Meny Stäng

Ryssland, Umba

FLUGFISKERESOR – RYSSLAND, UMBA

Flugfiske efter lax i Umba älven på Ryssland. Fishmaster arrangerar en guidad flugfiskeresa till Umba 10.-17.10.2022. Älven är en av de finaste laxälvar på Ryssland, älven är belägen på södra delen av Kola Peninsula.

UMBA

Umba är en av de bästa laxälvarna i hela världen, den är också känd för sin stor lax. Årligen fångas det tiotals laxar över 8 kilo och de största laxarna är oftast över 12 kilo. Medelvikten ligger runt 4-5 kilo. Den största laxen som har fångats under de sista åren vägde 22 kilo.

FLUGFISKE

Fiskarna fiskar på Umba privata fiskesträckor. Sträckan är lång och flugfisket sker fån bägge sidor eller från båt. Det finns flera lokala fiskeguider som guidar fiskarna på fiskesträckan (1 guide/2 fiskare). Det fiskar bara 8 personer åt gången så det finns mycket plats för alla. Endast flugfiske är tillåtet och man kan använda sej av tvåhandsspön. Älven är vacker och vattnet är klart. Fisket sker enligt ’catch and release’ principen d.v.s att alla fiskar återutsätts.

FLUGFISKEREDSKAP

För flugfiske på Umba rekommenderas 12-15 fots tvåhands flugspön i klasser 8-11 med passande flugrulle med bra skivbroms. Som fluglinor rekommenderar vi flytande, sink tip eller intermediate skjutklumpar. Ta också med sjunkande fluglinor för möjliga högvattenperioder.

FLUGOR

Bra flugor i Umba är till exempel: Green Highlander, Red Butt, Silver Doctor, Thunder & Lightning, Black Francis, Cascade, Black Sheep och Billy Butt.

BOENDE

Fiskarna bor i huvudbyggnaden på Umba Lodge. Huset är mycket fint och ligger väldigt nära älven. Vi har ett stort vardagsrum, matsal, välutrustat kök, bastu,flera en persons sovrum med wc och dusch. Maten ingår i priset.

RESARRANGEMANG

Fiskarna tar flyg till Rovaniemi, Finland och där träffar dom en guide som tar fiskarna till Umba Lodge med buss. Bussresan tar cirka 6-7 timmar. Efter fiskeveckan tar guiden fiskarna tillbaka till Rovaniemi flygfält.

  • Datum: 10.-17.10.2022
  • Pris: 3750 eur/person
  • Resans längd: 6 fiskedagar/7 nätter
  • Grupp storlek: 1 reseledare + 7 personer
  • Bokningar: 3 lediga platser
  • I fiskeresan ingår: Bussresor, Boende, Maten, Fiskekort, Flugfiske, Guidning
  • Ingår ej i fiskeresan: Flyg till/från Rovaniemi, Finland, Alkohol, Dricks, Visum
  • Fiskarter: Lax, havsöring, Harr

Ryssland, Umba

3750,00 

Umba älven 10.-17.10.2022

2 i lager

Kategorier: , Etiketter: , , ,