Meny Stäng

Skottland, Dee

FLUGFISKERESOR – SKOTTLAND, DEE

Flugfiskeresor efter lax till en av de mest kända laxälvarna i Skottland, Dee. Fishmaster arrangerar guidade fiskeresor till Dee älven. Under de senaste åren på samma vecka i mars har vi fått fina fångster.

DEE

Dee är en världskänd laxälv och tillhör en av Europas och Skottlands bästa laxälvar. Dee är känd för sitt tidiga laxsteg och är en av de bästa vårlaxälvarna i Skottland. Fiskesäsongen börjar redan den första februari och vårfisket är som bäst från mars till maj. Den tiden finns det nystigen lax s.k springers och också gott om övervintrad/utlekt lax s.k kelt. Endast flugfiske med flugspö är tillåtet och fisket sker enligt ’catch and release’ principen.

FLUGFISKE – DEE

Vår fiskegrupp fiskar på 1-2 privata fiskesträckor på mellersta delen av Dee älven. Fiskesträckan är vacker och lätt fiskad. Det finns olika intressanta pooler som fiskar bra på olika vattenstånd. Poolerna har en fin ström för flugfiske och har många bra ståndplatser för laxen. På strandbanken finns en fin fiskestuga där vi kan äta och vila.

FLUGFISKEREDSKAP

För flugfiske i Dee rekommenderas 12-15 fots tvåhands flugspön i klasser 8-11 med passande flugrulle med bra skivbroms. Som linor rekommenderas sink tip eller intermediate skjutklumpar. Ta också med sjunkande skjutklumpar för möjliga högvattenperioder.

FLUGOR

Bra flugor för Dee är till exempel Dee Sheep, Black Sheep, Black & Yellow, Willie Gunn, Munro Killer, Cascade, Monkey, Allys Shrimp och Garry.

BOENDE

Fiskegruppen bor ett trevligt Skotskt hus. Huset har restaurerats fint för fiskarna. Där har vi allt som behövs: wc, dusch, vardagsrum, välutrustat kök och en persons sovrum. Vi lagar maten själv i huset eller så äter vi i någon pub i närheten.

RESARRANGEMANG

Fiskeresorna till Dee älven är alltid guidade. Resan är från söndag till nästa söndag, inget laxfiske bedrivs i Skottland på söndagarna utan dessa dagar är resdagar. Kunderna tar flyg till Aberdeen och träffar Fishmasters reseledare på flygfältet. Resan fortsätter därifrån med bil till Dee som tar ungefär en timme. Efter fiskeveckan på söndagen tar guiden gästerna tillbaka till Aberdeen flygfält.

  • Pris: 1490 eur/person
  • Resans längd: 6 fiskedagar/7 nätter i boendet
  • I fiskeresan ingår: Fiskekort, Guidning, Boende
  • Ingår ej i fiskeresan: Flyg till Aberdeen, Hyrbil, Mat, Dryck, Dricks (80-100 £/person)
  • Fiskarter: Lax, Havsöring
  • Fiskesäsong: 1.2 – 15.10

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Skottland, Dee”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skottland, Dee

1490,00 

Dee älven 1.2-15.10

Kategori: Taggar: , , , ,