Meny Stäng

Skottland, Tay

FLUGFISKERESOR – SKOTTLAND, TAY

Flugfiskeresor efter lax till en av de mest kända laxälvarna i Skottland, Tay. Fishmaster arrangerar flugfiskeresor till Tay, Newtyle beat. Resemålet är den berömda fiskesträckan Newtyle på mellersta delen av Tay älven och som reseledare fungerar Jouni Rauha.

TAY

Tay är en världskänd laxälv och tillhör en av Skottlands bästa laxälvar. Här har flugfiskare fiskat och svingat sina flugor sedan långt tillbaka i tiden. Tay är Skottlands längsta och största älv och är cirka 15 mil lång. Tay är en av de bästa vårlaxälvarna i Skottland och är känd för sina stora laxar och sitt tidiga laxsteg. Fiskesäsongen börjar redan 15.1 och slutar 31.10. Vårfisket är normalt bäst från mitten av mars till slutet av maj. Höstfisket är som bäst i september-oktober. Fisket sker enligt ’catch and release’ principen. Under fiskesäsongen fångas det genomsnitt cirka 7000 laxar från Tay.

FLUGFISKE – NEWTYLE

Vår Fishmaster fiskegrupp fiskar på Newtyle beat, som är en av de mest kända och efterfrågade fiskesträckorna i Tay. Sträckan är belägen vid mellersta delen av älven nära Dunkeld. Fiskesträckan är 3,2 km lång och kan fiskas från älvens båda sidor. Det finns en båt så att man kan ta sej över till andra sidan av älven. Fiskesträckan är otroligt vacker och poolerna är lätta att fiska och vada. Det finns 16 fina pooler, var av några är de bästa holdingpooler på hela älven. På sträckans strandbank finns det en fin fiskestuga där vi kan vila och äta. Vi har också en lokal fiskeguide, en ghillie som hjäper till och ger råd gällande fisket.

FLUGFISKEREDSKAP

För flugfiske i Tay rekommenderas 14-15 fots tvåhands flugspön i klasser 9-11 med passande flugrulle med bra skivbroms. Som linor rekommenderas flytande, sjunktip eller intermediate fluglinor. Ta också med sjunkande fluglinor för möjliga högvattenperioder.

FLUGOR

Bra flugor för Tay är Black Sheep, Dee Sheep, Black & Yellow, Golden Killer, Willie Gunn, Thunder & Lightning, Munro Killer, Garry, Cascade och Allys Shrimp.

BOENDE

Fiskegruppen bor i ett stiligt Skotsk hus som ligger ganska nära fiskesträckan. Huset har restaurerats väldigt fint för fiskare. Där finns wc, dusch, vardagsrum, välutrustat kök, matsal och flera sovrum. Vi lagar maten själva i huset eller så äter vi på någon pub i närheten.

RESARRANGEMANG

Fiskeresorna till Tay älven, Newtyle är guidade resor. Fiskare tar sej med flyg till Edinburgh och träffar reseledaren Jouni Rauha på flygfältet. Resan fortsätter därifrån 80 km till Tay. Alltså en timmes bilresa.

  • Pris: 1380 eur/person
  • Resans längd: 6 fiskedagar/7 nätter
  • Grupp storlek: 1 reseledare + 5 personer
  • I fiskeresan ingår: Fiskekort, Guidning, Boende
  • Ingår ej i fiskeresan: Flyg till Edinburgh, Hyrbil, Mat och dryck, Dricks till ghillie (80-100 £ per person)
  • Fiskarter: Lax, Havsöring, Öring
  • Fiskesäsong: 15.1 – 15.10

Skottland, Tay

1380,00 

Tay älven 15.1-15.10

Slut i lager