Meny Stäng

Sverige, Mörrum

FISKERESOR – SVERIGE, MÖRRUM

Fishmaster arrangerar guidade fiskeresor till Mörrumsån i Sverige. Flug- eller spinnfiske efter havsöring och lax. Mörrum är en av de bästa havsöringsälvarna i Sverige och är känd för sina stora havsöringar.

FLUGFISKE, SPINNFISKE

Kronolaxfiskets område omfattar ca 7 km av åns nedre delar och är indelad i 32 delsträckor, sk pooler. Poolerna är reserverade för spinn- eller flugfiske. I vissa av poolerna är båda fiskemetoderna tillåtna. Fiskesträckan är mycket vacker och passar utmärkt för flug- och spinnfiske. Den bästa fiskesäsongen är på våren från början av april till slutet av maj och på hösten från början av september till slutet av september.

FISKEREDSKAP

Vi rekommenderar 12-15′ fots tvåhands flugspön eller 8-10 fots spinnspön med kastvikter mellan 15-40 g och en flugrulle/haspelrulle med bra broms. Vi använder oss av sink tip, intermediate eller helsjunkande fluglinor beroende på vattenstånd.

FLUGOR, DRAG

I början av säsongen är det oftast stora och färgglada flugor med mycket flash som gäller. Orange är en bra färg och kombinationer av denna färg som gul-orange Golden Sheep, Beisfluga, svart – orange som Black & Orange, Black and Silver, brun-orange. Vinglängden på vårflugorna bör ligga runt 5-10 cm. Bra drag för Mörrum är till exempel Toby och Salamander i färger silver, guld och orange med en vikt på 20-30 g.

BOENDE

Fiskegruppen bor i en stuga nära fiskeplatserna. Vi har wc, dusch, frys, stort vardagsrum, välutrustat kök och flera sovrum för 2 personer.

RESARRANGEMANG

Fiskeresor till Mörrumsån är guidade. Kunderna ordnar själv bilresor till Mörrum och träffar fiskeguiden Jouni Rauha där. Vi fiskar tre och en halv dag.

  • Pris: 890 eur/person
  • Resans längd: 3 och en halv fiskedagar/4 nätter
  • Grupp storlek: 1 guide + 3 fiskare
  • I fiskeresan ingår: Boende, Fiskekort, Guidning
  • Ingår ej i fiskeresan: Bilturer, Maten
  • Fiskarter: Havsöring, Lax
  • Fiskesäsong: 1.3 – 30.9

Sverige, Mörrum

890,00 

Mörrumsån 1.3-30.9

Slut i lager

Kategori: Etiketter: ,