Meny Stäng

Skottland, Spey

FLUGFISKE – SKOTTLAND, SPEY

Flugfiskeresor efter lax till en av de mest kända laxälvarna i hela världen, Spey i Skottland. Fishmaster arrangerar en guidad flugfiskeresa till Spey, Castle Grant 30.4.-7.5.2023. Resemålet är fiskesträckor Castle Grant 1 och 3 på mellersta delen av Spey älven, nära Grantown on Spey. Vi har två olika fina fiskesträckor att fiska på och vi roterar mellan dom på så sätt att varje fiskare kan fiska på båda fiskesträckorna. Våren i maj är absolut den bästa fisketiden för Spey. Som reseledare fungerar Jouni Rauha.

SPEY

Spey är en världskänd laxälv och tillhör en av Europas och Skottlands bästa laxälvar. Här har flugfiskare fiskat och svingat sina flugor sedan långt tillbaka i tiden. Det är just ifrån Spey som mycket av dagens flugfiske efter lax har kommit ifrån. Spey är Skottlands näst längsta älv och är ca 15 mil lång. Spey är den snabbast rinnande älven i Skottland och känd för sitt tidiga laxsteg och är en av de bästa vårlaxälvarna i Skottland. Fiskesäsongen börjar redan 11.2. men vårfisket är normalt som bäst från mitten av mars till slutet av maj. Fisket sker enligt ’catch and release’ principen.

FLUGFISKE – CASTLE GRANT

Vår flugfiskegrupp fiskar på Castle Grant sträckan 1 på Spey älven. Castle Grant 1 är en av de mest kända och efterfrågade fiskesträckorna i Spey. Castle Grant 1 är beläget i mellersta delen på älven, cirka 4 km nedströms från Grantown on Spey. Fiskesträckan är 2,4 km lång och vi kan fiska på älvens båda sidor. Endast flugfiske är tillåtet. Fiskesträckan är otroligt vacker och poolerna är lätta att fiska. Sträckan är bokad exklusivt för vår Fishmaster fiskegrupp. Det finns 10 fina pooler att fiska och på strandbanken av sträckan finns det en fin stor fiskestuga. Vi har också en lokal fiskeguide, ghillie.

Vår flugfiskegrupp fiskar på Castle Grant sträckan 3 på Spey älven. Castle Grant 3 är ett av de mest kända och efterfrågade fiskesträckorna i Spey. Castle Grant 3 är beläget i mellersta delen på älven, cirka 7 km nedströms från Grantown on Spey. Fiskesträckan är 1,6 km lång och vi kan fiska på älvens båda sidor. Endast flugfiske är tillåtet. Fiskesträckan är otroligt vacker och poolerna är lätta att fiska. Sträckan är bokad exklusivt för vår fiskegrupp. Det finns 5 fina pooler att fiska och på strandbanken av sträckan finns det en fin stor fiskestuga. Vi har också en lokal fiskeguide, ghillie.

FLUGFISKEREDSKAP

För flugfiske i Spey rekommenderas 12-15 fots tvåhands flugspön i klasser 8-11 med passande flugrulle med bra skivbroms. Som skjutklumpar rekommenderas flytande, sinktip eller intermediate. Ta också med några sjunkande skjutklumpar för möjliga högvattenperioder.

FLUGOR

Bra flugor för Spey älven är Black Sheep, Dee Sheep, Black & Yellow, Golden Killer, Willie Gunn, Thunder & Lightning, Munro Killer, Garry, Cascade och Allys Shrimp.

BOENDE

Fiskegruppen bor i ett stort stiligt Achnagonalin hus, som ligger nära Grantown on Spey and 3-6 km från Castle Grant 1 och 3 fiskesträckor. Huset har restaurerats fint för fiskare. Där finns wc, dusch, stort vardagsrum, välutrustat kök, matsal och 8 sovrum. Vi lagar maten själva i huset eller så äter vi på någon restaurang i närheten.

RESARRANGEMANG

Fiskeresorna till Spey älven, Castle Grant är guidade. Resan är från söndag till nästa söndag, inget laxfiske bedrivs i Skottland på söndagarna utan dessa dagar är resdagar. Kunderna tar flyg till Aberdeen och träffar Jouni Rauha på flygfältet. Resan fortsätter därifrån med hyrbil mot Spey älven och tar ungefär två timmar.

  • Datum: 30.4.-7.5.2023
  • Pris: 1880 eur/person
  • Resans längd: 6 fiskedagar/7 nätter
  • Grupp storlek: 1-2 reseledare + 9 personer
  • Bokningar: Lediga platser
  • I fiskeresan ingår: Fiskekort, Flugfiske, Guidning, Boende, Bilturer i Skottland
  • Ingår ej i fiskeresan: Flyg till Aberdeen, Mat, Dryck, Dricks till ghillie (120-150 £/person)
  • Fiskarter: Lax, Havsöring, Öring
  • Fiskesäsong: 11.2 – 30.9
  • Mera information: Spey 30.4-7.5.2023 >>

Skottland, Spey

1880,00 

Spey älven 30.4.-7.5.2023