.

BOSNIA

Bosnia-Hertzegovina on vuoristoinen valtio Balkanin niemimaalla eteläisessä Euroopassa Kroatian, Montenegron ja Serbian välissä on pinta-alaltaan melko pieni. Bosnian asukasluku on noin 4,6 miljoonaa ja maan pääkaupunki on Sarajevo.

PERHOKALASTUS

Unac, Una, Klokot, Ribnik, Sanica, Pliva ja Sana jokien kalalajeina ovat harjus, kirjolohi, taimen ja hucho. Sanica ja Ribnik ovat tyypillisiä huippujokia harjuksen kalastukseen. Unec ja Una ovat jokia joista on hyvä mahdollisuus saada jopa trofe-kokoluokan kaloja. Unec on Una joen sivujoki joten kaikki kolme ovat lähellä toisiaan. Kevyet yhdenkäden perhovälineet, kelluvat siimat ja nymfit sekä pintaperhot ovat oikea varustus Bosniaan. Vuoristoinen jokimaisema on erittäin kaunis, vaihteleva ja kalastuksellisesti mielenkiintoinen, joissa on pieniä koskia ja nivoja sekä suvantojaksoja. Joet ovat helppoja kahlata ja niitä pidetään Euroopan hienoimpina perhokalastusalueina, vesi on kristallinkirkasta, vihertävää ja kalastus hienoa ja vaativaa. Kalastus tapahtuu ’pyydystä ja päästä’ periaatteella eli kaikki kalat vapautetaan. Käytössä on paikallinen perhokalastusopas joka tuntee alueen joet erittäin hyvin.

PERHOKALASTUSVÄLINEET

Suosittelemme Bosnian kalastukseen 8-9 jalkaisia yhdenkäden perhovapoja ja perhokeloja luokissa 4-6. Perhosiimoista parhaiten toimivat kelluvat, hillityn väriset WF siimat. Suosittelemme fluorocarbon peruketta 0,12-0,14 mm kärjellä.

PERHOT

Hyviä perhomalleja Bosniaan ovat esim. Nymfit: Hare´s Ear, Bead Head Prince, Pheasant tail. Streamerit: Woolly Bugger, Muddler. Pintaperhot: Adams, Klinkhammer.

MAJOITUS

Kalastajien majoitus on mukavassa majatalossa lähellä kalapaikkoja, kahden hengen makuuhuoneet. Kun kalastetaan Una, Unac ja Klokot joella, majoitus on Kulen Vakuf kylässä. Kun kalastetaan Ribnik, Sanica, Pliva ja Sana joilla, majoitus on Ribnikissä.

MATKAN TOTEUTUS

Omatoiminen tai johdettu Fishmaster perhokalastusmatka. Kalastajat lentävät Kroatian Zagrebiin tai Splitiin. Lentokentältä jatketaan vuokra-autolla kohteeseen, automatka lentokentältä Kulen Vakufin kylään on noin 200 km ja kestää noin 2,5 tuntia.

  • Hinta: 590 eur/hlö, 3 kalastuspäivää/3 yötä
  • Hinta: 790 eur/hlö, 4 kalastuspäivää/5 yötä
  • Hinta: 1190 eur/hlö, 6 kalastuspäivää/7 yötä
  • Ryhmän koko: Minimiryhmä 2 henkilöä
  • Kalastusmatka sisältää: Majoitus, Aamiainen, Illallinen, Kalastusluvat, Opastus
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Zagrebiin tai Splitiin, Vuokra-auto, Lounas
  • Kalalajit: Harjus, Kirjolohi, Taimen, Hucho
  • Kalastuskausi: 1.3-31.10. Parhaat kuukaudet huhtikuu-kesäkuu ja syyskuu

Bosnia, Delta

590,00 

Unac, Una 25.3-30.11

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , ,