Meny Stäng

Skottland, Spey

FLUGFISKE – SKOTTLAND, SPEY

Flugfiskeresor efter lax till en av de mest kända laxälvarna i hela världen, Spey i Skottland. Fishmaster arrangerar en guidad flugfiskeresa till Spey älven, Orton och Lower Pitchroy 9.-16.4.2023. Resemålet är fiskesträckor Orton och Lower Pitchroy på nedersta och mellersta delen av Spey älven. Våren i april-maj är absolut den bästa fisketiden för Spey. Som reseledare fungerar Jouni Rauha.

SPEY

Spey är en världskänd laxälv och tillhör en av Europas och Skottlands bästa laxälvar. Här har flugfiskare fiskat och svingat sina flugor sedan långt tillbaka i tiden. Det är just ifrån Spey som mycket av dagens flugfiske efter lax har kommit ifrån. Spey är Skottlands näst längsta älv och är ca 15 mil lång. Spey är den snabbast rinnande älven i Skottland och känd för sitt tidiga laxsteg och är en av de bästa vårlaxälvarna i Skottland. Fiskesäsongen börjar redan 11.2. men vårfisket är normalt som bäst från mitten av mars till slutet av maj. Fisket sker enligt ’catch and release’ principen.

FLUGFISKE – ORTON

Vår flugfiskegrupp fiskar på Orton sträckan på Spey älven. Orton är en av de mest kända och efterfrågade fiskesträckorna i Spey. Sträckan är är beläget i nedersta delen på älven. Fiskesträckan är 3,0 km lång och vi kan fiska på älvens båda sidor. Endast flugfiske är tillåtet. Fiskesträckan är otroligt vacker och poolerna är lätta att fiska. Orton sträckan är bokad exklusivt för vår Fishmaster fiskegrupp. Det finns fina pooler att fiska och på strandbanken av sträckan finns det två fiskestugor. Vi har också två lokala fiskeguider, ghillies.

FLUGFISKE – LOWER PITCHROY

Vår flugfiskegrupp fiskar på Lower Pitchroy sträckan på Spey älven. Lower Pitchroy är en av de mest kända och efterfrågade fiskesträckorna i Spey. Sträckan är är beläget i mellersta delen på älven. Fiskesträckan är 2,0 km lång och vi kan fiska på älvens båda sidor. Endast flugfiske är tillåtet. Fiskesträckan är otroligt vacker och poolerna är lätta att fiska. Sträckan är bokad exklusivt för vår Fishmaster fiskegrupp. Det finns 6 fina pooler att fiska och på strandbanken av sträckan finns det en stor fiskestuga. Vi har också en lokal fiskeguide, ghillie.

FLUGFISKEREDSKAP

För flugfiske i Spey rekommenderas 12-15 fots tvåhands flugspön i klasser 8-11 med passande flugrulle med bra skivbroms. Som skjutklumpar rekommenderas flytande, sinktip eller intermediate. Ta också med några sjunkande skjutklumpar för möjliga högvattenperioder.

FLUGOR

Bra flugor för Spey älven är Black Sheep, Dee Sheep, Black & Yellow, Willie Gunn, Thunder & Lightning, Munro Killer, Garry, Monkey, Frances, Cascade och Allys Shrimp.

BOENDE

Fiskegruppen bor i ett stort stiligt Garbity Farmhouse, som ligger nära Orton sträckan. Huset har restaurerats fint för fiskare. Där finns wc, dusch, stort vardagsrum, välutrustat kök, matsal och 8 sovrum. Vi lagar maten själva i huset eller så äter vi på någon restaurang i närheten.

RESARRANGEMANG

Fiskeresorna till Spey älven, Orton är guidade. Resan är från söndag till nästa söndag, inget laxfiske bedrivs i Skottland på söndagarna utan dessa dagar är resdagar. Kunderna tar flyg till Aberdeen och träffar Jouni Rauha på flygfältet. Resan fortsätter därifrån med hyrbil mot Spey älven och tar ungefär en och halv timme.

  • Datum: 9.-16.4.2023
  • Pris: 1980 eur/person
  • Resans längd: 6 fiskedagar/7 nätter
  • Grupp storlek: 1 reseledare + 9 personer
  • Bokningar: 1 Ledig plats
  • I fiskeresan ingår: Fiskekort, Flugfiske, Guidning, Boende
  • Ingår ej i fiskeresan: Flyg till Aberdeen, Hyrbil, Mat, Dryck, Dricks till ghillies (180-200 £/person)
  • Fiskarter: Lax, Havsöring, Öring
  • Fiskesäsong: 11.2 – 30.9

Skottland, Spey

1980,00 

Spey älven 9.-16.4.2023

1 i lager

Kategorier: , Etiketter: , , ,